Tatlım bu evin işi onlar istese de istemese de olacak . Temizliği onlar senden bekliyor diye değil sen, eşin ve çocuklarının temiz bi ortamda yaşaması için yapıyorsun . Ailen dışındaki herkese kapını kapatınca diş kapının dış mandalı olarak kalıyorlar. Şimdi dalga geçerler yarın çocukların boy boy olunca da heveslenir çekemezler . Hep böyle kalmayacaklarya . Teyzemin 4 çocuğu var başta teyzem onlara hizmet etti simdi teyzem cocuklarini erkek olsun kiz olsun hep iş öğretti ev işi sorumluluğu verdi . Şimdi herkes kendi ihtiyaçlarını gördüğü gibi annelerine yardım ediyorlar. Evin içinde birbirini yiyen çocuklar dışarıdan bi tepki geldiğinde birleşip dışarıya aslan kesiliyorlar . Dışarıdan bakınca insan hayran kalıyor ve 4 tane çocuk yapası geliyor . Sen kimsenin lafını takma ciddi söylüyorum sağlığın için en önemlisi bu . Bunu başarmaya çalış. İstemediğin kimseye de kapını açma. Kimsenin evinin içindeki huzurunuzu bozmasına izin vermeyin . Çok duygusal olursan önüne gelen yorum yapar işine müdahale etmeye kalkar . Herkes kendi işine baksın ben canım nasıl isterse öyle yapacağım de laflarını ağzına ver . Beğenmeyen bi daha gelmesin de . Destek olmak yerine köstek olacaksanız gelmeyin de . Valla bazen bunlara da dersini vermek gerekiyor yoksa her yerde kendilerini söz sahibi sanıyorlar. Zaten iyi niyetli biri olsalardı zorlandığını görüp öylece durmazlardi. Annen ise getir yavrum çocukları ben 2 3 saat oyalayıp ilgileneyim sen bu sürede evin işini yemeğini hallet derdi . Sen ev işi yaparken o çocukların karnını doyururdu. Yani en kötü bi işin ucundan tutarlardi. Uzaktan ahkam keserler anca . Şimdi çocukların kaç yaşında bilmiyorum ama hepsi 3 yaşına gelip gectiklerinde çok rahat edeceksin . O zamana kadar da her sinir olduğunda içinden La Havle ve La Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim (Türkçe Anlamı “Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah Teâlâ'nın yardımıyladır.”) de . Cocuklarinla ye iç onlarla güzel havalarda piknik yap . Onları güldürmek için etkinlikler yap kendi çapında. İnşallah eşinde iyi biridir ve sana destek oluyordur . O zaman kimseye ihtiyacınız kalmaz .