0 oy
591 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
İyi akşamlar hanımlar, ilk haftadan bütün davetlerimi yapıcam. yarın eşimin ailesinden 6 kişi gelecek yemeyi cok severler.menüm şöyle: tarhana çorbası, lahmacun,kuru fasulye,ayran, sarma, salata, magnolia  tatlısı nasıl sizce? Pilav yapmak gerekir mi? Lahmacun icini kendim hazırlayıp fırına göndericem. 13 aylık bebeğim var hareketli anca bu kadar yapabilirim sanırım.

22 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bence pilava gerek yok yeterli canım daha ne olsun ellerine kollarına sağlık şimdiden 
-Reklam-
0 oy
(1,933 puan) tarafından
Yeter bence canım gerek yok 
0 oy
(2,965 puan) tarafından
Bence lahmacun uyumsuz olmuş bu menüde
(7,035 puan) tarafından
Urfalı ise lahmacunsuz olmaz ahahahhahaha
tarafından
Beni çok ugraaturmayacak bir sey olsun diye düşündüm.  etli birsey yapmayla uğraşmayayım
0 oy
(5,399 puan) tarafından
Pilava gerek yok menü güzel, Allah nasip etsin afiyet olsun 
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Kız sen nerelisin 
tarafından
Antalya
0 oy
(5,264 puan) tarafından
Kuru fasülye pilavsız gıtmez ya :)) 
tarafından
Kuru fasulyeyi çıkarıyım olmazsa
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Pilav yapıp lahmacunu çıkartman daha iyi
tarafından
Ya da kuru fasulyeyi çıkarayım lahmacun kalsın bakayım bi
(230 puan) tarafından
Lahmacun pilav hiç olmaz bence pilavı da çıkar çorba lahmacun sarma yeter iftarda çok yenmez bunlar çok bile
tarafından
Pilav yok zaten
(230 puan) tarafından
He tamam öbür yorumlarda görünce pilavı karıştırmışım ben (⁠•⁠‿⁠•⁠)
0 oy
(7,037 puan) tarafından
Bence gayet iyi canım afiyet olsun şimdiden 
tarafından
Teşekkürler
0 oy
(2,533 puan) tarafından
Kuru da pilavsiz yenmez. Kuruyu da çıkarıp başka bir şey yapabilirsiniz
0 oy
(2,606 puan) tarafından
Lahmacun yerine köfte yapıp pilavın üstüne koyabilirsiniz 
tarafından
Olabilir
0 oy
(1,169 puan) tarafından
bana kalirsa illaki et olsun diyorsan lahmacunu cikar biraz et koy ocaga kendi kendine pissin bide pilav yaninada fasulye olur digerlerini de ortaya yaparsin 
0 oy
(3,485 puan) tarafından
Kuru fasulye olmaz canım olsada yenilmez çorba lahmacun sarma salata ayran zaten doyurur
0 oy
(6,123 puan) tarafından
Iftara gitsem mebude lahmacun olsa yemezdim :) güveçte sulu kemikli etki guzel hir yemek yao firina yolla pissin tarhana çorbası pilav salata tatli kalablik durumuna göre kuru fasulye ekleye bilirsin ortaya sarma tabağı allah kabul etsin
tarafından
Niye yemezsin kız lahmacun gibisi mi var gerçi kimse urfalılar gibi yapamıyordur ondan mı sevmiyorsun
tarafından
Ağır mı olur ama ben kendim yapicam icini agir olmaz pide de olabilir
tarafından
Yok canım ağır olmaz fasulye yi çıkar daha iyi
(6,123 puan) tarafından
Lahmacun severim ama ramazanda iftarda gitmez mide yanması yapar ağır gelir iftars uygun bulmuyorum tercih elbbete senin
0 oy
(20,534 puan) tarafından
Bence fasulyeye gerek yok . Lahmacunla doyurur millet karnını. Miktarı ona göre ayarlarsin. Bı de havuç tarator köy ortaya tamamdır. Çeşit fazla görünür 
0 oy
(360 puan) tarafından
Bacım yorumlardan anladığım kadarıyla Urfalı gelinisin urfalilar köfte olmadan sofraya oturmazlarmis ramazanda :)) çiğköfte yada yumurtalı köfte yap iki sıkım:))
0 oy
(5,719 puan) tarafından
Lahmacunu cikar et kavur pilavin uzerine koy kurufasulye ile sunarsin. Bi de hazir manti al hasla koy ortaya. 

Ya da kurufasulyeyi cikar lahmacun ve digerleri olsun ortaya yogurtlu bi salata ekle. 

Hangisi kolayina gelirse artik. 

Gecen yil benim bebegim kucuktu, et kavurma,pilav,guvecte kurufasulye,sarma,manti her davet ettigime bunlari hazirladim, sarmam ve mantim dondurucudandi annem yapmisti sagolsun. Bi kezde hazir siparis vermistim yemek sepeti kupon vermisti:D
tarafından
Urfayla bir alakam yok kolay olsun diye lahmacun ya da pide düşündüm fırında pişer diye
(5,719 puan) tarafından
Anladim canim, bizde kalabalik misafir falan olunca lahmacun yaptiririz, bizde Urfa'li degiliz,kolay pratik olsun diye. Sana nasil kolay geliyosa oyle yap.
tarafından
Pardon urfa gelini misin diyen başkasıymış teşekkürler
0 oy
(7,936 puan) tarafından
Lahlamcunu komple cikarip.yerine bi et yemegi koyarsan daha uygun olur bence ve pilavda gerekir
0 oy
(3,019 puan) tarafından
Menün çok güzel cnm dediğin gibi pilav gerekmez 
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Kuru fasulyeyi çıka onun yerine Bi meze yap havuç tarator olur yada kereviz filan. Pilavdan sarma var zaten mado Bi sebze yemeği yap yada patlıcan da biberde yolla fırına kebab olarak 
0 oy
tarafından
Menu biraz alakasiz geldi bana yani kuru fasulye lahmacun ne alaka diyesim geldi kusura bakma bence kuru fasulye pilavi iptal et onun yerine daha farkli bi ana yemek olabilir belki ama bana gore gerek bile yok lahmacun corba salata ve sarma yeter gibi he komposto gider cok cok bu menuye

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 144 göst.
2 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatym35 (824 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,024 göst.
0 oy
18 cevap 288 göst.
9 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Taze_anneee1 (388 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 196 göst.
2 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Su1880 (145 puan) tarafından soruldu

413,458 soru

12,447,607 cevap

46,202 kullanıcı

Kategoriler

...