0 oy
979 göst.
Diğer kategorisinde (42 puan) tarafından

Merhabalar. Ben ilk defa böyle bir yere böyle bir durumu açacağım hatta ilk defa birilerine diyeyim. Çünkü ailemden başka şehirdeyim ki aynı yerde olsaydık da anlatmazdım. Bu sıralar çok bunaldığımdan biraz içimi dökmek istedim. 5.5 yıldır evliyiz biz bebeğim 7 aylık. Eşimle bebeğim doğduğundan beri hep kavga içindeyiz oysa bu bebeği çok istemiştik olmuyor diye çok üzülüyorduk. Neyse oldu sonra kayınvalidem bizden hiç çıkmamaya başladı aynı mahalledeydik hergün kesintisiz gelirdi akşam giderdi. Tamam ilk zamanlar çok yardımcı oldu ilk ay özellikle Allah razı olsun yemeğime kadar hep yaptı. Bebeğim 1.5 aylık olduğunda taşınmak zorunda kaldık ama arabayla 15 dklık yerdeyiz şimdi de hafta da 2 3 gece bizde kalıyor. Bilmiyorum bunla alakası var mı ama eşimle bir türlü düzeltemedik aramızı hep mesefeli hissediyorum. Zaten hala ayrı yatıyoruz öksürüyorum uyandırıyorum bebeği diye gelmiyor hala 7 ay oldu. Şöyle ki ben taşındığımız eve bile hala ısınamadım benim evim gibi değil çünkü 7 aydır haftanın 3 günü bizdeler kayınvalidem burda zaten kayınpederde akşam çıkıp geliyor eve dönerken bende geleyim demiyor kayınvalidem aşırı bunaldım ya evimde yabancı gibiyim hiç bir özel alanım yok. Eşime daha bu durumu geçen hafta açtım kıyameti kopardı zaten hiç laf ettirmez ailesine. Şimdiye kadar hiç ses etmedi bu kadın belli ki gerçekten bunalmış demez. Ya merak ettiğim şu gelip bebeğime bakıyor evet ama ben bu kadar sık olsun istemiyorum çok mu abartıyorum acaba bu kadar tepki verince eşim kendimi çok kötü hissediyorum zaten art niyetliydi şeytandı denediği kalmıyor. Bu kadar gelmelerine bir de haftasonu bir günü biz onlara gidiyoruz asla hayır bu hafta da gitmeyelim diyemiyorum ne yapmalıyım ben ya gerçekten bıktım artık. Bunların hep baştan taviz verdiğim için olduğunu da düşünüyorum. Ben mi kötü düşünüyorum psikologa mı gitsem pozitif düşünmek için ne yapsam nasıl bir yol izlesem bana bir akıl verin lütfen ya

32 Cevaplar

+2 oy
(3,887 puan) tarafından
Psikoloğa gidince kaynanan sana gelmeyecek mi?

Her konuyu psikoloğa bağlamayın, o sizi tedavi edecek peki ya karşınızdakiler? Leş insanlara denk gelince kendimizi düzeltmeye çabalıyoruz ama adımızın deliye çıkması yanımıza kar kalıyor. Tüm problem kocan, ben de kaynana olsam, gelinin sesi çıkmasa, bebek yeni doğmuş olsa, bakıyorum yemek yapıyorum işlerine geliyor demek ki der kalırdım belki de. Oğlu söyleyecek, sen söyleyeceksin, olmuyor diye. 
