0 oy
124 göst.
Aile kategorisinde (21 puan) tarafından

Hanimlar ben c

ok takintili biriyim ve açık sözlü olmak istiyorum ama olamıyorum buda benim canımı çok sıkıyor  ne yapmak gerekir 

7 Cevaplar

+1 oy
(301 puan) tarafından
Canım bende eskiden böyleydim. Kimse kırılmasın üzülmesin diye susar söylenenleri yutar sonra icim icimi yer neden şu cevabı veremedim diye kendime kızardım yaş 28 sinir hastası oldum içime atmaktan sonra bir yerden sonra patladım. Zamanla laf kaldıramaz oldum. Ömrü hayatım ailem tarafından hakaret duymakla asaglanmakla ve iş hayatında çalışmakla geçti. Bir yaştan sonra insan kaldiramiyor. Bunj kendinde sıkıntı halinde oldugunj farkedebildiysen zamanı gelmiş demektir. Ben hayatın acı tokatlariyla yogruldum. Anladım ki kimsenin beni kırmamak üzmemek gibi bir gayesi yok. Herşeyden önce kendine laf söyletme. Hazır cevap olabilmek için önce doğru ile yanlışı iyi ayırt edebilmen gerekir. Ve cümle hazneni gelistirmen gerekir. Kimi insan küfür ederek hakaret ederek kendini savundugunu zanneder fakat bu cahilliktir. Bağırarak hakaret ederek asaglayarak konusursan her zaman haksız duruma düşersin. Herşeyden önce sakin ve sessiz cevaplar vermelisin. Kötü konuşmalar kıyaslamalar birbirleri ile yada bir başkası ile karşılaştırma yapmalar insanı yerin dibine sokar. Biri sana kötü bir söz söylediğinde sinir olduğunu belli etmek yerine köpürmek yerine sakince mantıklı cevaplar vermeye çalış. Ne kişiliğine ne karakterine ne hayata bakış açına ne kocana ne evlatlarına laf soylemelerine izin verme. Senin yaptığın birşeyi bir başkası farklı yapabilir. Herkes robot gibi tek tip olamaz. Biri sana akıl vermeye çalıştığında yada sana konuştuğunda önce dinle. Karşındakinin sözü bitmeden konuşmalarına nokta koymadan cevap verme. Ben her kim olursa olsun lafının bitmesini beklerim. Bu arada söylediği her kelimeyi aklında tut. Karşındaki ne kadar uzun konuşursa konuşsun kulak ver iyi dinle lafı bitmeden fevri bir şekilde karşı atağa geçme. Cümlesi bittikten sonra her bir kelimesine söylediğine tek tek cevap ver. Üslup herzaman önemlidir. Bir kadına en çok yakışan şey edeptir. Eğer karşında küfür eden bağıran yüksek sesle hakaret etmeye çalışan biri varsa ona sen contalari yakmışşın iyi değilsin seni Bakırköy'e yada Manisa'ya götürelim de. Kendini ezdirme bunuda efendice yap. Karşında manyak manyak bağıran biri varsa ona deli muamelesi yap çünkü bağırarak kavga eden insanlarin çoğunun ruh sağlığı bozuktur buna emin ol. 
-Reklam-
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Çok çalışmak lazım. Kitabı çok okumak lazım
(21 puan) tarafından
Peki bi okuyacağım kitap onerirmusinuz
(8,028 puan) tarafından
Her türlü kitap okuyacaksın.  Boş durmak yok yani. Eline dergi mi geçti oku mesela
(21 puan) tarafından
Tm sagalun
0 oy
(3,891 puan) tarafından
Takıntılı olmayı bilemem ama açıksözlü olmak zor mesele. Yerli yersiz konuşmak açıksözlülük değil. Arada ince bir çizgi var. Biraz imayla harmanlarsak müthiş bir zeka mozaiği çıkıyor ortaya. 
0 oy
(2,298 puan) tarafından
Açık sözlü olmaktan kastın ne ona bağlı. Çünkü fazlası patavatsızlık olur ve çok riskli. Ben kendimi bildim bileli, hiçbir lafın altında kalmam. Evlenince eşimin ailesine karşı dikkat ediyordum ama eşimin babaannesi devamlı kızıma laf edince hiç acımadan karşılığını alıyor. Hakaret etmiyorum ama gayette cevabını alıyor. Hatta beni kaynanama şikayet etmiş, senin gelince bana şöyle dedi diye :))) 
0 oy
tarafından
Takıntılı olma sebebin zaten içine atıp söyleyememiş olman içine attığın için sürekli kafanda kuruyorsun açık sözlü olman için de korkmamak ve dilini iyi kullanmak gerekir 
0 oy
(5,297 puan) tarafından
emin ol ki o daha kötü 
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Açık sözlülük iyidir ama açık sözlü olacam diye patavatsızlık saygısızlık da yapmamak gerek. Aradaki ince çizgiyi kaçıma sakın, önce bunu belirteyim. 

Hep içine atman cevap verememen özgüven eksikliğindendir bence. Kendini geliştir, kitap oku, psikoloji videoları izle. Yaşam koçları falan var onlardan değil ama haa... Gerçek psikologlar var youtube da falan onlara bak. Azcık kendine güven sonrası gelir zaten
(21 puan) tarafından
Ben içime ata ata oldum böyle  kendi kendime keşke şu lafı deseydim diyorum sinirlenince kötü oluyorum o insana karşı rlim ayağım titriyor birden boşalmış gibi hissediyorum
(21 puan) tarafından
Bunun için doktora gitsem bi faydası olurmu gideniniz  varmi
(11,033 puan) tarafından
Psikoloğa git tabi faydası olur

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 767 göst.
26 Mart 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,662 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 459 göst.
29 Ağustos 2021 Aile kategorisinde A2020&2021. (253 puan) tarafından soruldu
0 oy