0 oy
245 göst.
Diğer kategorisinde (643 puan) tarafından
Kız kardesim 23 haftalık gebe kalbinin sol tarafı gelişmemiz. Dogsa bile bir sürü ameliyat gereken bir hayati hastalikmiş. İlk doğumu olacakati. Ayni zamanda safra kesesi yok dalağı yok. Midesi ve kalbe giden ana damar ters taraftaymiş. Bagirsaklarinda enfeksiyon varmış. Beyninde boşluk varmış kalbinin tam ortasında asla kapanmayacak bir delik mevcutmuş. Hiç ihtimal vermiyorlar yaşamasına. 32 haftada sezeryanla bebegi almayı planliyorlar. Kardesim gebeligi sonlandırmak istemiyor. Diger tarafta sezaryen olması gerekecek. O da sonra ki bebek için daha uzun beklemesini gerektirecek. Öyle lanet bir hastalikmiş ki Türkiye'de en uzun yaşayan 5 yaşmış. Doğar dogmaz bir sürü ameliyat ile kalbi bir miktar onarmayi deneyeceklermiş ve bu arada da kalp nakli beklenecekmiş. Nakil aşamasına gelinde bile kullanılan ağır ilaçları bebek kaldıramaz dediler. Her türlü bebek kaybindan bahsediliyor. Anne karnında ölüp anneyede zarar verebilirmiş. Doğumda da ölü dogabilirmiş. Ölü dogmasa bile kordon kesilince kalbi durabilirmiş. Yani böyle bir şey yaşayan oldu mu acaba

3 Cevaplar

0 oy
(14,229 puan) tarafından
Hipolu bir şeydi adı degilmi 
(643 puan) tarafından
Evet bu ama ekstradan baska hastaliklarda var kalbinde
(14,229 puan) tarafından
Evet okudum bir akrabaminda bu tanıyı söylediler Rabbim sifalarini versin biz de beklemedeyiz
(643 puan) tarafından
Hipoplaztik kalp swndromuymş tam adi
(643 puan) tarafından
Onda da baska rahatsızlıklar var mi bizde organ eksikliği, bağırsak beyin rahatsizliklarida mevcut ekstradan kalp deliği ve kalbin sağlam tarafinda damar bozuklukları varmış
(14,229 puan) tarafından
Benim bildiğim sadece bu tanı var aynı seyleri söylediler doğar doğmaz ameliyat ...güzel gecerse de 5 yaşında nakil sartmks
-Reklam-
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Ayy çok üzüldüm ilk defa duyuyorum çok zor bir durum. Benim de abimin kızı doğuştan yemek borusu olmadan doğdu 4 aylıkken vefat etti bir çok ameliyat geçirdi beslenemiyodu en son ki anesteziyi kaldıramamıştı çok zor bir durum anne baba için abim ile yengemin ne çektiğini ben bilirim yengemin yanındaydım hep bu süreçte Rabb'im yardımcıları olsun inşallah:((
(7,785 puan) tarafından
Sağolasın cnm ❤️ yok ama o sorduğum başka küçük yengem içindi daha doğmadı o bu ayın sonunda nasipse sıvı aldılar çocuktan enfeksiyon geçmemiş sükür ama doğunca daha detayli anliycaz. Bu bahsettiğim seneler önce ben bekardım hatta 6 sene fln oluyodur yaşamadı çok adı da elif ti ❤️ ondan sonra iki tane çocuğu daha oldu abimin biri kız biri erkek onlar sağlıklı çok şükür
(14,229 puan) tarafından
Anladım canim ☹️ahhh nasip her şey  Rabbimden inşallah bebiş sağlıkla gelsin
(7,785 puan) tarafından
İnşallah cnm ❤️ sağolasın
(643 puan) tarafından
Çok zor gerçekten allah yardımcımız olsun elimiz kolumuz bağlı kurbanlık koç gibi bekler olduk ne yapacağımızi bilemez haldeyiz
(7,785 puan) tarafından
Rabb'im büyük cnm dua edin bol bol başka bişey gelmez elden
0 oy
(369 puan) tarafından
Merhaba sanırım Edwards patua trızomı 18-13  boyle kalıtsal bir hastalık mı. Hanı 2 lı tarama da belli olan hastalık. Kardeşsiniz. 2 lı tarama yaptırdı mı orda ki tahlili nasıldı buda cok onemlı. Aldırma konusuna gelince bir kac hocaya sorun. Artık ne diyorlaraa oyle karar verin. Hanı yasamayacaksada dogtuktan sonra yasamanın. Kardesn bebek aldırmaktan buyuk gunaha gırmemıs olsun. 
(643 puan) tarafından
Canım hipoplaztik sendromuymus ama baska ekstra hastaliklarda var bebekte. Hocalara sorduk anne hayatını riske atıyorsa devam ettirlimesin dendi. Ama anne hayatına kast etmiyorsa tüm organları eksikte olsa doğması gerekliymiş. Şuan anne hayatini riske atan tek şey karnında ölüp anneyi zehirleme ihtimali

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 818 göst.
25 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ebsu (1,791 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 319 göst.
0 oy
2 cevap 202 göst.
5 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Alin (233 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 274 göst.
14 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde Gizemli hatun (3 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,569 soru

24,402,477 cevap

350,260 kullanıcı

...