0 oy
148 göst.
Diğer kategorisinde (3,370 puan) tarafından

Herkesin bir çoçuk yanı vardır. İçinde büyütemediği masum, saf, ışıl ışıl bi kız çoçuğu. Bazen kader bizi öyle sınava çeker ki, o masumiyyet kayb olur. 

Benimde içimde hiç büyümeyen küçük bir kız çoçuğu vardı. Yalan, dolan bilmeyen. Hiyle hurda anlamayan. Zorluk görünce inatlaşan. Dönen dolapları fark etince ortalığı vel veleye veren.  Çimenlikden koparılan bir papatyayla mutlu olan. Bir aşk şarkısıyla hayaller kuran.

En çokta bu yanımı seviyordum.  Herkes çoçuk gibisin derdi. Kusur bulurdu. Kusur bulmalarına kızardım. Çünki çoçuk olmak güzeldi. Ama işte bi laf vardır biz tarafda. sen saydığını say, bak felek ne sayıyor diye.  

Hayat acımasızlığını tokat gibi öyle vurdu ki yüzüme. Önce kabul etmedim, görmek istediklerimi gördüm. Sonra kendimi kayb ettim. Öfkelendim. Kızdım. Bağırdım. Çağırdım. Ağladım. Bir geceyi hiç gözümü kırpmadım. Düşünmekden kafam ağrıyordu. Gecem gündüzüm yer değişti. Sonra yalnışımın o kızı büyütmemek olduğunu anladım.Olgun insan gibi dönüb baktım olanlara. bunu kabul edince kendi kendime dönüb "Zeynep, bunamı üzüldün Allah aşkına" dedim. 

Ne mutlu içindeki küçük kız çoçuğunu koruyanlara.

image



3 Cevaplar

+2 oy
(7,107 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Çok güzel bir sözmus . 

Bazen olanları kabul etmek gerek . Her ne oluyorsa Rabbimin bir bildiği vardır demek en güzeli . Ama insanız illa istediğimiz olacak illa ulaşmak istediğimiz olmalı . Yoksa ya kusurlu ya noksanlık konduruyoruz kendimize . Ama dilimiz varmıyor bizim ve diğerlerinin ( Allah'tan geldi ) demeye . Neden diyoruz . Onun var benim olmuyor . O almış ben neden alamıyorum .  .

Her serde bir hayır vardır . Kabullenmek gerek bazen . Kaderimizi kabullenmek . Olmayanı kabullenmek . Olanın şerrinden Allah'a sığınmak gerek 
(1,396 puan) tarafından
❤️❤️❤️ ❤️❤️ ++++
(7,107 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(4,270 puan) tarafından
Rabbim gönlünü feraha çıkartsın her daim mutlu olursun inşallah eden ettiğini bulur ne yaşattıysa yaşamadan ölmez merak etme bin pişman olur değerini anlarda ama o tren çoktan gitmiş olur bile sen Allah a sığın her şeyin vakti zamanı var ♥️❤️
0 oy
tarafından
Yazıyı okuyunca gözlerimin dolması ☹️tamda şuan böyle olmam
(3,370 puan) tarafından
Canımsın.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 149 göst.
30 Kasım 2024 Diğer kategorisinde _GaRDeNYa_ (523 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.
7 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifgaye (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 580 göst.
30 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Serappppppp (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 101 göst.
22 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elifgaye (86 puan) tarafından soruldu

412,994 soru

12,434,255 cevap

45,767 kullanıcı

Kategoriler

...