0 oy
2,639 göst.
Diğer kategorisinde (448 puan) tarafından
Kardeşim ve abim bir aydır bizde kalıyor.annem babam ve diğer kardeşlerim de 6 gün önce geldiler Toplamda 8 kişiler. Bizimle birlikte 11 kişi oluyoruz. Bütün evin masrafını biz karşılıyoruz. Eşim asgari ücret alıyor. Bu Mart ayında bile babam doğalgazı sona kadar aç diyor 50 de çalıştır diyor. Sürekli 50 de çalışıyor. Her gün ailecek duş alıyorlar. Bir önceki postta anlattım ailemin nasıl insanlar olduğunu.vallaha yetti artık ya bunlar her gün ağır yemek istiyorlar akşamdan söylüyorlar bana bize bunu bunu yap diye yaa sanki biz trilyoneriz hiç mi bu insanların vicdani yok hiç mi insan elini cebine atmaz ya. Sadece bugün yaptığım yemeğe 500 TL gitti.kardeslerim bir ay önce gelmişti onlar için de bir sürü harcama yaptım bütün param bitti 6 gündür eşim annesindenn borç etmiş 3 bin TL bitti. Yarın da gidip ablalarindan borç edecek.bizim evde bir ay kalacaklarını söylüyorlar.abim ve kardeşim çalışıyor. İkisi de bir gün olsun bana demediler ki kardeşim paran varmj bu kadar para harciyorsun bizde bunu alalım diye.bugun de babam diyo yarın bize kelle paça yap off napacam ben bunlarla ya