(42 puan) tarafından
Evet bütün problem eş zaten kalmış zaten mesela 2 gün gitcek oluyor kal bir gün daha ne işin var evde diyor ne diyeyim şimdi yani. Söyleyince de kadın sana yardıma geliyor diyor. Bana yardıma gelme niyetiyle gelmiyor biliyorum çünkü öncesinde misafir gelir birşey olurdu yeni evliyim asla gelmezdi yemeğe gelirlerdi son dakika sofra hazır olunca gelirdi. Kızımı sevmeye geliyor onla bütün gün ilgileniyor güzel de ilgileniyor ama bunalıyorum işte iyi niyetle geliyor diye pozitif baksam düzelir miyim diyorum. Aynı evde yaşayanlar da var sonuçta diye ama kafam allak bullak oldu bayramda annemlere gitcem daha ilk defa ilk bayramımız torunumla burda da ol diyor kafamı bile dinlemeye fırsat yok yani
(3,887 puan) tarafından
Dediğim gibi tüm problemleri çözecek olan kişi eşin.  Annene gitmekte haklısın tabii ama eşinle konuş. Babam çağırıyor de, annem diyor de. Babam gelecekmiş beni alsın de ne bileyim ya ben herzaman söylerim biraz kendi ailenizin üzerine atın bazı şeyleri.
-Reklam-
0 oy
(3,369 puan) tarafından
Madem çoçuk uyanacak diye gelmiyor, madem kaynanan yardımcı olmak için geliyor. Al çoçuğu be gece de sen yanında uyut deyi ver. Eşinle sarılıb bi uyuyun ya
(42 puan) tarafından
Öyle olsa keşke benden başkasında uyumuyor zaten ayrı kalmaya da gönlüm el vermez 1.5 saate bir emmeye kalkıyor
(245 puan) tarafından
Öyle alışırsa bu sefer çocuğu hiç vermez canım kaynanası. Ben burda neler okudum, bazı kaynanalar yüz bulunca hemen sahipleniyo beneği
0 oy
(2,225 puan) tarafından
Haklısın elbette . K validenle konuşmayı denesen yada k pederle Aran iyiyse 
(42 puan) tarafından
Nasıl anlatabilirim onu bilmiyorum konuşabilir miyim bilemiyorum ya
(2,225 puan) tarafından
Aran iyyise yanlış anlamayacaksa yani olay çıkarmayacaksa
Anlat açık açık böyle oluyor diye ayrı yatıyoruz falan de anlar
(42 puan) tarafından
İyiyiz ama eşimin ayrı yatmasının sebebi o değil şuan gelsin yatsın der o da diyor git yat diye ama çok uyandırıyor bebeği diye istemiyor. Baştan beri hiç ayrılmasaydık belki alışırdı bebeğim de ama başta da 2 hafta kayınvalidem le yattık sezeryanlıyım hep öyle devam etti. Yaşım 30 ama ah o zamanki aklım olsaydı asla müsade etmezdim ayrı yatmaya
0 oy
tarafından
Araniz kötü değilse sorun kayinvalidenden kaynakli olmayabilir ilk once kendi samimiyetinizi tekrar saglamaniz lazim ama haftada 2-3 gun kalirsa siz bir aile gibi hissedememekte haklisiniz illa ki sogukluk olur bunu birden bire degil de zamanla guzellikle sindirerek eşinizle konuşmalisiniz ya da esinizin olmadigi anlarda kayinvalideye istenmedigini belli ederek sözle,tavirla vs.
(42 puan) tarafından
Kayınvalidem le kötü değiliz sadece çok kalınca ben bunalıyorum sırf kayınvalide diye değil yani kendi annem de olsa öyle hissederim. Ona da belli etmeye çalıyorum birşey oluyor geleyim kalırım diyor yok anne hallederim ben diyorum o gün tamam gelmiyor ertesi güne yine geliyor nasıl halledicez bu durumu bilmiyorum
