+3 oy
908 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (360 puan) tarafından
Baştan şunu söyleyeyim sadece kendim için değil tüm canlılar için küfür ,şiddet ,hakaret ,aldatma vb şeylerin hep karşısında durdum . Yanlışı yapan abim babam da olsa dimdik durdum karşılarında . Şu an ki düşüncem eşim yapsa 1 dk bile durmam bırakır giderim amaaaaaa gel gelelim amaya . Bunlar benim şu anki düşüncem Allah korusun yaşayınca ne yaparım sadece Allah bilir. Büyük konuşmaktan Allah'a sığınırım. İşim vermeyecem çok yakın bir aile uyemin kocası aldatiyordu hakaret ve küçük çaplı şiddet olayları da vardı . Bu kadın çok yakın bir arkadaşına gitmiş o sırada kadının komşusu da ordaymis . Aldatılan kadın yaşadıklarını anlatınca dayanamamış ağlamış çocuklarım için kalıyorum yoksa sokakta bile yatarım demiş ve o sırada  komşu kadın soz girerek  aynen şu cumleyi kurmuş "sen ne biçim kadınsın hiç mi gururun yok benim kocam beni aldatsa çocuklar umrumda olmaz bosanirim ve ayakkabimin çivisi düşmüş gibi hissederim "demiş . Gel zaman git zaman aldatılan kadın kocasını bırakamamış şartlardan dolayı ama 4-5 yıl sonra kocası iyi olmuş hem de epey iyi. Yalnız ayakkabimdan çivi düşmüş kadar umursamam diyen ablamiza kuma geldi ve kabullenmek zorunda kaldı . Sonra helallik istedi falan. Velhasıl onurlu duruş her zaman en güzelidir ama zamanı gelir en dibe çekilebiliriz 

