0 oy
185 göst.
Diğer kategorisinde (589 puan) tarafından
Ezan okunduktan sonra ne zamana kadar kılabiliriz namazı ? Ne zamandan sonra kazaya kalıyor ? Birde devamını getirebileyim diye duanızı istiyorum

7 Cevaplar

0 oy
(2,531 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Sanah namazının keraat vakti var. Güneş doğunca artık kılınmaz. Öğle namazının sünneti terk edilmez diğer vakite az kaldı sünnetti terk edeyim diyemezsiniz yarım saat bile kalsa tamamı kılınmalı. İkindi vakti aksam ezanına 10 15 dk kalana kadar kılınır. 1 saatten az kalmışsa sünnet değil sadece farz kılınır. Akşam namazı süresi en az olan vakit yatsı okunmadan kılınmalı. Yatsı ve vitir de ne kadar erken kılsanız o kadar iyi gece 12 ye kadar kılınmalı 12 den sonra ertesi gün oluyor çünkü. 

Her vakti ezan okunur okunmaz kılmaya özen gösterin, ne kadar erken kılarsanız mahşer günü sizi kurtarmaya o kadar erken gelir.:)

Bir gün bir imam camiden çıkınca bahçede ağlayan bir kadın görür yanına gidip ısrarla ne olduğunu sorar kadın da çok günahım var amca deyip ağlamaya devam eder amca daha fazla israr edince kadın helalim olmayan bir adamdan hamile kaldım daha büyümeden den düşük yaptırıp onu da sirke şişesine koyip sattım deyince amca bi oh çekmiş bu muydu kızım derdin ben de sandım ki ikindinin farzını kaçırdın da o yüzden ağlıyorsun. O kadar kıymetli ki bizim için namaz Rabbim her daim kılanlardan eylesin hepimizi. <3

(589 puan) tarafından
Amiiinn inşallah canım benim Allah razı olsun
(2,531 puan) tarafından
Rabbim hepimizden razı olsun inşaallah ♥️
-Reklam-
+1 oy
(4,278 puan) tarafından
Güneşin konumuyla alakali diye biliyorum namazın vakitleri
+1 oy
tarafından
Maşallah canım. Rabbim bu yolda muvaffak etsin seni inşallah.

Ezan vakti programıni telefonuna indir kerahat vakitlerini oradan takip et.

Sabah namazını kıldıktan sonra nafile kılma kaza kilabilirsin.

Mümkün mertebe namazlarını kazaya bırakma her vakit girdiğinde önceliğin namaz olsun. Çünkü bu bize Allah'ın emri.

Namaz kıldıkca bulduğun huzur sana çok iyi gelecek ve sende bırakmak istemeyeceksin eminim❤️☺️
(589 puan) tarafından
İnşallah canım benim Allah razı olsun
0 oy
(5,744 puan) tarafından
Diger namaz vakti girmeden kilmalisin bunun programi var onu  yükle bak canım  ama en halis olanı  ezan okunur okunmas kılınanıdır Allah kabul etsin inşallah 
(589 puan) tarafından
Ya evdeyken öyle yapıyorum ama bazen yetişemeyebiliyorum kursum var orda oluyorum falan geç kalıyorum biraz
0 oy
tarafından
Bu ezan uygulaması indirebilirsin ezan vakti gelince bildirim gelyor canım bende depremden sonra başladım namaza kapandım  hafızseymanur var umarım postunu görür onun bana çok faydası oldu sanada faydası olur eminim 
tarafından
Evet canım
tarafından
Canım ❤️❤️❤️.
Senin içinde vardı ben sebep oldum.
Rabbim sana o aşkı nasip etmişti ❣️
tarafından
İnşallah canım kapandım namaza başladım daha bi huzurlu ve işe yarar hisseddim kendimi bişeyler başarabiliyorum dedim çok guzl duyguymuş gün bile geçsin istemiyorum leke vs görünce kzıyorum namaz kılmadan nasıl gün geçicek diye sanki yıllardır kılıyormuşum gbı kılmadığım yıllar için aşırı derecede pişmanım rabbım herkese nasip etsin
tarafından
Ben en büyük desteği senden aldım canım öyle olur mu bu durumlarda bilgili birinden faydalı bilgiler almak çok iyi oluyor post sahibine de belki vesile olabiliriz
tarafından
İnşallah canım.❣️❣️
0 oy
(3,172 puan) tarafından
Sabah ve ikindi vakitlerinin kerahat vakitleri olur o vakitler kılınmaz.. mesela sabah namazı güneş doğuncaya kadarr kılınır sonra kerahat vakti girer.. ikindi vaktide güneş batmasına 45 dk kalaya kadar kılınır sonra kılamazsın..öğlen ve akşam da sıkıntı yok diğer ezan okunana kadar kalabilirsin.. yatsı ise gece imsak vakti girene kadar kılabilirsinnn.. bunları tam takip edebilmek için uygulama indir canım benim kullandığım ezan vakti pro. 
(589 puan) tarafından
İndirdim canım ama henüz çözemedim tam teşekkür ederim Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Ezan uygulaması var bulunduğun ile göre ayarla haber verir 

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 829 göst.
0 oy
15 cevap 452 göst.
0 oy
4 cevap 114 göst.
1 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Vesile hakan (845 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 262 göst.

410,230 soru

12,336,701 cevap

39,410 kullanıcı

Kategoriler

...