0 oy
677 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (802 puan) tarafından
Yaş aralıkları 1 2 3 farkla doğum yapan anneler...Bıktım bu kadar erken kardeş kavgası ile nasıl baş ettiniz 

Bu ne zaman biter ben bıktım 

19 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ooo nerelerdesin sen :))))
(802 puan) tarafından
Hayır afıyetle sağlıkla oğluşunu kucağına alırsın çok güzel
Gebelik çok önemli.ve çok değerli bir süreç ben dikkat edemesemde senin adına çok seviniyorum.
Masallah Eşinde çok kıymetli Allah bereket huzur versin ne güzel
tarafından
2 küçük cocukla psikolojinin bozulması çok normal bide ustune ev isi cevre baskisi....eğer bundan sonra istemiyorsan eşinle konuşup garanti çözüm olan tüplerini baglatabilirsin en azından garantiye alırsın işini bundan sonrası için.... Amin cnm insallah seninde insallah ne yap et dikkat et zor biliyorum ama az kaldı seninde o yüzden dikkatli ol
(802 puan) tarafından
Bir küçük fetvası olsa hiç durmaz bağlatırdım ama haram gene aşılara vs kaldık çok dikkat edicem inş.çünkü çok inanılmaz zor
Biri susuyor biri başlıyor

Çok zor yanları şöyle oluyor
Bu yetersizlik hissi
Birine yapıp diğerine yapamadıkların
Yaşadığın vicdanı azab
Yorgunluk ve tahammülsüzlüğün verdiği o mutsuzluğun çocuklara yansıması
Sonra onların o stresin etkisinde kalması bilmiyorum ya annelik gerçekten çok merhamet içeren bir güdü.
Ve hep en iyisini yapmaya vermeye çalışan bir güdü.
Doğuruucaksın sende inş. İlk yavrun ...bakıcaksın ona 3 4 kg bir şey çok sana muhtaç
Ağlıyor canın böyle mi incinir
İnanamazsın her geçen gün her geçen gun dahada severek mi çoğalır
Bıksanda tükensende hatta ölsende hep evladını düşünüyor anne

bu sevgı merhamet Allah'ın çok cüzii rahmetinin bir yansıması
Rabbımızın kuluna karşı sevgisini düşündükçe  inanamıyor.
tarafından
Eş onayı dahilinde olduğunda günahı yok istediğin hocaya danisabilirsin aynısını söyleyecekler sana ama tabi tercih yine senin... kolay mi yaş grubu yakın cocuklarla uğraşmak her birinin karakteri huyu suyu farklı sevgin eşit olsada davranışların eşit olamaz bu çok normaldir kendini suçlama bunun için sen yetersiz degilsin sadece hayat şartları ve imkanlar seni böyle olmaya düşünmeye itiyor
(802 puan) tarafından
Ben hiç öyle bir fetva bulamadım çoksa araştırdım ama bulamadım.
İnş.hu süreçler bu kadar pişmanlık ile geçmez en güzel zamanları ama gel bir de bana sor
-Reklam-
+1 oy
(4,589 puan) tarafından
Büyük 9 ortanca 3.5 ikisi birbirini yer biraz gulusurler sonra kavgaya döner ben bı çare bulamadım 
(802 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun
+1 oy
(8,023 puan) tarafından

Benim tek çocuğum var halimden çok memnunum hem de 4 yaşında arkadaşım gibi oldu :D Bi de ben çocuk çok sevmiyorum yani oğlum hariç o yüzden hiç başka çocuğa hevesli olmadım aman bir tane daha olsun büyüsünler demedim. Zaman geçtikçe de col doğrubir karar verdiğim için kendimi tebrik ediyorum :D

