Sanah namazının keraat vakti var. Güneş doğunca artık kılınmaz. Öğle namazının sünneti terk edilmez diğer vakite az kaldı sünnetti terk edeyim diyemezsiniz yarım saat bile kalsa tamamı kılınmalı. İkindi vakti aksam ezanına 10 15 dk kalana kadar kılınır. 1 saatten az kalmışsa sünnet değil sadece farz kılınır. Akşam namazı süresi en az olan vakit yatsı okunmadan kılınmalı. Yatsı ve vitir de ne kadar erken kılsanız o kadar iyi gece 12 ye kadar kılınmalı 12 den sonra ertesi gün oluyor çünkü.
Her vakti ezan okunur okunmaz kılmaya özen gösterin, ne kadar erken kılarsanız mahşer günü sizi kurtarmaya o kadar erken gelir.
Bir gün bir imam camiden çıkınca bahçede ağlayan bir kadın görür yanına gidip ısrarla ne olduğunu sorar kadın da çok günahım var amca deyip ağlamaya devam eder amca daha fazla israr edince kadın helalim olmayan bir adamdan hamile kaldım daha büyümeden den düşük yaptırıp onu da sirke şişesine koyip sattım deyince amca bi oh çekmiş bu muydu kızım derdin ben de sandım ki ikindinin farzını kaçırdın da o yüzden ağlıyorsun. O kadar kıymetli ki bizim için namaz Rabbim her daim kılanlardan eylesin hepimizi.