0 oy
321 göst.
Diğer kategorisinde (2,880 puan) tarafından
Çarşafa beden çarşaf ı şerif diyorsunuz

4 Cevaplar

+2 oy
(587 puan) tarafından
Çünkü Kuran ı Kerim de Tesettür ayeti içerisinde çarşaf ı Şerif Cilbab olarak geçiyor ve Çarşaf ı Şerif diğer tesettür kıyafetlenden üstündür Rabbim in emrini yerine getiren tam kıyafettir hakkıyla giyene 100 şehit sevabı vardır Rabbimizin ayetinde bulunan örtüdür yani kardeşim çarşaf ı Şerif değerlidir, kıymetlidir hele ki bu ahir zamanda giymek nefsini yenmek kıymetlidir bu dönemde çarsaf o şerifi ile sokağa çıkan kadına cihat sevabı vardır çünkü dışarda küffar var Allah a isyan var Rabbim hakkıyla giymeyi nasip etsin İnşaAllah 
(2,880 puan) tarafından
Amin ınşaallah. Ayer tam olarak nasıl acaba yazabilir.misiniz
(587 puan) tarafından
Ey peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına hep söyle de cilbablarından (dış elbiselerinden) üzerlerini sımsıkı örtsünler. Bu onların tanınmalarına, tanınıp da eziyet edilmemelerine en elverişli olandır. Bununla beraber Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Ahzab suresi, 59. ayet, Elmalılı Hamdi Yazır Meali)

"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, bedenlerini örtecek elbiselerini giysinler. Bu onların tanınıp incitilmemelerine de daha uygundur. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Ahzab suresi, 59. ayet, Diyanet meali)
(2,880 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
+1 oy
(2,411 puan) tarafından
Tesettür farz yaaa oda tesettürün dinimizde nasıl olması gerektiğini gösteren en büyük delil özel kıymetli o yüzden çarşaf'ı şerif deniliyor fikrimce 
0 oy
(1,815 puan) tarafından
Başlığı görünce çarşaf seçecez sandım ahsh ben kaçar :) 
(1,815 puan) tarafından
Burda neler seçtik ece  çarşaf da seçeriz heralde dedim ahahsh niye kızim ya haklısın ama çarşaftan o kadar uzağım ki
(1,815 puan) tarafından
İyi bari tek ben değilmişim ahahha
Eğitmencim senin takımdan aldım hakkını helal et valla en güzeli oydu doğuma yetişir inşallah
tarafından
Helali hos olsun Yetişir merak etme hatta üzerine süsleme vs yaptıracak vaktin bile kalır:))))) bende bayıla bayıla aldım artık geri sayımdayim Bi an önce giymek için: )))
(1,815 puan) tarafından
Ayy gelsin yıkayıp valize atsam yeter kuzum 1 hafta kaldı ameliyata :)
tarafından
Gelir o gelir:))))
0 oy
(8,241 puan) tarafından
Bilemiyorum ama çarşaflı olmayan insanların da tesettürü tesettür oluyor tabi ki Kur'an daki gibi örtünmekten bahsediyorum. Mesela sadece siyah giyinmesi taraftarı da değilim, ki Kuran'da da hiç öyle bir şey görmedim. Hadiste de keza öyle. 
(8,241 puan) tarafından
İşte onu kabul ediyorum eyvallah ama mesela ben ferace giyiyorum üstüne de eşarbımı omuzlarımı göğsümü örtecek şekilde kapatıyorum. İçime de yine vücudumu belli etmeyecek tarzda tunik altıma da bol pantolon ya da etek giyiyorum. Şimdi ben tesettürlü değil miyim? Çarşaflılarda bazen ona denk geliyorum. Farklı bir bakış. Sadece o şekilde tesettür olmuyor yani. Ben de onu demek istedim. Çünkü Kuran'da cilbab diyor dediğin gibi Esma. Teşekkür ederim duygularımın tercümanı kadın ❤️☺️
tarafından
Seviyorum seni bebeğim❤️✌️

Bu konu hep tartışmaya açık daha bugün eşim çarşaf giysene dediği için kızdım aradan 10 dakika geçmedi ablasına döndü bune hal (ablası çarşafa girdi ) diyip bana gir demesi çıldırttı beni ben tesetturumu yerine getirdiğimi düşünüyorum cilbab ayetine göre.
(8,241 puan) tarafından
Yani bence insan nasıl rahat ediyorsa öyle hareket etmeli ama yine tesettür ayetine göre
(3,767 puan) tarafından
Bütün alimler demedim zaten. Said Nursş hz. Mahmud efendi hazretleri gibi. Dediğiniz gibi örtülü çok nadir. Modern tesettür hepten mahf etti ortalığı. Oyüzden ferace deyince akla binbir çeşit şey geliyor ki yanlış anlama bazı çarşaflarda öyle( rengi, manşetleri, darlığı vs) Rabbim hepimizi rızasına uygun yaşayanlardan etsin inşAllah
(8,241 puan) tarafından
Amin inşaAllah

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 108 göst.
28 Ekim 2023 Diğer kategorisinde laz6. (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 174 göst.
7 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Zeynepruzgar (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
21 Nisan 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Premsesannesi (663 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 258 göst.
15 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Azracan11 (870 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,493,712 soru

24,404,782 cevap

350,423 kullanıcı

...