(448 puan) tarafından
İkinci çocuğu dusunmuyormusnz
(8,023 puan) tarafından
Su an boşanma asamasindaym ama olmasam da istemiyordum ikinciyi
(802 puan) tarafından
Vay be ne akıllı insanlar var..yok kardeşim apartmanda çocuk bakılmıyor çok tebrik ediyorum kardeşim
(448 puan) tarafından
Eğer eşinle boşanmayı düşünüyorsanız ikinciyi getirme olan çocuklara oluyor zaten.
(8,023 puan) tarafından
Boşanma durumum olmasa da istemiyordum zaten bosanirim diye değil de dediğim gibi çocuk çok sevmiyorum yani beynim kaldırmıyor. Herkesin karakteri farklı oluyor bana ağır gelirdi 2. Olsaydı. Bi de 2. Getireceğim durumda değilim zaten fiziken de ayrı yerlerdeyiz
(8,023 puan) tarafından
Aslsmyr kız sen beni bosancam dedim diye elestirmistin şimdi aklıma geldin :D
(802 puan) tarafından
Ben çok duygusal bir insanım cnm kardeşim
Çocukların olduğu yerde ayrılık olması beni çok sarsıyor o sebeble ben müdahil oluyorum.
Yoksa ne haddime vazifem deyıl
Nacizane kırdı ısem bir anne olarak affet
Anneler yavrulara hiç kıyamaz senin çocuğun da benım çocuğum gibi benım gözümde kıymetli gönül ister ki hiç bir evlâd annesiz babasız kalmasın .
(8,023 puan) tarafından
Yok canım kırılmadım herkes olumlu olumsuz fikrini belirtebilir :) ❤️
(802 puan) tarafından
Allah razı olsun
+1 oy
(3,107 puan) tarafından
İlk 5 ikincisi 3 buçuk  ucuncum de 1 buçuk yaşında  en küçüğüm bile kavga ediyor durmuyorlar valla kavgalari btmiyor
(802 puan) tarafından
Bari birbirlerine zarar gelmese ama onada engel olmak çok zor
Devamlı adaletli olmak ayrı mesele küçüksün büyüksün demek ayrı mesele anlamıyorlar ay inanılmaz Zor
+1 oy
(20,627 puan) tarafından
Başedemiiyoruuummmm 
(802 puan) tarafından
Başedemiyoruuuuummm
(20,627 puan) tarafından
Ağlayalımmmmmm :D
0 oy
(4,340 puan) tarafından
Ben ben bennnnnn.... kızım  6 yaşında  oğlum  3 bucuk yaşında  diğer oğlum da 1 yaşında.   Büyükler  ozellikle 3 aydir cok sürtüsüyor. Kafayı yuyecek gibi oluyorum. Enerjilerini başka  yerlere cevirmeye çalışıyorum.  Bazen ayri ayri ilgi alanlarina yönlendiriyorum.  Bazen de bi bakiyorsunki harika oynuyorlar aralarindan su sizmiyor. Üstelik  birbirleriyle kavga ederken ben de onlara kizarsam birlik olup bana karşı  dönüyorlar bu sefer. 3. En minigi saymiyorum bile o şimdilik  izlemede Ve hasili kelam ZOR :) TATLI SERT   ACİ TATLI ne dersen de adina. Annelik güzel  şey.  Rabbim ömürlerini  uzun etsin inşAllahhh. 
(802 puan) tarafından
Amin bazen çok iyiler bazen çok zor 6 yaşındaki kızınız okula gidince birazda azalma oluyor mu
(4,340 puan) tarafından
Evet canim. Okula gidince cok rahatlıyorum  açıkçası.  Oglanlarla ilgilenebiliyorum. En küçüğün  henuz istekleri belirgin olmadigi icin huzursuzluk çıkmıyor.  Abisiyle güzel  oynuyorlar. Bir de evimiz mustakil  büyüğü  bahceye salıyorum enerji atiyor.
(802 puan) tarafından
Apartman da bakmak çok zor
Çok sevindim müstakil olmasına
0 oy
(9,620 puan) tarafından