23 Cevaplar

0 oy
(1,818 puan) tarafından
Önce sözlü ve ekonomik şiddet sonra fiziksel şiddeti en yakınımda görmüş biriyim o yüzden büyük konuşmak için değil bunu çekmek zorunda değilsin demek için bende söylüyorum. Ablam kadın sığınmaya gitti çocuğu o adam yüzünden psikolojik rahatsız hala özel eğitim alıyor. Babam vardı hayattaydı ama gel kızım demedi kocasını arayıp aman oğlum karını ordan al demekle yetindi. Sonuç uyuşturucu etkisiyle evi yaktı canlarını zor kurtardılar. Ben bunu gördükten sonra sadece sabret dua et diyemem. Ablam da çocuğum için dedi yıllarca al çocuk ne halde görüyoruz o yüzden bu konularda biraz cesaret olması lazım canını seven evladını seven öyle yapar bana göre 
(1,259 puan) tarafından
Yok canım ne haddimize çekecez varsa çilemiz belki iyi olur öldürmez:D
(360 puan) tarafından
Şu yaşı büyüklerin sabret demeleri yüzünden kaç kadın öldü... Yazık çok yazık
(1,259 puan) tarafından
Benmde ablam çok sabretti hicte düzelmedi  içki ihanet dayak taciz hemde çalışıyodu kart kocad a smdi çok mutlu küçük dertleri var en azından diğeri de 3 çocuğuyla ayakta duruyor ayrılınca Ölmuyoruz asıl böyle kendimizden taviz verdikçe yavaş yavaş ölüyoruz
(1,818 puan) tarafından
Yanlış anlaşılmadığıma sevindim gerçekten kimse boşanmak için evlenmez ama can bu ya o çocukların vebali için bile dur demek lazım evet herkes eşit değil bende aynı babanın kızıyım ama ablamla benim düşüncemiz çok farklıydı bu konuda zor oldu ama şükür artık can korkusu yaşamıyorlar
Sevda düzelmez bacım o şiddet eve bir şekilde girdiyse ve sustuysak düzelmez ne yazık ki
-Reklam-
0 oy
(1,259 puan) tarafından
Bacım ne diyorsun ya sen bu dediğinize bakarsanız eski kafaya göre devam edelim yuvamız olsun dıye evlenip elinnadami gelsin oh kafasına göre bize eziyet etsn bizde diyelim ki büyük konuşmadık ya belki düzelir tövbe yarabbim sürekli kadın cinayetleri oluyor çocuğunn yanında annesini öldürenler var dövenler var ne yanı o çocuklar çok mutlu oh annesi ölene kdr babasının yanındaydi ama nasilllll bunun şartlarlada alakası yok kafaya koyan çekip gidiyor benm annemi de ailesi sahip çıkmamış ekonomik özgürlüğü olduğu hâlde eskiden dul lafı vardiya ondan sırf katlanms çok mu mutluyum annemi o hallerde gördüm diye hala da sözlü şiddetini görüyorum ne zaman gtsemde kavga eder babamla gelirim babam olmasa nefret edecem çok mu ıyı birşey su kafadan çıkın bu durumda olan kadınlara cesaret vermemiz gerekiyor büyük konuşmak değil hergun o eziyet şiddeti gören onlar sadece yalnızlar bayılmıyolardr o kocalara eminim. Büyük konuşmak değil bu ama düzelir sabret de diyemem düzelsin kardeşim benim ömrüm en güzel cagim gecıyo eli kolu tutmaz ken dedemde değişir 
(360 puan) tarafından
Gerçekten soylediklerimden bunu mu anladınız ? O zaman daha fazla anlatmaya gerek yok çünkü ben sizin anladığınız şekilde bir şey söylemedim
(1,259 puan) tarafından
Ben mi yanlış anladım herkes aynı anlamis gayet demekkı aynı şeyi anlamışim doğru şeyi mesele sonuç aynı siz ne anlatrsanz anlatın
0 oy
(8,018 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ne denecek ki kocan çok iyi yapmış aldatmış ama aldatmak önemli bir şey değil affet mi densin. Ya da şiddet görene şimdi ağzını burnunu kıran öbür gün öldürür de ama olsun işte tek dövülen sen misin yazsınlar ne istiyorsun yani 
(8,018 puan) tarafından
Gayet iyi anladım hikayede de aldatan kocayı çok güzel güzellemissin çok iyi oldu filan filan iyi olsaydı aldatmazdi saçma sapan bir hikayeyle burada insanlara hayat dersi vermeye çalışmışsın
(360 puan) tarafından
Hayır anlamamışsın guzellemissin demenden anlaşılıyor. Yakinen tanık olduğum olayı anlattım. Bana göre kocası sonradan iyi olmuşsa da boşanması gerekirdi ama kadının gidecek kimsesi yoktu ve iki küçük cocukla ortada kalmıştı. Asıl alınması gereken ders düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Kimsenin ne yaşadığını nasıl durumda olduğunu bilmeden asıp kesmek herkes bizim gibi bosanabilecek şansa sahip olmayabiliyor
(360 puan) tarafından
Hatta başka bir örnek daha vereyim . Aile dostumuzun gelinleri avukat ama bosanamiyor çünkü kocası aşırı zengin ve mafya gibi bir şey. Bosanirsa çocuklarını goremeyecegini düşünüyor. Yoksa kadın avukat benden senden daha çok haklarını biliyor
(8,018 puan) tarafından
Tabii ki de düşmez kalkmaz bir Allah bunu kimse inkar etmiyor. Ama burada yüzünün mosmor halini paylaşan da oldu ona kimse kocanın yanında dur demez diyemez. Madem ayrilmayacaklar paylaşıp burada insanın canını sikmasinlar, üzmesinler yani
(360 puan) tarafından
Evet diyemez ama her şeyin bir yolu yordamı var yargilayarak konusanlaraydi benim lafım

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 1,183 göst.
12 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 206 göst.
15 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Minikii (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 237 göst.
9 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Cemre56 (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 690 göst.