0 oy
513 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Tartışmak için sormuyorum. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. Tıkandığım noktada açiyorum. Yemek zamanı doktorumuz izin verdi. Sınıra dayandık cünkü. Yani o da dili varmaya varmaya tamam dedi. Sadece gözlemlediğim olumsuz henüz birşey yok ama vicdan da içerden beni kemirmiyor değil.

Aç kalsın yeter ki izlemesin diye çok devam ettim. Su dolu leğenler, yer sofraları cam önleri herşey denendi. Doğru yanlıs herşeyi denedim olmuyor. Bıktım usandım. Sorum ise ben kötü bir tecrübe edindim diyen var mı? Biliyorum her çocukta farklı seyrediyor bu durum. Yanlıs olduğunu bile bile kendini rahatlatmak sanırım derdim. 

Evet tam 2 haftadır TV ya da telefon ile yiyor. 1.5 hafta covid sürdü. Şimdide öyle yiyor. Çünkü kızım yemek konusunda hep sorun yaşayan bir çocuktu zaten. Doktorlara da gittik bu sebeple. 

Yargılamayalım birbirimizi, tartışmayalım.19 aylık. Ekran ile 2 ay önce tanıştı ilk kez. 

24 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Benimki 2 yaşında doğduğundan beri açık tv bir gün olsun hareketlerinde bir şey görmedim çok şükür zaten öyle pek izlemez binde bir çizgi film ister o da toplasan 10 dakika izlemez ama 10 dakikada da baya şey kaptı konuşuyor her şeyi söylüyor ☺
(6,785 puan) tarafından
Aynen valla millet aman izletme amman telefon verme konuşamaz filan derdi.. Bizde de maşallah çok yardımı oldu konuşmasına, telden eğitici sayılar harfleri öğreniyor yavaştan. Şimdide teli boşladı, yazı tahtası aldık kalemle karalıyor. Tv yi de bakmaz oldu (◍•ᴗ•◍)
(6,785 puan) tarafından
Çevredekiler olmasa hayatımdan memnunum valla :(((   herşeye burun sokuyorlar çok bilmişler.
tarafından
Çevredekileri hiç takma vallahi ona bakarsan herkes mükemmel anne o da niye çünkü TV izletmiyor telefon vermiyor diye ☺☺ vallahi benimde sürekli telefon vermem ama arada sar sar makarayı istiyor onu da ben açıp telefonu yükseğe koyuyorum ya da TV ye bağlıyorum onun hareketlerini bile öğrenmiş hem söylüyor hem yapiyor hareketlerini ☺ çizgi film desen dediğin gibi sayıları öğrenmiş bir üç beş diyor ☺ daha 2 yaşında her şeyin kısıtlanmasını da uygun bulmuyorum ben açıkçası herkes kendine göre süper ve mükemmel anne ☺☺☺
tarafından
Sizler adına çok sevindim. En azından olumsuz birşey ile karşılaşmamışsınız. Bende artik kendime sınır koyamıyorum. Bitmiş lik var. Kızı kolikti atağı gazı derken ben bittim. Eşimde sağolsun destek olmadı asla. Ama 17 ay dayanabildim. Yani mamayı bile şırınga ile içti ve hala öyle. Çok zor bir bebek. Yemek konusunda 11 ay direndim. Ama tükendim. Aliyorum yiyor.
-Reklam-
0 oy
(8,908 puan) tarafından
Emiyor mu mama içiyor mu 
tarafından
Mama sadece gece uykusuna geçerken. Onu da 2 yaşta bırakıcaz. Emmek ise emiyor ama süt yeterli falan değil. Şuan bırakmıyoruz. Doktor da izin vermiyor hem çok etkilenecek dişler arka arkaya geliyor öyle rahatlıyor. Hemde bağışıklık düşük diye. Ama 2.3 gün emmedi neden bilmem o zaman da ağzına sürmedi.
(8,908 puan) tarafından
Memeye güvendiği için yemiyor olabilir mi bide dis çıkarıyorsa muhtemelen bu yüzden yemiyor olabilir
(1,248 puan) tarafından
Benimki de asla yemiyordu herşeyi denedim olmadı ne zaman sütten kestim o zaman az az başladı
tarafından
İnsallah 5 ay kaldı bizde 2 yaşta kesicez. Belki o zaman daha farklı olur. Gerçi pek umudum kalmadı. Çok okudum burda meme kestim gene yemiyor diye. Fıtrat ile alakalı gibi.
0 oy
tarafından
Bende çocuğuma çok zorda kalırsam açıyorum suyla onla bunla oynasa bile en fazla 5 dakika sonra sıkılıyor gecenlerde ameliyat oldu doktorumuz hareket etmemesi lazim cok tablet telefon oyala bi şekil dedi bunu diyen doktor doğru oldugunuda dusunmuyorum ama 2 haftadir benimkide asiri izliyor umarim bi sorun yasatmaz
tarafından
Çok geçmiş olsun canım. İnan bende açiyorum. Hem vicdan azabı duyuyorum hem açiyorum. Açmayınca 1 saati geçiyor ve asla yarısını bile yemiyor yemeğin.
0 oy
(2,692 puan) tarafından
TV maruz kaldığı için böyle oldu, diyebilecek bi tecrübem yok. Ama ben şöyle düşünüyorum. Çocuğunun boy kilo ya da bilişsel gelişiminde bi gerildik var mı? Eğer bunlar olacak kadar aç kalıyorsa bi tık denenebilir belki. Ama öyle bi durumu yoksa asla izleme derim. Az yesin yapacak bir şey yok. 
tarafından
Çok haklısın. Teşekkür ediyorum.
0 oy
(2,651 puan) tarafından
18 aylık bebeğim radyo niyetine dinliyo ses olsun ona yetiyo karşısına geçiyim oturuyum yok yani oğlumda arkasını tv ye döner kitap okuruz oynarız 
tarafından
Ben normal zamanda açmiyorum işte sadece yemek yerken. Yemek bitince el sallayıp öpücük atiyor televizyonyona biliyor kapanacağını. Çok şükür şimdilik normal zamanda aç diye tutturmuyor.
0 oy
tarafından
Canım vallahi özel durumu yoksa aç yani yarım sataten bişi olmaz benimkiler hep izler ama masallahlari var
tarafından
Maşallah canım. Çok şükür bir durumu yok açiyorum bende.
0 oy
(1,363 puan) tarafından