Henüz etmiyolar o yüzden terkediyorum postu :D 

(802 puan) tarafından
MasaAllah
(9,620 puan) tarafından
Tabi ilerde nolur bilemiyorum yapmazlar demiyorum ama suanlik onların tek kavgası oglum yerde uzanırken kızım oyun niyetine tepesinde tepiniyo oğlumun o zaman heyheyleri tepesinde değilse gülüşüyolar ama diğer türlü üstünden indirmeye çalışıyo veya aynı şekilde kızım yerdeyken oglum oynamak istiyosa kızım ters tepebiliyo ama genel anlamda çok şükür iyiler oglum 3 yaşına giricek 2 ay var  kızım 18 aylık
(802 puan) tarafından
Mas.Allah aralarına muhabbet versin
0 oy
(821 puan) tarafından
İkisinin arası 13 ay bizde çok kavga yok canım küçük bebeğim sakın inatçı değil herseyi de paylaşıyorlar çok şükür ama küçükler 19 ve 32 aylıklar 
(802 puan) tarafından
Ne güzel 3 istiyormusun
(821 puan) tarafından
Hayır canım..Allah isteyene versin
(802 puan) tarafından
Helal olsun tebrik ediyorum kardeşim
0 oy
tarafından
Büyük kızım 6 buçuk küçük kızım 4 buçuk yaşında oğlum 17 aylık kızlar çok kavga ediyor 
(802 puan) tarafından
Size MasaAllah hiç zor günlerden geçtim demene gerek yok cnm kardeşim çünkü çok zor günler geçirmeyen bilemez

Çocuklar arasında
İlla ihmal oluyo
İlla bağırmış bazen kızmış geçiyor günler bu süreçlerde
Şimdi nasıl hissediyorsunuz
Vicdani bir azab
Üzüntü pişmanlık nasıl baş ediyosun
tarafından
Keşke diyorum biraz ara koysaydım ama yinede çok şükür rabbim onları bana bağışlasın inşallah

Vicdan azabı elbette oluyor o zaman büyük kızımla ilgilenmeye pek vaktim olmuyordu küçüğü çok ağladığı için ama bu yandan da içim rahat çünkü eşim baya ilgileniyordu
(802 puan) tarafından
MasaAllah sanki buyuseler bile ben bu günleri unutamam gibi geliyor
tarafından
Unutulur canım merak etme
(802 puan) tarafından
İnşeAllah
0 oy
(10,146 puan) tarafından
Kardeşimin 3 kızı var büyüğü 5 diğeri 2 buçuk küçüğü 1 yaşında kardeşim dalgın evi dağınık aklı beş karış havada sürekli istekler kavglar mizmizlar Allah yardım etsin çok zor onun en küçüğü kazayla oldu çok isyan etti aldırmak istedi ağladı şimdi kızının bir gözü katarakt şimdi vicdan azabı çekiyo diye isyan ettim acaba ondan mı oldu  
(802 puan) tarafından
Amalıyatı yokmu olamaz mı Allah'ım yardımcısı olsun
(10,146 puan) tarafından
Ameliyat Olacak cnm doktor demiş gözünü 6 ayda bir kontrol edecez büyürse ameliyat edecez kontrol altında suan
(802 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Çok şükür iyi amalıyatı varmış tedavisi varmış

Ablan için çok zor İsyan etmemek çok zor
Herşey Allah'ın elinde
Şükür nazarı ile bakmak lazım ama bakımları da kardeşim saksıya koy suyunu ver deyıl ki
Hamile kalmamak nasıl bir sorunsa
Hamile kalmakda ayrı bir mesele oda ayrı bir zor
Allah yardımcısı olsun
(10,146 puan) tarafından
Cnm şimdi isyan etmiyo 3 uncusune yeni hamileyken isyan cnm etti şimdi çok pişman tedavisi var ama 100 de yüz değil
0 oy
tarafından
Benim ilk üç çocuğumun yaş aralıkları şu şekilde 12 11 9 yaş akşama kadar kavga ediyorlar bebeğim varsa 11 aylık oda önüne gelene yapıştırıyor oyun sanıyor garibim 
(802 puan) tarafından
Acaba çocuklar biraz buyuyunce evde bebek daha zor mu
0 oy
(450 puan) tarafından
Hani sen beni aylar önce topa tutmuştun boşandığın için çocukların sefil halde diye hatırladınmı çok şükür benim çocuklarım sefil falan değilde evde olupta çocuklarına yetememek daha zor olsa gerek başkasının ne yaşadığını bilmeden yorum yapmamak gerek değilmi  
(802 puan) tarafından
İnş çalışmıyorsundur
Çünkü çalışmadığımız halde evde oturan genç insanlar olduğumuz halde yetişilmiyor
Çalışan annelerin çocukları olmak bu dünyada daha zor
Ben çalışan bir annenin çocuğum
Tasrib etmiyorum
Daha fazla ihmal oluyolar

