0 oy
255 göst.
Diğer kategorisinde (1,343 puan) tarafından
Az önce arkadaşım dediki sabah namazını ezan okunmadan kılıp yatıyorum sadece ramazanda yapılırmış dogru mu bu bana ilginç geldi 

12 Cevaplar

+3 oy
tarafından
İmsak vakti girmeden sabah namazi kılınmaz.

Namazın şartlarından biri vakittir. Vakit olmadan namaz olmaz!!
(1,343 puan) tarafından
Arkadaşım hocaya sorduk diyor hoca kılabilirsiniz demiş
tarafından
Yolculuk ve benzeri durumlarda öyle oluyor diye biliyorum
tarafından
Hiç bir zaman kılınmaz sadece cem etne var oda bu konuyla alakalı değil.
Kılınmaz. Hangi hoca ya sormuş ta vakit girmeden namaz kilabilirsin demiş??
-Reklam-
+1 oy
(11,027 puan) tarafından
Ya ramazan dışında ezan okunmadan imsak vakti girdiği zaman kılınabilir, çünkü vakit girmiştir. Ama ramazanda imsak vaktinde okunuyor ezan, vakitten önce namaz olmaz ki! Hangi hoca neye dayanarak söylemiş bunu da açıklasaydı bari 
0 oy
(4,255 puan) tarafından
Bunu benim çevremde de yapanlar var ama doğru mu hiç bilmiyorum hiç yapmadım o şekilde. 
(1,935 puan) tarafından
Yapanlar bu şekilde yapmış olabilir mi vakit girdikten sonra ezan okunmamıştır ama o saatin vakti girmiştir o zaman yapılabilir
(4,255 puan) tarafından
Bilmiyorum sabah namazı için ezan okunmadan kılıyorlarmış.
(1,935 puan) tarafından
İşte bunu sabah namazı ile alakası şu Hanefi mezhebinde ezan vakit girdikten belli bir süre sonra Okur ama Ramazan'da vakit girer girmez okunuyor hani istediğin yere sorabilirsin istediğin kitaptan bakabilirsin Bu böyledir ezan değil vakit önemli vakit girmeden namaz kılınamaz o namazın hükmü yoktur
(4,255 puan) tarafından
Ben namazı ezan okunduktan sonra kıldım bu güne kadar bugünden sonra da böyle devam edecek ondan dolayı benlik bir durum değil bu . Kılanlar da herhalde araştırmış olacaklar ki kılıyorlar.  Orası da beni ilgilendirmiyor.  Herkesin ibadeti kendine
(1,935 puan) tarafından
İşte araştırmış olsalardı Emin ol bunları görürlerdi hani kur'an'dan tut da fıkıhtan ilmihalden mealinden yani hiçbir yerde ben böyle bir yazı görmedim vakit girmeden kılınabilir vakit beklemeye gerek yoktur maalesef bilenler bildiğini sananlar kulaktan dolma oluyor
0 oy
(14,130 puan) tarafından
Ezan okunmadan nasıl namaz kiliyormus Allah Allah 
(1,343 puan) tarafından
Bende şaşırdım
(14,130 puan) tarafından
Hiç duymadım imsak vakti girmeden yani ezan olmadan namaz nasıl kılınsin boşuna mı bekliyoruz ezanı
0 oy
(266 puan) tarafından
Hiçbir vakit girmeden namaz kılınmaz ezanın okunmasını beklemek lazım 
0 oy
tarafından
Bildiğim kadarıyla yolculuk gibi durumlarda geçerli bu dediğin keyfine sırf uyumak için yapıyorsa olur mu bilmiyorum ama sanmıyorum öyle olsa ezan niye var o zaman 
0 oy
(5,131 puan) tarafından
Tabiki doğru değil. Doğru olduğunu söyleyen kişinin hoca olduğunu düşünmüyorum
0 oy
(192 puan) tarafından
Hayır tabii ki imsak girmeden neyi kılıyor sun yatsı vakti çıkmamış ki daha oldu öğlen vaktinde tüm namazları kılalım gün boyunca beklemeyelim exizanda kendi kendine okunsun. Cehalet koktu burnuma sen dinleme ezanı şerifi bekle 
0 oy
(6,940 puan) tarafından
Ben bir yerden duyduydum bir kaç yıl öncesine kadar imsak vaktinde ağız kapanirdi ondan sonra ezan okunurdu şimdi ezanı imsak vaktine çektiler imsakta ezan okunuyor artık bazı ezan vakit programlarına göre de imsak ezanın okunmasından önce girdiğini gördüm ben yurtta kalırken imsak vakti girdiği zaman 20dk sonra felan sabah namazını kılardık ezan ondan sonra okunurdu hocalarımız vakit girmiş oluyo sıkıntı olmuyo derdi 
(1,935 puan) tarafından
Evet vakit girmesi gerekiyor işte
0 oy
(9,718 puan) tarafından
İmsakta okunuyo namaz zaten bu sekılde kılınmaz ramazan dısında imsakta kılınabılır çğnkü ezan geç okunuyor
0 oy
(1,935 puan) tarafından
Selamünaleyküm. Önemli olan ezan değil vaktin girmesidir. Vakit girmeden önce kılınan namaz sahih olmaz. Ezan vakti girdikten sonra da ezan okunmamış olsa da namaz sahihtir fetva meclisi yani arkadaşın yanlış biliyor vakit girdikten sonra kılınır evet ezan geç okunuyorsa vakitle birlikte değilse özellikle sabah namazı için mesela onu yapıyorlar geç okuyorlar tabii Ramazan dışında Ramazan'da direkt vakit girer girmez okunuyor
0 oy
(7,155 puan) tarafından
Namazın şartlarından biri de vakittir. Vakit girmeden namaz kılınmaz kabul olmaz 

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 174 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Zümrüşün Annesi (1,006 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 121 göst.
10 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (754 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 331 göst.
23 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Seher yildizi (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 146 göst.
15 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Isteoylesine (264 puan) tarafından soruldu

411,073 soru

12,373,495 cevap

42,618 kullanıcı

Kategoriler

...