71 Cevaplar

0 oy
(1,198 puan) tarafından
Kusura bakma da insanlara hayır dmryei bilin anne baba kardeş ne fark eder sen param yok dediğinde saygısızlık yapmış olmazsın onlar istemeye utanmıyor da sen yok demeye mi çekiniyorsun anlamadım valla senin yerinde olsam çoktan kapıyı göstermiştim hem ne alaka abinle kardeşin sizde kalıyor pardonda kocanı essek beklemişler bacım az sahip çıkın yuvaniza sonra ağlarsınız kocam artık beni sevmiyor diye 
-Reklam-
0 oy
(77 puan) tarafından
Doğum icin kayinvalidemle gorumcem yanima geldiler bir bucuk hafta oluyor. Eşim doğuda görev yapiyor bende annemle yaşıyorum. Yeni ev aldigimiz icin kredi kartlari vs derken borç cok tasarrufluyuz biraz mecburen. Kayinvalidem gelince acik acik bizim borcumuz bu kadar bize kalan bu diye saydim teker teker. Aylık şu kadar paradan fazla harcama yapamam dedim. O da anladi yani. Bi kac gundur gorumcem elini cebine atiyor ekmek pazar vs o aliyor çünkü cok gidiyor evde yemek. Biz annemle bir makarna yapar yerdik. Ama onlarla salata ana ogun corba tatli sürekli yapılıyor. Acik acik ailene eşinin durumunu söyle küsen olursa da çıksin gitsin. Biz kombiyi 37 de yakmamiza ragmen 1600 tl geldi asgarî ucretle insan nasil gecinsin bu devirde. Bugün sıcak diye kapattim dogalgazi gorumcem üşüdüm dedi bende git hirka giy dedim  bi kac ay toparlanana kadar böyle sonra istediginizi yapın buraya gelince dedim. Bir de senden yemek istiyorlar oldu sen lokanta mi isletiyorsun. Evinde ne varsa yaparsın misafir umduğunu değil bulduğunu yer acik acik konus ilerde kocanla aran açılır basina kalkar. 
0 oy
(2,979 puan) tarafından
Baban alsın sende pişir böyle pişkinlikte olmaz önceki postunu okudum cnm böyle anne baba olmaz olsunlr ya resmen düşman  hergün makarna  pratik basit şeyler pişir  evde birşey kalmadı de  çok ayıp ya
0 oy
(681 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun csnim annene kırmadan söylemeyi denesene bi hani belki yardımcı olurlar yada size daha az yuklenirler belki
0 oy
tarafından
İyi de annem cimri demis durmuşsun boyle devam edersen kendi yuvanda huzur kalmayck cimriyse cimri acik acik soylemelisin neden siparis veriyorshnuz durumumuz ortada borc yaoiyoruz sizi doyurmak icin istediginizi alin yapayim diyeceksin kendi anan baban yani bunu da de bu kadar boynunu egersen yuklenen cok olur olan da sana olur evde ne varsa onu yapip koyacaksin bi sey diyen olursa para yok asgari ucretle anca bu kadar diyeceksin nasil bu kadar sessiz olabiliyorsunuz ya hayretler icerisinde kaliyorum o sabreden kocan iki gun susar ucuncu gun seni onlarla birlikte postalar o zaman sen pisman olursun
0 oy
(239 puan) tarafından
Üvey evlat olsan bu kadar olur yani bu nasıl muamele okurken saskinlik yasadim. Ne kadar umursamaz ve gaddarlar Allah kolaylik versin. Kollarindan tutup disari atamazsin koca insanlar gidene kadar bekliyceksin heralde. Akıl verilecek bi sey de bulamadim bacim valla ya sabır çek bol bol Allah bu dertten kurtarsın ne diyim. Hayir anne baba onlara tabiki bakacaksin zordalarsa ama kardesler falan filan bi de boyle umursamaz olunca insana batar yani
0 oy
(75 puan) tarafından
Canım eski postunu bilmiyorum ama açıkça söyle sıkışıgız diye. Paramız yok de. Yani her gün de ağır yemek istemeleri saçma misafir bulduğunu yer her gün nasıl yemek yapıyorsan kendinize öyle yap. Böyle anne babaları gördükçe kendi anne babama ne kadar şükretsem az diyorum. Geçenlerde geldiler üç gün kaldılar. Pazara çıktık ben bir şeye para uzattım diye kızdı babam. Bir kuruş bile harcamadim. Yani o kadar fazladır aldılar ki düşün 3 hafta pazara çıkmadım çoğunu buzluğa attım. Yine aynı şekilde market alışverişi yapmış getirmişti. Ve harçlık vermeden asla gitmez en az 500 verir. Sizinkilere birde kardeşin kalıyor yani. İnsan bı derki ne ihtiyaç var hatta sormaz bile yani bizde öyledir sorulmaz alınıp gelinir evde varsa bile bı fazlası olur. Rabbim yardımcın olsun canım. İnsaAllah tez zamanda düzelir hersey. 
0 oy
(4,218 puan) tarafından
Ay şok içinde okudum kusura bakma ama ailen çok düşüncesiz ben gurbette otururken ailem yanima gelirdi allah var babam etimize sutumuze kadar alirdi hem de yiyeceği kadarinj deil bize aylarca yetecek kadar alışveriş yapardı cebime para koyardi şimdi tasindim aynj mahallede oturuyoruz inan ayda bir iki ayda bir zorla davet ederim eve gelin diye sirf masraf olmasın diye hep bizi cagirilar siz gelin biz gelmeyelim diye allah ailene vicdan versin kızının evi gidersin kalirsin ama bu kadar da zor duruma sokmaya gerek yok
0 oy
(18,882 puan) tarafından
Ya yapmazdım ya da alıp getirirsen tabiki pişiririm çünkü bunu alacak para bende yok derim 
0 oy
(472 puan) tarafından
Ay canım çok üzüldüm okurken biraz düşünceli olmaları lazım asgari ücretle Zaten 2 kişi bile zor geçinirken Bence her istediklerini Yapma canım onları Normalde zaten bir şeyler almaları lazım getirmeleri lazım sende kalıyorlar Allah yardımcın olsun İnşallah bir an önce dönerler :(((
0 oy
(29,526 puan) tarafından

Tepkini koymadıkca anlamazlar

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 221 göst.
21 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 591 göst.
20 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Leyladh (617 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.