0 oy
579 göst.
Diğer kategorisinde (689 puan) tarafından
2 gündür bunun kavgasını ediyoruz. Çok şükür bakacak imkanımız var. Hazırda 2 yataklı bir genç odası var. Evim bir evlat edinmeye çok müsait. Özelikle kız çocuğu olsun istiyorum çünkü benim bir kızım bir oğlum var ve bir kız çocuğumun olmasını çok istiyordum. Ama eşim hayır diyor. Nedeni ise şu evlat edindiğimiz çocuğa sadece bakmak yetmez diyor. Onun eğitimi onun evliliği herşeyden sorumlu olacağız diyor. Suan durumum var ama ilerleyen zamanlarda olmazsa kendi çocuğuma yapıp ona yapamazsam beni vebal altında bırakırsın diyor. Biz ona evlatlık olduğunu asla hissettirmesek bile bir gün birisi çıkar (akrabalardan bahsediyor) çocuğu üzerse çocuk bizim davranışlarimizi sorgular diyor. Örneğin büyüdü bir davranışı hoşumuza gitmez bu durumda azarlamak zorunda kalırsak çocuk gitmek ister diyor. Ki ben eşimi biliyorum eşim çocuklara çok merhametlidir yani bana güzel bir eş olmadı ama çocuklarıma dünyadaki en iyi babalardan birisi. Ayırt etmez onuda biliyorum çünkü ben ilk evlendiğimde çocuğum olmayacak dedi doktor eşim evlatlık almak istedi. Eğer ben hamile kalmasaydım evlat edinecektik. Ama eşim manevi açıdan değil maddi açıdan korkuyor. Yani ne bileyim yurtta devlet büyütüp memur olarak yerleştiriyor çocukları ya biz maddi durumumuz o zaman olmazsa okutamazsak diyor. Hayat şartları gözünü korkutuyor binden 4 yıl önce kendisi almak istiyordu şuan kabul etmiyor. Her şey çok pahalı kendi kızına ayakkabı alıp kızının küçük kıyafetini ayakkabısını ona gidiremezsin yazık günah ayrımcılık gibi olur diyor. Ben oğlumu da kızıma ortak renk alıp büyüttüm. Kızıma aldığım  ortak renk kıyafetleri oğlumada giydiriyorum. Manevi açıdan ben öksüz ve yetim büyümüş bir anne olarak asla ayırt etmem ama maddi açıdan benide korkutuyor. Ben bir kızım daha olursa büyük kızımın kıyafetini ona giydirebilirim ama evlatlık edindiğim çocuğa küçük gelenleri gidiremezsin diyor. Özel çocuklar onlar kendi çocuklarından üstün görmen gerekiyor diyor. Şuanda maddi imkanım var ama ilerleyen zamanlarda olur mu bilemeyiz diyor. Yengeminde bir oğlu var büyük oda almak istiyor maddi durumu nedeniyle alamıyor. Şehire taşınınca alcam diyor şuan köyde yaşıyor. Ne bileyim kızlar çok istiyorum kalbimi gerçekten Allah biliyor. Nasıl ikna edebilirim bana lütfen fikir verin onun korkusu hayat şartları 

14 Cevaplar

0 oy
(3,240 puan) tarafından
Eşinin fikri de çok önemli 
(689 puan) tarafından
Eşim bu konuda çok kararlı eğer durumumuz çok iyi olsaydı ben sana söylemez kendim alırdım diyor ama şuan için bir evimiz var 10 yıllık kredisi var evin 10 yıl içinde aynı anda 3 çocuk okutabilir miyiz diyor
(3,240 puan) tarafından
Şuan hepimiz yanıyoruz onlar şuan çocuk ama bir gün yetişkin olacaklar inşallah şuan 10 çocuğa bakabilirim ama 10 20yil sonra naparim bilmiyorum. Rabbim sen kimseyi sahipsiz bırakma
-Reklam-
0 oy
(3,256 puan) tarafından
Bazı yerlerde eşinde haklı canım

