0 oy
101 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (192 puan) tarafından
Kızlar hayırlı sahurlar, canım biraz sıkıldı, elimle demin konuştum bir doktora daha görün dedi, ben bir kadın doğumda muayene oldum bana 5 haftalık sın dedi ilk gittiğimde fakat 1 hafta sonra gittiğimde yine 5+3 dedi ama geçen hafta demeye kalmadan haftalara takılma dedi bana. Sonra doktorumu değiştirdim tabii kadının ilk hesabına göre 8+6 olmam gerek şuan ama geçen gittiğimde 6+6 dedi yani şuan 7+1 1 hafta 5 gün fark var. Elimde bidaha git belki gelişim geriliği ola bilir dedi kafama çok taktım böyle bir durum ola bilirmi? 

4 Cevaplar

0 oy
(4,293 puan) tarafından
Olabiliyor tabi ki gelişmiyor ve düşük oluşabiliyor veya geç döllenme olduğundan haftası son adetle uyumlu olmuyor bende yaşamıştım böyle bir durum
(192 puan) tarafından
Bende keseden kan gördüm dedi kadın ilaç kullanıyorum yani mantıken 30 ocak son adet gördüğüm gün ama şimdiki hesabı göre adet bitimi ile kalmış gibiyim şimdi iyice uykum kaçtı
-Reklam-
0 oy
(5,400 puan) tarafından
Haftan çok küçük bunlara takılma, ilk adet olduğun günden hesapla onu, kalp atisi duyuldu mu kese nin şekli iyi mi ? Bu haftada bunlar önemli. Büyüdükçe ultrasonda hafta takip edersin  
(192 puan) tarafından
Kese de bebek de kalp atışı da var ama inan ilk gebeliğimde ve çok tedirginim canım bu akşam çok gerildim
(5,400 puan) tarafından
Tedirgin olacak hiçbir şey yok hersey yolunda, o geç dollenir erken dollenir vs büyüdükçe zaten  ultrasonda belli olur yine önde gider geride gider. Yani sen 24 hafta dersin doktor 25+3 der veya 23 der. Bunlara takılıp stres yapma güzelce beslen dinlen vitaminlerini iç. Stres iyi değil güzel şeyler düşün zaman çabuk geçecek :)
(192 puan) tarafından
Ay hadi inşallah çok teşekkür ederim :)
0 oy
(9,101 puan) tarafından
Canım şimdi haftaya takılma çık küçük daha. Sonradan haftasını yakalıyp merak etme. Kendine iyi bak sadece sen şimdi 
(192 puan) tarafından
Normal ama dimi ay sonunda gidicem tekrar
(9,101 puan) tarafından
Normal canım. İnşallah ileriki haftalarda görürsün baş gövde ve bacak ayrı ayrı ölçüyolar. Hepsinin haftası farklı çıkıyor mesela. Doktor gövdeyi baz alıyoruz dedi. Ve bunlar tahmini ölçüm zaten. Makine birebir ölçmüyor. İki hafta ileri geri onu çok baz almıyorlar. Benim ikincide kafası 4 hafta öndeydi mesela ama çok şükür sağlıklı. Çok takılmamak lazım.
(192 puan) tarafından
Aaa bakalım daha neler öğrenicem :) çok şükür
0 oy
(1,561 puan) tarafından
İlk zamanlarda haftaya takılma canım olur öyle  haftam buyudukce Bebek büyüdükçe ulturasona göre gidersin şimdi son adet tarihinden hesapla mesela ben 27 haftamda gittim doktora 26 haftalık dedi çok takmıyorum bire bir ölçülmüyor Bebek büyüdükçe iki haftaya kadar normal birde iki hafta arası açılmışmi diye bakılır eğer bu iki hafta 3 hafta diye geriye düşerse sürekli sıkıntı kızımda çok stres yaşamıştım iki hafta geriden dediler doppler falan çekildi özelde bı sıkıntı çıkmadı devlete gittim doktora Derdimi anlattım kaygimi korkumu dedim böyle böyle oldu doppler çekildi falan diye biz iki haftayı çoğu zaman söylemiyoruz bile kafaya takılacak kendini strese sokacak bı açıklık değil bu iki hafta her kontrolde geriye düşerse o zman sıkıntı demişti çok şükür kızım şuan 29 aylık 39+6 da yani 40 haftada doğum yaptım kızımı şimdi oğlumu bekliyorum Allah izin verirse ondada gecen gittigimde 27 yjen 26 hafta dedi bebek büyüdüğünde haftaları düşün birde dediğim gibi ölçüm hataları oluyor çok uzun yazdım ama için rahat olsun stres yapma sen kendine iyi bak yemene içmene dinlenmene bak hamileliğinin tadını çıkar  stres yapıp bebeğini de strese sokma canim 
(192 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim gerçekten. İçim biraz olsun rahatladı bide kanama var kese de diyince daha çok stres oldum bide eltim başka bir doktora daha git istersen diyince bana geldiler ama görüyorum ki bir çoğunda bu yaşanmış
(1,561 puan) tarafından
Kanama varsa kese etrafında kontrollerini aksatma canım  sana ilaç verdi mi
 için rahat etmesi için bir başka uzmandan da görüş alabilirsin tâbi  hafta konusunda çoğunluk ilk zmanlar. Farklı çıkar
(192 puan) tarafından
Verdi progestan fitil olarak verdi. Biraz tedirgin ediyor bu durum
(1,561 puan) tarafından
Tedirgin illaki olursun canım düzenli kullan ilacı kontrolünu aksatma bol bol dinlen Rabbim sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşaallah içini ferah tut
(192 puan) tarafından
Teşekkür ederim çok sağol :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 107 göst.
3 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Nisacan (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 151 göst.
0 oy
7 cevap 145 göst.
22 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Nloto16 (4 puan) tarafından soruldu

414,282 soru