Ben cok uzuluyorum.
Rabbim herkesi iyi, kadir kiymet bilen merhametli insnlarla karsilastirsin.
Bir anne tum dunyayi degistirebilir. Oglumuzu sunnet toreninde sehzade gibi dunyayi fetihetmis gibi onemli bi torenle yapmayi birakirsak, evde annesine yardimci olmayi kadina kiz kardesine saygi duymayi ogretirsek kadin isi erkek isi isi diye zihnine is paylasimini ayirmazsak, peygamberin hayatini ornek almasini, dinini saglam temellerle ve ahlak uzerine yetistirirsek, karisina sahip cikan oglumuzu gorunce kiskanmak yerine mutlu olmayi ogrenirsek,cocugumuz agladiginda pasammm sen aglama ben hemen yapsrim istedigini deyip ne isterse elde edebilecegi izlenimini vermezsek bizden sonraki nesillerde boyle sorunlarin minimuma dusecegine inaniyorum.
Genc kizlarimizi da evimizde babalarindan sevgiye doymus docuklar olarak yetistirirsek , ilk sevgi gordugu yere aninda atlayip hata yapmasini onleyebiliriz belki.
Evde sevgi gormeyen kiz cocuklari sevgiyi disarda ariyor. Kendi ayaklarinin uzerinde duran, ne istedigini bilen, kisitlanmanin kiskanclik adi altinda baskilanmanin sevgiyle alakasi olmadigini anlatirsak, ben yasayamadim kizim bari yasasin mantigindan uzak yetistirirsek daha iyi olacagini dusunuyorum.
Ve nasil ki araba icin ehliyet almamiz mecbursa, evlenmek isteyen her genc de pskoanaliz ofke kontrolu testlerinden detayli olarak gecmeli ve saglikli raporu almadan evlenememeli.
Nafaka tazminst uzerine yogunlasan devlet aile birligini korumak adina da calismalar yapmali, aldatma evliyken kimin eli kimin cebinde dizileri kaldirilmali ve toplum ahlaki cagdaslik adi altinda yozlasmamalidir. (Aski memnu vs)
Her evlenen cifte ucretsiz aile terapist destegi, her evlenene sifir faizli yada geri odemesiz ceyiz destegi saglanmali ki hayata maddi yonden olumsuzluklarla baslayip sorunlarla basbasa birakilmamali. (,Cunku cogu ailede gecimsizlk maddi sebeplerden cikiyor)