tarafından
Anladim canim araniz kotu olmadigi icin gelip kalmak isteyebilir dusunceli olamiyo herkes anca zamanla iyice  belli ederek gerekirse konuyu baska yerlerden acip kendine baglayarak bi sekilde bu durumu soylemeniz gerekir eşin annesine gelme diyemeyebilir ama en azindan seni anlamasi gerekir cunku haksiz degilsin evlilikte aileler biraz mesafeli durmali yatili kalma olayi dogru gelmiyor bana gerekmedikce
(42 puan) tarafından
O kadar çok kalıyor ki direkt kendisine söylediğimi anlar ben çok pasif kalıyorum ya eşim halletsin istiyorum o da olmuyor
0 oy
(20,705 puan) tarafından
Vallahi haklısıns bu senin çok kafana takılıyo ve eşine başka türlü yansıtıyosun kavgalar ondan hep kaynananda ne gerek var evi barkı yokmu mesafeli dursan filan anlayıp gitmezmi 
(42 puan) tarafından
Öyle çok belli edemiyorum işte kötü bir insan değil geleyim yükünü alırım diyor. Gerek yok hallediyorum desem de dinlen sende diyor ama dinlenmek yok iş güç oluyor o zaman da artısı evim temiz kalabiliyor ama çok da taktığım yok evi sadece aile olabilmek istiyorum. Aynen dediğiniz gibi oluyor ona kötü davranıyorum bunaldığımdan çıkmaza girdim resmen
(20,705 puan) tarafından
Sakin ol o zaman yorma kendini elbet oda sıkılır inşallah insan kendi evinde kendi halinde kalmak istiyor ama insanlar anlayışsız ben kaynanaya gitmem o gelmesin diye oda gelini alır gelir ben yinede gitmem arada bi mesafe bi uzaklık soğukluk olsun diye sevmem iyidir ama yanardönerdir kaynanam insanın canını sıkacak türde konuşur bazen boş yapar herşeye karışır o yüzden uzak dururum
0 oy
(5,022 puan) tarafından
Başta hata yapmışsın birincisi kayinvalidenizden yardım isteyerek ikinci ayrı yatmaya başlayarak işte bunlar da sonuçları şimdi ne yapmalisin ilk oncelikle kayinvalideni uzaklaştıracaksin ki bunu eşine söylemeden yapacaksın geliyor mu misafir var müsait değilim veya misafirliğe gidiyorum veya marketteyim isim var gibi gibi bir süre sebeb ureteceksin ikincisi çocuk aglasada kıyamet koparsada bu çocuk gökten zembil ile inmedi eşinin de çocuğu kusura bakmasın gelecek sizinle beraber uyuyacak bugun çok kötü rüya gördüm yanımda yat çok korkuyorum de yok gelmiyorsa sen yanına git beraber uyuyun
(42 puan) tarafından
Aynen haklısınız hatam başta farkettim sonrada geç oldu misafir var gittim geldim diyemiyorum çünkü bebeğim kalp hastası hastalık kapmaması gerekiyor izole yaşıyoruz bir onlarla görüşüyoruz. Evet bir şekilde yanımda yatmasına alıştırmam lazım düzelir mi artık bilmiyorum da nasip
(5,022 puan) tarafından
Geçmiş olsun inşallah duzelirsiniz
(2,559 puan) tarafından
Biz 16 aydır beyaz gürültüyle yatıyoruz bu işten sebep. Oda ayırmayın lütfen. Evinizede Bakara süresi açın. Kaynana mevzusunda kelin ilacı olsa kendi başına sürer. Üstelik benimki seni. Ki kadar da yardımsever değil.  Derdim artık yatdım da değil çocukların huylarının bozulması.Allah kolaylık versin hepimize inşAllah.