    Bizde tam 2 yasinda ekranla yemek yemeye basladik canim . Ayni sekilde kilo alimi sinirdaydi. Cok sükür simdi yiyor. Kar zarar hesabi yapip ona gore davranmak lazim. Simdi yedikce istahi acildi daha cok yiyor.  Ama yemek saatleri disinda acmamaya calisiyorum o sekilde denge kurduk. Daha cok kitap okumaya ve iletisime gecmeye calisiyorum. Tv zararlarindan korumak icin.  Buyuyunce illaki birakacak . Seni cok iyi anliyorum. 
tarafından
Bizde aynı canım. Yemek bitince kendi el sallar öpücük atar biliyor kapanacağini. Ardından bağirip ağlamıyor. Bende ona güveniyorum sanırım biraz.
0 oy
(3,595 puan) tarafından
Şeyi anlamadım iki ay olmuş TV ye bakali neden doktora goturme gereği duydun iştahsız olduğu icinmi yoksa TV izliyor davranışları değişti diyemi
tarafından
Yemek yemediği için. Kendi doktorumuz gastroenteroloji bölümü görsün yeme bozukluğu olabilir dedi. O yüzden gittik. Çok şükür öyle birşey de çikmadi.
(3,595 puan) tarafından
O zaman yemek yerken izlesin canım zamanla değişir zaten
tarafından
İnsallah canım
0 oy
(15,168 puan) tarafından
Yani dostum doktor değilim uzman değilim. Ama eğer sadece yemek yemeyle sınırlı kalırsa ben sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Doktorların asıl korkusu o sürenin uzaması bence . Çocuğun sadece ekrana bağlı yaşaması. Bı de TV ekran her çocukta aynı etkiyi oluşturmuyor. O da bı gerçekk. 
tarafından
Kesinlikle öyle. Her çocukta farklı işte. Ben sadece yemek zamanı günde 3 kere açiyorum. O da yemek bitince el sallayıp öpücük atiyor televizyonyona. Kapatiyoruz ağlama falan olmuyor.
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Tum gun acik benimki izliyo da. Yani acmiyim diyorum tikaniyorum temizlik yapariz toz aliriz nevresim degistirir camasir bulasik yerlestirirz ama gene de gun gecmiyo oyunda oynatiyorum ama gecmiyo yani vakti geciremiyorum soguk disari cikarsam yarim saat bir saat. Cok uyumuyo zaten napiyim mecbur aciyorum artik bende korka korka
tarafından
Valla keyfi açmış olsam aylar önce açardım da. İşte şuan artik ikimize de zarar veriyor yemek meselesi. Bende belki işin kolayı ama onu yapiyorum.
0 oy
(7,377 puan) tarafından
Ben doğduğumdan beri tv acıktı hep bi sorunda yaşamadım 
tarafından
Teşekkür ediyorum
0 oy
(2,537 puan) tarafından

