0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde (402 puan) tarafından
Kızlar 29+3 günlük hamileyim namaz kılan biriyim ama bu hamileliğimin son aylarında ayağa kalkacak halim yok basım sürekli yerde ne yapmam lazım namazlarımi bırakmak istemiyrm 

3 Cevaplar

0 oy
(4,217 puan) tarafından
Çok zorlaniyorsan oturarak kilabilirsin yada sandalyede
(402 puan) tarafından
Oturarak kiliyrm zaten ama ağırlık üzerimde bu durumu hamilyekn yasadnin mi çok zor ya
(4,217 puan) tarafından
Yani bilemiyorum canim bende son ana kadar namazimi kiliyordum ama ayakta yani oturarak bile kilmadim ne desem bilemedim bir hocaya sor istersen
(1,760 puan) tarafından
Oturarak nasıl zor oluyor şeytan seni yokluyor bence kıl yatalak hasta bile gözüyle kilabiliyor
-Reklam-
0 oy
(6,709 puan) tarafından
Ben oturduğum yerden başımın altınada yastık koyarak kılmıştım yani secdenin üzerine 
(402 puan) tarafından
Bide öyle kilim
tarafından
Hanımlar bu şekilde secde caiz olmuyor. Büyük islam ilmihali namaz bahsi 122. Maddede yazıyor. Yüzün yerin sertliğini hissetme şartı var
(6,709 puan) tarafından
Ama mecburdum ben yani egilemiyordum
tarafından
O vakit ima devreye giriyor bacım. Dilersen ilmihalden bak ya da netten ehli sünnet hocalardan dinle. ☺️
(6,709 puan) tarafından
İma yani ne demek bacım
tarafından
İma secdeye güç yetiremeyen kişiden düşen diğer rükunlara bağlı olarak yapılan baş hareketi.(göz ile ima olmaz)
Burda detaylı anlatmam uzun olacaktır. Dediğim gibi fatih kalender hocamız gibi muhakkak ehli sünnet olan bir hocadan dinlemenizi ya da ilmihal den okumanızı tavsiye ederim. Hayırla kalın ☺️
0 oy
tarafından
Ben de çokk aşırı zorlandım ama akıl başında hür ve kafasını oynatmaya gücü yeten biri olduğumuz için hamilelik döneminde bizden namaz düşmüyor kardeşim. Seni çok iyi anlıyorum çok zor günlerdi. Ama gerekirse namaz kılmadan önce 10 dk ayaklarının altına yastık koy dinlen pencereyi açıp temiz hava al ve karnının çok tok olmamasına dikkat et. Sonra da oturarak ya da sandalyede neye güç yetiritorsan vicdanınla karar ver. Maşaellah ne güzel o zor dönemlerde bile bir vakit namaz kaçırmayan bir annenin evladı olarak doğacak minik. Aman ha namaz bırakmak cümlesini dahi ağzımıza almayalım Allah korusun. ☺️ Karnından kanlar akarken namaza kalkan " Ben Allaha bunu bahane edemem" diyen hazreti Ömer (رضي الله عنه)'ın torunlarıyız biz. Hayırla kalın sağlıklı doğumlar 
tarafından
Secdeden aciz olan bir insan namazı imaya intikal etmiştir
dilerse yere oturup ayaklarını kıbleye doğru uzatarak baş işareti olan ima ile namaz kılar
Ama yerden kalkamıyorsa sandalyede veya koltuğun üzerinde de oturarak ima ile kılabilir

Size hangi şartların uyduğunu dilerseniz YouTube den fatih kalender hoca efendiden dinleyebilrsiniz. Burada bence ben sanırım zannediyorum ile başlayan cümleler olacaktır. İşi ehline danışmak en doğur olanı kardeşim
(402 puan) tarafından
Ne güzel yazmisssin yani bende bı kelime görmüştüm bı kitapda kişi doğru olmayınca evlatta doğru olmuyor eğri ağacın doğru gölgesi olmaz ben ne kdr imanimi elimden gelinceye kdr sıkı tutarsam evlatlarım da beni örnek alır tıpkı benm annemi örnek almam gibi hamdolsun dediğin gibi karnımı tok tutmadan namaz kiiyrm bebek büyüdü bide karnım tok olunca nefes alamyrm
tarafından
Kesilinlikle haklısın. Rabbim afiyetle imanımızı kuvvetlendirsin. Dini zayıf dünyası güzel olmaktan Allaha sığınırız. Bize dünya ahiret saadeti versin.
Maşaellah annenize ☺️

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 436 göst.
27 Ocak 2020 Diğer kategorisinde ❤Uğur"böceğim❤ (61 puan) tarafından soruldu

413,501 soru

12,448,442 cevap

46,222 kullanıcı

Kategoriler

...