0 oy
(2,363 puan) tarafından

Benim kocada aynı Allah yardımcınmiz olsun çok zor 

Ama biz ayrı hiç yatmadık şimdi çocuk olduktan sonra öncesinde de
(42 puan) tarafından
Ne kadar iyi yapmışsınız ayrı yatmamakla çok fazla soğukluk giriyor
(2,363 puan) tarafından
Aynen canım
0 oy
(7,373 puan) tarafından
Canım kaynanam çocuğa bakıyorsa akşamda bırak ona git kocanın yanına gündüzde rahatsız olduğunu dile getir susarsan devam ederler 
(42 puan) tarafından
Onlar birlikte aynı oda da uyuyor bebeğimi de gece bırakma şansım yok çok fazla emmek için uyanıyor beni göremeyince de çok ağlıyor asla sakinleşmiyor içim el vermiyor bırakmaya
0 oy
(1,383 puan) tarafından
Üzüldüm senin adına gercktn eşinle konusmayi dene kavga çıkar demiyorm ama tepkini koymalısın 
(42 puan) tarafından
Denicem yine bir şekilde teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Baştan taviz vermermissin hata sende düşlemek için madem eşin yüksek tepkiler veriyor sende yavaş yavaş eşine yanaş kadınların en büyük hatası çocuk olunca kocayı kenara itiyoruz tamam bebeğin ilgiye anneye ihtiyacı var ama dengeyi kurmak önemli siz biraz daha çocuğa yönlenip dengeyi kacirmissiniz esinizde biraz öyle ya bu sizden kaynakli ya eşinizden kaynaklanip bu şekilde devam etmiş kayınvalide sorununda iyi niyetli ağzı sıkı sizi seven kayinvalideyse paylaşın ama suçlar gibi değil gidin de demeyin ayni dediğim şeyi biraz daha kocamla zaman geçirmek istiyorum diye süt sağın kaynanana bırak çocuğu sinemeya yemeğe gidin böyle böyle alttan alta belli et kocanı yola getirirsin arayı duzeltince oda söyler  annesine yada belli edersiniz gelme bu kadar bizim planımız var başka yere gitmez falan diye
(42 puan) tarafından
O kadar haklısınız ki baştan taviz vermekle oldu hepsi. Ama bebeğim kalp hastası yormamak için çok düştüm üstüne bir yere de gidemiyoruz hasta olacak diye doktor insan içine girmeyin dedi tek görüştüğümüz kişiler onlar bir yere gidemiyoruz yani zaten gelip kalırken de ben geliyorum diyor ama yatıya demiyor
tarafından
Rabbim şifa versin kalabalığa çıkmayın demiş akşam yiruyusene kafeye gidebilirsiniz genede tamamen böyle diye evde durmak da sakıncalı hem çocuk hem sizin icin
(42 puan) tarafından
O kadarlık açık alana çıkıyoruz zaten de haftaiçi evdeyiz uyku saati erken diye o da gündüz biz evdeyiz diye çıkıp geliyor işte
0 oy
(4,645 puan) tarafından

Bacim, kocan kiziyosa gitsin annesiyle yasasaymis madem.

Benim esimde boyleydi ilk evlendigimizde.
Her hafta sonu oraya gitmek isterdi esim ya da her aktiviteye onlari dahil ederdi. Kayinvalidem evime gelen misafirin gununu bile tayin ederdi, gelir yemek yapar agirlardi. Tamam bana is birakmazdi ama ozel alanda birakmazdi. Esime soyleyince ayni senin esin gibi seytansin sen boyle kaynana bulmussun fesatlik yapiyosun derdi. Ben gittim kayinvalideme soyledim uygun dille, o da anlayisla karsiladi. Kocana soyleyene kadar kayinvalidene uygun dille soyle, karakteri nasil bilemiyorm tabi ama. Suan 6 yillik evliyiz hala kayinvalideme soylerim. 
(42 puan) tarafından
Sanırım bende bir şekilde en güzeli kayınvalideme söyleyeceğim. Keşke eşim bir şeyler yapsa ama ya boşancaz ya onlarla açılacak aram
(4,645 puan) tarafından
Ara acilacak bir durum yok, eger ki onlar bu durumu yanlis anlayip ara acacaksa cokta umrunuz olmasin. Esiniz aile olmayi ogrenecek ya da ogrenecek yapcak biseyi yok hallolur oyle boyle :)
(42 puan) tarafından
5.5 yıldır öğrenemedi bu saatten sonra öğretirsem kendime madalya takcam :)
0 oy
tarafından