Bunu demek istemiştim kardeşim Hakkını helal et görmediğim tanımadığım birini kırmak eleştirmek vs vazifem deyıl
Buna vurgu yapmak istedim cnm bnm
(450 puan) tarafından
Ben çocuklarıma tek başıma bakıyorum çalışmak zorundayım ayrıca memuriyeti bırakıp istifamı edeyim çocuklara verdiği 2000 lira nafaka ile nasıl geçineyim. Bende şunu demek istiyorum ben çalışıyorum kalan zamanlarımı çocuklarımla onların mutlu olduğu şeyleri yaparak geçirmeye çalışıyorum sende evdesin Allah bağışlasın çocukların küçükmüş sen ne kadar ilgilenebiliyorsun bunalıyorum diyorsun kendin yazdın bunları. Hakkım varsa helal olsun Allah yardımcın olsun
(802 puan) tarafından
Evet bakımları çok zor onları ben doğurdum zor tahammül ediyorum
Bir başkasının bakımı daha da zor. tahammül etmesi
daha da zor  Demek istiyorum
Çalışan annelerin çocukları olmak ister istemez zor kardeşim daha bir ayrı zorluğu var
İnş . evlatlarını Allah sakınsın korusun Muhafaza eylesin
Tabiki geçim çok zor
Ama boşanırım ne katlancam  çalışırım bakarım vs dıe Cesaretli olub fevri davranmak da ne kadar sağlıklı
İhmal olduğu gerçeği var

Her anne... her evlâd yavru için analı babalı çadırında güneşlensin ister
Hassasiyetim ordan geliyor... ne olur Kusura bakma  sana kendini kötü hisseddirmek istemem ama gerçek dıe de bir şey var
0 oy
(5,922 puan) tarafından
Kızım 18 aylık oğlum 40 günlük yetişemiyorum ağlıyorum hep bir tek bn bakym eşim akşam Allah razı olsun el atar 
(802 puan) tarafından
Bende devamlı ağlıyorum hüngür hüngür ağlaya ağlaya bakıyorum
Çok zor
(5,922 puan) tarafından
Suanki ruha halim yemin ederim
(802 puan) tarafından
Birde ağlamak çözüm olsa nerde Allah'ım butun sinir sistemi oynuyor insanın
Neye nasıl karar vereceğine şaşırıyor
Araların da devamlı kalmak çok zor
(5,922 puan) tarafından
Bn daha o asmaaya gelmedim biri 18aylik biri 40gubluk oldu
(802 puan) tarafından
He daha 1 buçuk senen var gözün aydın
0 oy
(17,430 puan) tarafından
Sürekli kavga ediyorlar kafayı yedim yapmayın etmeyin demekten. 
(17,430 puan) tarafından
Aynen. Benim bir de 3. yolda artik tom ve jerry de ki gibi biri köpek biri kedi biri fare evi talan ederler
(802 puan) tarafından
Benimki de 3 yolda ne zaman doğum sizin benim çok az kaldı yaaa stres yapma stres yapma Diyorum ama kafayı yicem şuan bile böyle zor
(17,430 puan) tarafından
Benim daha cok var 3 aylık hamileyim
(802 puan) tarafından
Kreşe okula gitmiyor iseler Yardım edenin olucakmı veya almayı düşünüyormusunuz
(17,430 puan) tarafından
Yok canım köydeyim ben bizim burda kres yok. Zaten doğum yapacagim zaman annemlere gidecem inseAllah sonrası Allah Kerim
0 oy
(789 puan) tarafından
Aralarında 17 ay var dur sus yapma etme demekten kafayı yemiş durumdayim ablası kardeşini sürekli dövüyor elinde ne görse alıyor vermiyor offf valla amannn
(802 puan) tarafından
Çok zor gerçekten bçbu nedir böyle yok birlikte büyürlermiş
Gören oluyo bak ne  güzel büyümüşler işde
Bu buyumek mi bu ömür törpüsü
Onlar büyüyor ama gel birde büyütene sor
(789 puan) tarafından
Evet vallahi isyan ediyorum çoğu zaman Rabbim affetsin ama çok zor gerçekten
(802 puan) tarafından
Allahım yardımcımız olsun ya rabbimiz halimizi görsün
(789 puan) tarafından
Amin benim küçük herşeye ağlıyor çok mızmız büyük desen herşeyi dağıtıyor küçüğü dövüp duruyor çok büyük bir maharet çocuk bakmak gercekten
(802 puan) tarafından
Bilmiyorum üst üste doğum bilinçsiz olmasına bir şey diyemem ama bilinçli yapılıcak iş deyıl
Bu kadar erken kardeş kavgası ile uğraşmaya gerek yok