Hiç başından kalkmayan çocuklar içindir sıkıntılar. Eltimin iki oğlu da TV bırakıp tablet tablet bırakıp telefona koşuyorlar öyle yetiştiler ikisi de 2 yaşındayken her şeyi konuşuyordu hiçbir sıkıntıları da yok bir sıkıntıları yok diye bu kadar izletmek bana tembel annelik geliyor etkinlik yaptırılabilir birlikte oyun oynanabilir ver eline tablet telefon sonra ben mükemmel anneyim ;) 

tarafından
Yok ya o kadar yapamazsın yani yapmamaliyiz. Ben iş yaparken falan asla açmam. Çok ağlarsa bırakırım kalir sonra gene olur o iş. Ee zaten 19 aylık anliyor artik birlikte yapiyoruz herşeyi. Ben yemek dışı açmam hemen yemek biter sofra ortada kapatirim.
0 oy
(5,349 puan) tarafından
Evet konuşamıyor bir buçuk yaşında alıyordu eline degidn gbi yemek yemezdi altını actrmazdi mecbur kalıyordum ama şuan iki buçuk yaşında fazla eline vermiyirum yine yemek yemiyro napacam şaşırdım:( konuşamıyor zaten tekli kelimler tek kullanyro
tarafından
:/ ya üzüldüm.  Ekrandan sonra mı konusma sıkıntısı oldu önceden mi vardi
(5,349 puan) tarafından
Tekli kelimelr zaten var anne baba gel gtti hiç konuşamadı byle cümle kuramıyor bnm senin gbi konuşamıyor bizde devamlı etkinlik ypyoruz oyunlar oynuyoruz hyvn takltileri yapyoruz baya kelime öğrendi cümle kuramıyor henüz bazıları da normal dyor hep telfin elindeydi ağlardı falan yırtarcasına mecbur klyirduk napak yemek yemezdi asla
tarafından
Doktora gittiniz mi peki bu konu ile alakalı?
0 oy
(3,578 puan) tarafından
Yeğenime de telefon izleyerek ve TV izletrek yedirirdik çünkü ne yapsak yemezdi Allah'tan korkmayalim iki gün yemek vermeyelim yemezdi yemek yemeyen çocuk zor oğlum 17 aylık hiç öyle problem yaşamadım şükür ama benim yaptığım şey şu biz beraber yiyoruz önüne koyuyorum immm immm diyerek yiyor çok lezzetli demi diyorum immm diyor bizde o yiyene kadar masanın başında oturuyoruz yemek bittiyse bile yemiş gibi yapıyoruz 
tarafından
Valla o ım ımlar falan etkileseydi ooo :D çocukla alakalı bu. İşte yemeyince neler yapsan yemiyor. Aynı yeğenin gibi benim kızda. Verme asla yemek diye gelmez.
0 oy
(3,640 puan) tarafından
Benim çaprazdaki komşumun çocuğu 2 yaşında, konuşamıyor, şuan yeni yeni adım atıyor çocuk. Geçenlerde o komşumun akrabası olan diğer komşum la konuşurken bana anlattı, annesi sabah kalkar koyar televizyonun önüne, yatmadan yatmaya alır TV önünden dedi.  
tarafından
Ay Allah ıslah etsin. Ne diye doğurdun o zaman.
0 oy
(6,785 puan) tarafından

Malesef doğduğundan beri :ermm: koliğin önde gideni bi oğlum vardı, wc ye  evişi filan yaptırmazdı acmasam üstümde sırtıma alıp yaptığım günler oldu. Sırtımdada durmazdı hey gidi günler heey ;)


İş yapacanda yemek yiyecende aç. Geri zamanda açma canım tv yi. 