Sende haklısın
(689 puan) tarafından
Ben çok istiyorum ben yetim ve öksüz büyüdüm hep hayalim bir çocuğu evlat edinmek
(3,256 puan) tarafından
Bende yetim öksüz büyüdüm canım
Ama bu çok önemli bir karar
İnşallah ortak yolu bulursunuz hayırlısı olsun
(689 puan) tarafından
Bulamayız gibi görünüyor nuh diyor peygamber demiyor.
(6,438 puan) tarafından
Dini boyutunada baktınız mı ben buradan öğrendim kız babaya erkek anneye haram falan diye belki içerisinden bunuda düşünüyordur eşiniz ne derse o istemediği birşey için yuvanızı zora sokmayın tartışmayın bence
0 oy
(25,223 puan) tarafından
Evlat edinmek ona oda yapmak maddi imkanlar sağlamak demek değil. Eşin çok haklı. Şuanki duygu durumuyla kimse hareket etmemeli
(689 puan) tarafından
Evet bende bu konuda çekilişkiye düştüm yani çok şükür bir evimiz var ama ilerleyen zamanlarda 3 çocuğun aynı anda okuması lazım kızım 3 oğlum 2 yaşını doldurdu. Eğer küçük bir bebek verilirlise 3 çocuğa aynı anda üniversite sağlamak lazım diyor.
0 oy
(6,305 puan) tarafından
Eşin çok haklı Gerçekten haklı yani evin müsait olabilir ama sadece ev değil ki bugün iki göz odanın içerisinde bir sürü çocuk yetiştiren insanlar var konu ev değil konu bunun ilerisini gerçekten düşünmek lazım Bak Selin bir post açmış gir oku ve haklı yani o çocuğu psikolojiden nasıl çıkaracaksın Veya senin çocuklarına tartıştığı zaman ileride diyelim ki Senin çocuğunun kalkıp Onun Yüzüne vurmayacağını Ne biliyorsun ciddi soruyorum Ne biliyorsun Ben çocuğuma güveniyorum ben öyle yetiştiririm Ben böyle yetiştiririm yapmaz deme sakın yapar akrabalar onlara bir ayrı bakar Belki senin çocuğun gibi sevmezler belki yeğenleri torunları diye ve Evet gerçekten şu an insanlar kendini zor geçindiriyorken dediği gibi bunun evlendirilmesi bakması ya senin yanındayken başına da bir iş gelse Ya bunun vicdan azabı
(689 puan) tarafından
Ben maddi açıdan asla ayırt etmem. Kızıma zaten evlatlık aldık demeyiz eğer birileri yüzüne vurmazsa çocukların hiç bir şeyden haberi olmadan büyütürüz beni maneviyat korkutmuyor. Ben kendim öksüz büyüdüm yetim büyüdüm ben evlat alacağım çocuğu kendi çocuklarıma asla ezdirmem. Ve benim kızım çok duygusal bir çocuk yani ilerleyen zamanlarda ne olur bilemeyiz ama kız çocuklarını çok seven bir çocuk 3 yaşına girdi daha bir arkadaşına yada kendi kardeşine vurmamiş. Oğlumda öyle dövme falan bilmiyorlar şuan için. Ama büyükleri zaman kişilikleri oturduğunu zaman dediğin gibi öyle bir hareket yapsa bu beni çok incitir çok üzer. Hem kızımın davranışı hemde diğer kızımın mağdur oluşu beni çok üzer
0 oy
(914 puan) tarafından
Şu an herkes duygusal boşlukta ve herkes bir çocuk evlat edinmek istiyo ama eşinde haklı bu kendi evladından bile çok büyük sorumluluk çocuklarımız Allah'tan bize emaneken başkasının emanetine de güzel bakmak gerekiyor yeri geliyo kendi çocuğumuza of diyoruz ona of deme lüksümüz bile yok çok dikkatlice karar verin her bir zerresini düşünerek hareket edin
(689 puan) tarafından
Galiba haklısınız. Yani sonuçta yeri geliyor anne kız bile kavga ediyor ona bir şey deme hakkımız yok
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Bu zor bir karar ve eşinin söyledikleri de doğru bir yerde. Benim eşim maddi açıdan kaldıramayız vebal almayalım dedi haklısın dedim ne diyim haklı yani. Acımız büyük yardım etmek istiyoruz ama en ilerisini düşünmek lazım bu konuda 
(689 puan) tarafından
Biz kaldırırız şuan ama eşim ısrarla çekecek diyor. Hayır 2 çocuğa ne yapabilirsek onada yaparız diyorum. Ama ben küçük almak istiyorum yani beni gerçek annesi babası bilecek
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Yazını tam okumadım ama eşin istemiyosa konuyu kapat canım, zaten Allah izniyle isteyen tonlarca aile var sen aile olarak hazır değilken zorla eşini ikna edicem diye uğraşma bazen zorlanmak iyi olmaz
(689 puan) tarafından
Ya öyle ama bilmiyorum o aileler nasıl bakacak bizim ev çok sakin mesela çocukların yanında kavga etmeyiz biz. Yani alacak aileler ne kadar iyi bakacak
(4,962 puan) tarafından
Öyle hemen verilmeyecekmiş canım devlet korumasında olcaklar büyük araştırma sonucunda aileler seçilecek merak etme, belki zaman içinde eşin kabul eder ama ısrarcı olma çok sen imkanlarn doğrultusunda destek ol Kızılay'a falan oda çok önemli
0 oy
(6,079 puan) tarafından
Eşinimde istemedi.. Konuştuk bunu şuan maddi olarak hazır hissetmiyorum dedi kaldı ki bu çok büyük bir sorumluluk ben korkuyorum altına girmeye yanlış bir hareket yapıp daha çok incitmeye dedi tamam dedim üstelemedim
(689 puan) tarafından
Ama hep hayal ediyorum biliyor musun
0 oy
(132 puan) tarafından
Benimkide istemiyor. O çocuğa bisey olursa ben kahrolurum vebal altına giremem diyor. Israr etmedim oda haklı biryandan
0 oy
tarafından
Edinme istemiyorsa eşin çocuk sorumluluğu zordur bırakın devletimiz baksın 