Bende öyle düşünüyorum
Çocuk büyütüm diyen tmm dur
Zaten çok buyuk bir şeyi başarmış hayatında
Çocuk buyutmek buyuk magrıfet
0 oy
tarafından

Gerı gelmıssın hosgeldın :) bir tane var bende 28 aylık Simdi, o 3-4 yaşına gırınce nasipse istıyorum diğer türlü kafam kaldırmaz :)

(802 puan) tarafından
Vaktim olmuyor girmeye .ama genede hoş bulduk Allah razı olsun sizden de .Çok iyi yapıyorsun doğru bir karar
Kesinlikle kreşde biri olmalı okulda olmalı apartman evlerinde iki üç çocuk çok zor
tarafından
Canım korunman lazım boyle Rabbım nasıbını verır seklınde devam edersen 5-6-7 olur nasıbı olur ama senın halin olmaz
(802 puan) tarafından
Ay yoooook zaten gerçekten Allah affetsin asla istemiyorum
Allahım evladlarıma sağlıklı ömür versin ama yok ruhen çöktüm ben pes diyorum z
0 oy
(1,142 puan) tarafından
Benimde biri 2.5 yasinda biri 10 aylik valla ne uyku var ne kendime ayiracagim bi dakka zamanim var biri uyur biri kalkar ikiside yemek yemiyor surekli oyuncak ustune kavga ederler kucugu cok yaramaz her delige giriyor buyukte ona baka baka oda ayni alisti suan bende senin gibiyim ne zaman bitecek bende bekliyorum ama onlar buyuyene kadar valla ben yaslandim:)
(802 puan) tarafından
Bende yaşlandım bende hüngür hüngür ağlıyorum
Çok bıktım
Bilinçli yapılacak iş deyıl
Hiç gerek yok bu kadar erken kardeş kavgası ile uğraşmaya
Birlikte buyumesinler
(1,142 puan) tarafından
Aynen oyle valla canm rabbim yardimcimiz olsun
(802 puan) tarafından
Amin ecmain
0 oy
(14,139 puan) tarafından
Buyugum üç bucuk olacak kucugum 13 ,aylık kavgamız abimizden çünkü hiçbir şeyini paylaşmak istemiyor her şey benim diyor hiç rahat vermiyor o yüzden 
(802 puan) tarafından
En az dört yaş koyun diyenleri şimdi bende anlıyorum
(14,139 puan) tarafından
Öyle böyle geçiyor zaman sağlık versin Rabbim
0 oy
(409 puan) tarafından
Benimkiler en büyüğü Mart'ta 4 yaşına giercek (kızım) erkek kardeşiyle arada kavga ederler küçügu de 8 aylık henüz aralarına dahil olamiyor ama içi içini yiyor onunda :)))
(802 puan) tarafından
Balık burcunu en büyük kızınız
(409 puan) tarafından
3v3t balık burcu çok duygusal olur kndisi:))
(802 puan) tarafından
Allahım benım kızımda balık burcu olucak okadar çok ağlıyorum ki
Kendi kendime diyorum ki
Kızım fıtratın beni bile nasıl etkiliyor kim bilir sen nasıl duygusal olucaksın
Ben okadar duygusal bir insan oldum
Bu hamileliğim çok ağlak geçiyor
(409 puan) tarafından
Olur öyle hamilelikte duygusallık zirve yapıyor sağlıkla gelsin inşallah Rabbim hayırlı ömürler versin de duygusallik iyidir meehametli de olur
(802 puan) tarafından
Allah razı olsun inş

İlgili sorular

+2 oy
9 cevap 425 göst.
18 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde GamzeDerin (478 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 419 göst.
28 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 12345ebe (1,005 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 307 göst.
3 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 70 göst.
14 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,678 puan) tarafından soruldu

411,384 soru

12,383,294 cevap

43,359 kullanıcı