+1 oy
381 göst.
Diğer kategorisinde (4,724 puan) tarafından

Evet acininiz acımız canlariniz canlarımız

image

6 Cevaplar

0 oy
(28 puan) tarafından
Dün 21 günlük bebek cikartildi.  Allahim 6 gündür nasil dayan dı.   4 yaşdan bahsediliyor.  6 gündür hic bisey yemeyip süt icmeyip nasil dayandi bu bir resmen mucize   aglaya aglaya icim cikti. 
(4,724 puan) tarafından
Cidden sağ insanlar çıktıkça bebekler çıktıkça rabbim yıkan sen onu orda koruyan sen büyüksün rabbim çok büyüksün nekadar hamd etsek nekadar sukretsek azdir
(28 puan) tarafından
Dogru valla ben 21 yas olarak kendimi orda hayal ediyorum. Sıkışıp korkudan ölür kalirdim.
-Reklam-
0 oy
(1,462 puan) tarafından
Her gün aktif olan ben buraya bile yeni yorum yazmaya başladım dün akşam. 3 gündür oğlumun özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidip geliyoruz. Özel çocuklarımız gerek otizimli gerek fiziksel engelli çocuklarımız bile koli bantlıyor bez ve erzak ayrımı yapıp kolileri ayırıyor. 3 bucuk yaşında atipik otizim li bir oğlum var. Herşey farkında. Tekerlekli sandalyedeki öğrencileri görünce anne depreme gönderelim yürümeyen abilere gönderelim deyip duruyor sandalyeleri okul dışına çıkarmaya çalışıyor tur şöförlerine sandalye al abisiii diye bağırıyor . Üç yaşında bir çocuk bu acıyı yaşıyorken anlayıp hissediyorken hayat devam ediyor diyenin kalbinden insanlığından şüphe ederim. 12 yaşında bir senebralpalsi hastası öğrenci var. Günlerdir dediği şeye ağlıyorum. Deprem olsa biz kaçamayız bizim gibi olanlar öldüler mi? Kaçamaz ki onlar sandalyeleri inmez merdivenden öldüler mi diyor. Nasıl dönelim normal hayata? 
(4,724 puan) tarafından
Allah hepsine şifa versin içlerinde senin yavruna da canım Allah razı olsun
(5,328 puan) tarafından
Ah! Yavrularım benim dünyanın en masum yavruları...Allah şifa versin inşallah
0 oy
(6,787 puan) tarafından
Gerçekten çok doğru Rabbim hepimizin yardımcısı olsun artık benim psikolojim bozulmaya başladı en ufak sesten korkar oldum orda depremi yaşayan insanları düşünemiyorum bile 

Canlı çıkan kişi sayısı arttıkça sanki kendimden biri gibi çok seviniyorum Rabbim sayılarını arttırsın
(4,724 puan) tarafından
Amin amin verende rabbim alan da rabbim yıkan da rabbim onu orda aç susuz enkaz altında koruyan da rabbim
(6,787 puan) tarafından
Aynen öyle Rabbime sığınmaktan başka birşey gelmiyo elden
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Yemek yerken utanıyorum ama kızımın psikolojisi için ağlayamıyorum dün bildiğimiz konuştuğumuz insanların ölüm haberini aldık ağladık çok üzüldük ama toparlanmak zorundayım kızım için uyurken diyo anne yanımda kal ya yine sallanırsak bunun üzerine toparlnmam gerektiğini fark ettim ha öyle foto çekiyim alışveriş yapiyim yapamam oradaki çocukların karnı açken üşüyolarken o kadarı fazla gelir ama üzüntümüzü ajitasyona çevirmemeliyiz bol bol dua etmeliyiz Rabbim emanetlerini aldı ya bir babanın 6 yaşındaki oğluna vedasını oku o kabulleniş o iman gerçekten yüreğim yandı bizler bazen Allahtan geldiğini unutuyoruz evet ihmaller var ama doğarken ne zaman öleceğimiz belliydi ben doğuramayıp sezeryan oldum acil olarak orda bir bebek kimsenin yardımı olmadan doğdu bunlar Rabbim in gücü varlığı insan bunları düşünmeli 
(4,724 puan) tarafından
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun
0 oy
(132 puan) tarafından
Evet ağladık sağ çıkana da vefat edene de ağladık. Cigerimiz yandi . Ama HAYAT DEVAM EDİYOR. Bu gerçeği söylemek vicdansızlık mı? Herkes gene her zamanki gibi işine gidiyor yemeğini yiyor kahvesini içiyor uykusunu uyuyor hatta gülüyor geziyor tozuyor. 

Evet bu kadar acimiz varken sosyal medyalarında paylaşım yapanlara bende sınır oluyorum o ayrı 1 hafta dişlerini sıkamıyorlar demekki. 

Ama sürekli depremle ilgili konuşmak psikolojik olarak insanın sağlığını bozuyor. Izmirdeyim her an deprem olacakmış gibi düşünmekten karnimdaki bebeğime doğsun bari bir ihtimal canlı çıkar diye düşünmekten kafayı yedik. Başka şeyler düşünmek istiyorum artık. Başka şeyler görmek istiyorum. Haberler ve sosyal medya zaten bu görevi görüyor burda dakika başı üzüntümüzü paylaşmıyoruz başka şeyler konuşuyoruz diye vicdansız mi olduk ????

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 67 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Mevah (1,622 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 147 göst.
25 Ağustos 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 425 göst.
15 Mart 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 168 göst.