Şunu söylemeliyim ki, her kilo vermem lazım dedigimde kilo alıyorum. Unutuyorum sonra, gündelik iş güç, çocuk peşinde koşturma vs. Yemek yemeyi unutuyorum bazen. Bir bakiyorum 3 günde 3 kilo vermişim. Beyin olumsuzu algılamıyor malesef. Yemek yememem lazım derken bile fark ediyorsan yemek yemeyi düşnüyorsun. Bencede diyetisyen ve spor şart fakat bunların devamlılığı önemli. İstikrarlı bir şekilde hareket edebilmen içinde motivasyon önemli. Motivasyonun anca kilo vermeye başladığını fark ettiğinde geliyor. Benimde boyum 1.60 en son doğumdan sonra 80 kiloyu görünce bi hoopp dedim kendime. Normalde kilom hep 55-60 arası olur çünkü. Baktım yemek yememem lazım diyorum derken elimde yemek. Birgün diyete başlasam öteki gün boşveriyorum falan. Kendimce bir çözüm buldum paylaşmak isterim. Belki ise yarar.
Öncelikle benim miğdem cok hassastır. Kusmaktan nefret ederim. Hamileliğimde her türlü koku ve araba yolculuğunda kusmuşluğum vardır yani. Neyse, şöyle yaptım. Yemek yerken mesela kendimi yiyeceklerden tiksindirmeye başladım. Kendi yaptığım yemeği yerken kendi kendime Ayy bu bozuk sanki dedim. Yemek yerken beni tiksindirecek şeyler düşündüm. Her lokmayı koklayarak yedim, kokusu çok ağır ıyyy dedim. Fakat bunu yaparken cidden inanarak yaptım. Hatta yemeği çok koklamaktan gidip kusmuşlugum bile vardır. Sonra tekrar sofraya oturmuyordum. Genelde buzdolabımı fazla doldurmuyordum. Sadece elma v.s. Yemeği beğenmediğimde yiyecek bulabildiğim tek şey evde meyveydi. Eşimlede konusmuştum, bir hafta kadar para istesemde verme diye. Paramda yoktu sipariş veriyim. Böyle böyle bir hafta sonunda tartıda bes kilo eksildigimi fark ettim. Kilo verebildiğimi görünce motive oldum, hadi kızım isteyince oluyor bak diye bu sefer beni zorlamayacak hareketler yapmaya başladım evde. Youtubeden spor videoları açıyor, daha yarısına gelmeden bıraksamda en azında o gün daha fazla hareket etmiş oluyordum. Falan filan. Zaten kilo verirken ilk zaman hızlı kilo kaybı yaşıyorsun. Sonradan kilo verimin azalmaya başlıyor. Ödem atıyor başta vücut. Birde ben şekerli bişey yemedikçe durmadan acıkırım açıkçası. Bir öğün koskaca dolu tabak yerine bir paket çikolata beni gün boyu tok tutar. Yemek yemiyordum, abartmamak koşuluyla aksama kadar tüm öğünleri çikolatayla geçiştirip. Aksam az biraz yemek yiyordum. Birde yemek yemezsem sütüm gelmez, yok emzirirken insanın canı şunu bunu istiyor. Bu laflara cok kulak asma. Çoğu insan dur yemek yiyim sütüm artsın diyor yada çevresindekiler aaa ye kızım, süt olsun diyorlar. Sinir oluyorum. O süt geliyorsa her türlü geliyor zaten senin yedigin yiyeceklerle pek bi baglantisi yok. Vücudun o sütü üretmek icin vücudundaki depoları kullanıyor. Emzirirken daha kokay kilo verirsin bence. İnsallah ise yarar soylediklerim. İyi geceler...