Bnce eşinle artık ayrı yatmayın önce onu bir halledin bir şey olmaz bebeğiniz de alışır zamanla kaynanaya gelince de kelin ilacı olsa başına sürer bacım benim de böyle sıkıntım var snaa ne diyeyim bilmiyorum benim de eşim öğretmen yazın 3 ay kesintisiz ordayız kışın da onlar büze geliyor bu kış sülalecek geldilrr resmen hem de habersiz 
(42 puan) tarafından
Aynen bir şekilde halletcem bakalım sizinki daha zormuş Allah kolaylık versin size de
tarafından
Sağolun teşekkür ederim
0 oy
(6,086 puan) tarafından
O çocuğun babası kayınvaliden değil kocan annesine güveniyor nasılsa o yardım ediyor diyor.. Ayrı yatmak çok saçma ya bence ona deki ne yaparsan yap artık gelip bizle uyuyorsun ben ayrı yatmanı istemiyorum bukadar.. Önce bi birlikte uyuyun sonra artık kayınvalidenin geleceği gün müsait değilim şuraya gidicem gibi bahaneler bulup azaltırsın
(42 puan) tarafından
Aynen sorumluluk almayı da öğrenemedi sırf o yüzden kızım iyileşsin inşallah da denicem onu da
(6,086 puan) tarafından
Valla bacım şu olsun bu olsun deme hemen bu gece çağır yanına gerekirse senle birlikte uykusuz kalacak baba olmak kolay değil
0 oy
(3,580 puan) tarafından
7 aylık olmuş çocuk hala neye ihtiyacın olabilir ki.. ilk 20 gün kalsın yeterdi sonra zaten idare ederdin.hafyda 1 günde siz onlara yada onlar size giderdiniz severlerdi torunlarıni tamma.. ben 3 çocuk büyüttüm kaynana olmadan anne olmdanda gayet güzel bakılıyor hatta evde biri varken iş daha da çok olur .karı koca belki bi makarna haşlayıp yersiniz yada ogün canınız evde durmak istemez dışarı çıkrsınız..bazen büyükler çok abaartıyor kendileri olmasa hiçbir iş yapamıyacağınızı sanarlar.. eşinde yani nasıl rahat ediyor bilmem evlenmişin yani artık çık ananın babanın dibinden 
(42 puan) tarafından
Beni anlayan olabilse keşke yardım tamam ama yoruluyor insan yine de yemek telaşıydı temizliğiydi. Ben zaten hiç bir zaman yardıma çağırmıyorum sadece ilk hafta istedim kalkıp oturamıyorum diye ee devamı geldi işte böyle 7 ay
0 oy
(20,576 puan) tarafından
Yani dostum hepimizin çocuğu var. Ama bence karinkoca ayrı yatarak çok yanlış yapıyor. Evladımız kıymetli elbette ama bu kıymeti onlara birlikte yatarak veremeyiz. Bence çocuğun artık kendi yatsın ve sen de eşinle yat. Eşin tam bir odunmus söylemesi ayıp ama bunların artmasına sebep olan şeylerden birisi de ayrı yatmak. Ne karı koca iliskiniz kalır ne sevginiz böyle giderse. Yani eşinle daha düzgün bir zamanda sıkıntılarını konuş tatlı dille dene bir de. Artık bakmasına gerek yok ki kayinvalidenin. Haftada 1 gün gelsin neyse ama o kadar çok sık görüşmek mantıklı değil. İnsanlar yaşlandıkça kendilerine meşgale arıyorlar heralde ve bu genelde torunlar oluyor. 
(42 puan) tarafından
Aynen haklısınız herşey eşte bitiyor da onda da toz konduracak tip yok kabullenmiyor durumun yanlış olduğunu
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Sorun k.validen değil bence yorumlardan anladiğim kadariyla bebeğe de cok guzel bakıyormuş ben de cok gel derim valla gelse cok memnun oluyorum cok guzel ilgilenir torunuyla bizde biraz vakit ayirabiliyiruz kendimize.Senin tek sorunun eşin. Esinle arani duzeltmenin yollarını bulacaksin yoksa gelsin gitsin k.valide hem aranizda iyi kotü düşünme. Suan mutsuzsun çunkü esin seni mutlu edemiyir
(42 puan) tarafından
Olabilir belki sorun o mu eşim mi yalnız kalamamız mı bilemedim bende
0 oy
(5,401 puan) tarafından
