Kızlar kaynanamı bilen bilir ona kayınvalide demeyi bile hak etmeyen birisi. Beni hic istemedi ayırmak istedi falan. Esimle bir senedir evliyiz. Eşim göreve gittiğinde ben kendi annemde kalıyorum Eşim de biraz da olsa ailesinde kalmamı istiyo. Eşim suriyede ve bana dedi ki bize git annemlerin gönlünü et iki gün de olsa. Kırmadım gittim. Ellerini öptüm giderken bos gitmedim falan. Güler yüzümle gittim. 1 saatlik bi yol gittim o uzaklıktalar. 6 aydır da gitmeyiz gurbetteyiz 6 aydır ilk defa gittim ve eşimsiz ilk defa gittim. Kızlar kayınvalidem aşırı güzel yemek yapar yemek konusunda prof. Günlük üc cesit yemek yapar kendilerine. Evde 5 kisiler. Benim gittiğim gün aksam saat 8e kadar bugün yemek düsünemedim diye oturdu. Resmen evde ben varım diye yemek yapmak istemedi. Sonra baktı kayınbabam işten gelecek adam yemek soracak kalktı tüm tavuk haşladı düdüklüde. Pilavsız falan. Koydu masanın ortasına tüm tavuğu. Kayınbabam geldi masada sadece tüm tavuğu görünce mosmor oldu adamcağız cünkü ben varım misafir ve karısının normal zamanda bile ne yemekler yaptığını biliyo. Kızlar kayınbabama kaynanam ne dese beğenirsiniz yanına pilav yapacaktım hayatım gelin yaptırmadı yapma anne dedi dedi. Ben şok. Kızlar kaynanamın buzluğunu bi actım mantılar icli köfteler sarmalar börekler. Ama hanımefendi aylar sonra gitmisim gelini olarak yemek düşünememiş. Siz ne düşünürdünüz bi daha o eve gider miydiniz. Resmen yerin dibine girdim ben oraya karnımın açlığına gitmedim. Kuru ekmek de olsa yerim ama yemek düşünemedim tavrı canımı sıktı.Bana güya sana bi de yemek mi yapıcam diyo. Eşime bunu anlatmalı mıyım? Bi daha bize git bize git demesini istemiyorum gittiğimde gördüğüm muâmele bu cünkü.