tarafından
Bizde koliktik.çok iyi anliyorum bende perişan oldum. Şu günlere bin şükür. İş yaparken değil de sadece yemek yerken açiyorum işte.
0 oy
(1,375 puan) tarafından
Şöyle anlatım aslnda benim kızım 8 aylıkken ek gıdaya başladı cnku hiç birşey yemiyordu.İnan mutfakta bütün gün tarif bakım ona ne yapsam yedirsem diye geçiyordu yok ne yaparsam yapım yemedi sonra bı çizgi flm açım dedim bı baktm ne versem yiyor 1 yaşına kadar öyle yedirdim seni çok iyi anlıyorum oyuzdn  sonra alıştı tabi mama sandalyesine koyduğum anda anne aç demeye başladı ve acmadigin zaman kesinlikle yemezdi.Sonra ben onun ne kadar yediğini kestiremiyordum verdikce yiyordu sonra çizgi flm mi kapattigim anda kusmaya başladı azda yese cokta  yese o çizgi flmi kapattigim an kusup ağlama krizine girdi .Sonra dedim ki bir daha açmıcam önüme oyuncaklar aldm pet şişe aldm çay kaşığı aldım eline verdim o kaşıkları şişeye atarken bende bı yandan yemek yedirdim bir gün öyle bir gün farklı şeylerle suanda 2 yaşında smdide kendi çok açsa yiyor ama çok çabuk doyar kızım bende kitaplarına baktiriyorm yada biseyler soruyorm o sırada yediriyorum belki Sanada fikir olur 
tarafından
Teşekkür ediyorum canım. Valla şimdilik böyle ilerliyor. Ben yaptıllarımı saysam deli dersin.. Ama olmadı. Birde söyle birşey yetmeyeceği birşeyse TV bile olsa asla yemez ve doyunca önünde kaşık olur hep bir tane onu masaya bırakır. Ordan bilirim doymus. Hani TV olsa bile asla doyduktan sonra yemez. Ve ne yediriyorum diye bakar ona göre yer.
0 oy
(2,804 puan) tarafından
TV yi 4 5 aylıkken bile izlettiğim oldu ses olsn diye halada TV yi izler ama Bi süre sonra kendisi de bakmaz sadece ses olsun oyuncaklarla oynarken ses oluyor, tlfn da eşimden dolayı alıştı deprmdn 1 2 ay önce çok sıkılıyordu eşimde kedi oyunu

Açtı ondan snra istemeye başladı annemlerlede görüntülü konuşur 

Ama gelişimde hiç bir gerilik yok şükür fazlası bile var 
(2,804 puan) tarafından
Bence eğitici şeyler izlettikçe konuşmasında ilerleme bile olur
tarafından
Sadece trt1 açiyorum ben başka kanallara güvenemiyorum zaten.
(2,804 puan) tarafından
Bn TV iyi nete bağlıyordum karpuz adam şarkısı meyveler masallar ı açıyordum hep 1 buçuk yaşa kadar şmdi 2 yaşında kocayı maşa
Niloya izliyor müzikli çizgi filmlr öyle tvden izlemiyoruz
tarafından
Ha evet onu bende yapiyorum :)
(2,804 puan) tarafından
Dediğim gbi eğitici şeyler izlettikten snra hiç sorun değil çnkü ev işidir yemek insann kendimede zamanı olmalı herşeyden kısamayız ki çocuğu banz rahat bile oluyor
0 oy
(4,661 puan) tarafından
Açık bakmıyor ki kapali olsa inatla yapmaz 
tarafından
Benim sürekli açık olmadığından bilmiyorum ama bir süre sonra kızımda bakmaz heralde.
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Oglum 1 yasinda dogdugundan beri acik tv sadece reklamlari izler onin disinda oturma odasinda oyuncak dokuyorum oyuncaklarla oynuyo tvye  fazla bakmaz ama butungun acik bizde bide tek cocuk etrafinda kimse yok memleketten uzaktayiz mecbur onlarda slkllyo hic boyle kisitlamiyorum kisitlarsan daha  duskun olur 
tarafından
Çok teşekkür ederim canım. Bende yemek yerken açiyorum şimdilik. İnsallah süre çok uzamaz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 109 göst.
23 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde anakiz (2,146 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 751 göst.
4 Mart 2020 Aile kategorisinde Enes2020 (4,040 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 788 göst.
0 oy
24 cevap 689 göst.
10 Mart 2022 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (797 puan) tarafından soruldu

379,362 soru

11,355,583 cevap

34,831 kullanıcı

...