O kadar haklısın ki okurken ben gerildim sanki kaynanam sürekli bize geliyor gibi hissettim =) kocan bağırıp çağırıyorsa bu konuda kapalıysa zaten elinden hiçbir şey gelmez,senin kozunda yok aranız soğuk zaten ayrı yatıyorsunuz Bn eşime azicik surat assam kıyameti koparıyor hiç alışkın değil o yüzden sevmediğim birsey olunca hemen anlıyor, geriye tek bir seçeneğin kalıyor kaynanana soğuk davran surat as odandan çıkma o anlasın gelmez belki, eşimle özelimiz yok de laf sok evlilik kalmadı kardeş gibiyiz de çekiniyoruz falan de
(42 puan) tarafından
Ya kötü bir insan olsa yapcam belki de o da art niyetle gelmiyor bir şekilde anlayışla yansıtmaya çalışan artık
0 oy
(245 puan) tarafından
Çok haklısın.bizimde haftada 1 2 gün biz gidiiyoruz 1 2 saat. Onda bile bunalıyorum. Eşime sürekşi görüşmek istemesiğimi söyledim. Bugün anneme uğrayalım mı yarım saat dedi, bende yok dedim. Biz 4 sene beraber yaşadık. O yüzden doydum artık kaynanama. Bıraksam hergün görmek istiyor kızımı. Kızım 9 aylık. Kızımla görüntülü konuşturuyorum hergün. Seni çok özledim bugün bize gelsene diyor kızıma yada size geliyim mi diyor, bende anne yeni görüştük ya ne çabuk özledin deyip gülüyorum. Yok babanne sonra görüşürüz de kızım diyorum telefonda. Yada size geliyim mi kızım deyince ses etmiyorum. Haftada 1 yada 2 haftada 1 görüşelim yeter bence.çok sık görüşmeyi sevmiyorum, kızım babannesini görünce mutlu oluyor o yüzden arayıda açmak istemiyorum. Sen yüz vediğin için böyle olmuş malesef. Benimde eşim 9 aydır başka oda da uyuyodu. O çok sesli uyuduğu için kızımın uyanmasından korkuyordum, zaten kendisi de bizim yanımızda uyumak istemiyordu. 1 haftayı geçkindir kızımı odasında yatırıyorum eşimde benimle uyuyor artık
(42 puan) tarafından
Bende her gün arıyorum görüntülü görsün diye ama sanki gördükçe daha mı çok özlüyorlar dedim 1 hafta aramadım yine aynı ne yapsam aynı :) keşke hafta 2 3 saat olsa razıyım kalıyorlar ayrı biz gidiyoruz 6 7 saat oturuyoruz o ayrı
(245 puan) tarafından
Eşinle anladığı dilden konuş. Ya güzelce anlat ya kavga dövüşle anlat. Rahatsız olduğunu söyle.
(42 puan) tarafından
Eşimin söz konusu ailesi olunca anlayacağı dil yok maalesef :) bir şekilde kayınvalidemle halletmem gerek sanırım
(245 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım. İnşallah hemen halledersin
0 oy
(242 puan) tarafından
Haklisim canim. Evde biri olunca ister istemem bi emsafe oluyo esle. Heleki seninki devamli sizdeymis aranizi duzeltemzsinki boyle. Basbasa kalin. Yolla gtsin bebegine kendin bakarain merk etme kendi 3 kisilik cekirdek ailenle bi basbasa kalin hersy yoluna girer. Ne yap et kaynanani yolla ve bukadar devamli gece gunduz size gelmelerine engel ol. Naparsin bilmem esinle konus o da adam olsun bukadarda olmaz.
(42 puan) tarafından
Bunu kabul etse keşke eşim aile olamadık hala deyince ben suçlu oluyorum ama gerçekten mutsuzum yani herşey ters geliyor artık
0 oy
(238 puan) tarafından
Sen eşine soğukluk yapmayı dene yani onun illa senin yanında yatmasını istiyormuş tavırlarından çık sanki artık sen onu istemiyormussun gibi ol mutlu ol ama sadece ona gelince soğuk ve mesafeli ol o zamn o sana yanasacsk emin ol istenen her zaman kaçar kendini ağırdan satar bunu o değil sen yap 
(42 puan) tarafından
Onu da denedim inanın yok işlemiyor

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 324 göst.
13 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Almilayla (1,315 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 569 göst.
4 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde 939393 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 266 göst.
18 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elif6060 (294 puan) tarafından soruldu