Koruyucu aileleri olun
0 oy
(3,419 puan) tarafından
Eşin hakli bende evlat edinmek istedim sonra sağlıklı dusuncem kaldiramiycam anladım vaz geçtim 
0 oy
(2,130 puan) tarafından
Orada kalırsa çok daha zor şartlarda yaşayacak öyle diyebilirsin. Onu azarlayacak bir babaya hasret olacak. Kendi çocuğunuza davrandığınız gibi davranacaksınız. Psikolojik destek almak zorunda ki bunu devlet karşılıyor zaten. Maddi imkani iki çocuğa nasıl pay ediyorsanız üçe pay edeceksiniz. Bunları söyleyebilirsin
(689 puan) tarafından
Şimdi öyle olmuyor maalesef. Ben yeri geliyor kızıma kızıyorum asla şiddet göstermedim ama bazen tersleyip kızıyorum ama bunu o çocuğa yapamam. Eşim de bu konuda bunu söyledi. Kızıma bir şey alırken küçük gelenleri ona giydirmem kendini kötü hisseder diye
(2,130 puan) tarafından
Kalacağı yerde çok daha kötü şartlarda yaşasın yani
0 oy
(671 puan) tarafından
Eşin çok haklı 
0 oy
(9,627 puan) tarafından
Canım Allah evlatlarına ömür versin koruyucu aile ol sende evlatlık almak çok baska bişey. Bende dusundum şöyle bi 2.dogum rısk tasıyo mesela saglık sıkıntılarım vs bebekten alsam dedim ama düşündüm ben kendı cocuguma yerı gelıyo kızıyorum ama yıne bana gelıyo evladım yine sevıyo ama o oyle olmayacak hem kızsa babaya erkekse anneye namahrem olur dıyolar. Koruyucu aıle olmakta gızel bısey olmalı onu arastır.

İlgili sorular

+4 oy
21 cevap 1,233 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,223 puan) tarafından soruldu
0 oy
35 cevap 859 göst.
9 Ocak 2021 Aile kategorisinde Umber (2,265 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 399 göst.
24 Kasım 2020 Aile kategorisinde Dark Swan (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,289 göst.