Egerki ihtilam (rüya yolu ile cinsi münasebet) uyanınca sabah abdest alırdı Resûlullah
Nitekim Hz. Peygamberin Ramazanda imsaktan sonra sabah namazı vakti içinde yıkandıkları bilinmektedir. (Buhârî, Savm, 25
Peygamber: "Üç şey vardır orucu bozmaz: Kan aldırmak, kusmak, ihtilam olmak" (Tirmizi, "Savm", 24) buyurmuştur.
Hz. Aişe (ra)´den şöyle rivayet edilmiştir:
"Hz. Peygamber, oruçlu olduğu halde beni öperdi. Halbuki hanginiz Hz. Peygamber´in nefsine hâkim oluşu kadar nefsine hâkim olabilir?"[3]
Âlimler, Hz. Aişe (ra)´nin sözünün şu anlama geldiğini söylemişlerdir:
"Sizin için hanımlarınızı öpmemek daha iyidir. Vehme kapılarak kendinizi Hz. Peygamber gibi saymaya kalkışmayın. Peygamber için mubah olan şeyin size de mubah olduğunu düşünmeyin. Çünkü Hz. Peygamber nefsine mâlikti; şehvetine kapılmaktan ve cinsî münasebette bulunmaktan emindi. Siz ise bunlardan hiçbir zaman emin olamazsınız.
Şafi mezhebine göre : Ramazanda oruçlu bulunan kişiye, oruçluyken sadece cinsel ilişkiye girmekten dolayı keffaret ve tazir gerekir. Ramazan dışında tutulan nafile, adak, kaza veya keffaret orucu tutanların cinsel ilişkiye girmesiyle oruç bozulsada keffaret ve tazir gerekmez.
EĞER KI ORUÇLU İKEN GÜN İÇİNDE KASITLI YAPILMIŞSA 60 GÜN KEFARER YANLIŞ DEĞİLSEM 1 KAZA allahualim
Örnek veriyorum diyelim ki kadın zorlanmışsa yani eşi zorlamışsa, yada kadın unutmuşsa kadına kefaret yoktur, sadece erkek kefaretini öder (bu örnek erkek içinde geçerli) yok kadın erkek anlaşarak yapmışsa ikisine kefaret var erkekte kadında kefaretini öder (fıkıh ilmi olarak bu kadar biliyorum, en doğrusunu Allah bilir)