Yanlış anlamayın ama bence düşünmeyin.
Üç çocuğa maddi manevi yetebilmek çok zor.
Maddi açıdan, özel aşılar bir asgari ücret tutarında şuan. Yaptırdınız mı ? Oyun gruplarına veya kreş gibi kurumlara gidecek yaştalar. Gidiyorlar mı ? Yüzme, bale gibi gelişimini destekleyecek kurslara verdiniz mi ? Eğitici oyuncakların fiyatları çok yüksek , alıyor musunuz ? Ona özel araç gereç ne kadar kullanabiliyorsunuz? Kıyafetleri ne kadar kaliteli alabiliyorsunuz? İlerde okula başlayınca çeşitli eğitim kurslarına verebilecek misiniz?
Maddiyatı sadece bez , mama gibi fizyolojik ihtiyaçlar üzerinden görüyor herkes ama yukarda saydığım her şeye ihtiyacı var. Olacak da. Ve bu tarz şeyleri maddi açıdan yeterince kaldırabilmek için 3 çocuk fazla.
Allah korusun eşiniz ölse veya boşanma gibi bir durum olsa , 3 çocuğa ne kadar hayat sunabilirsiniz tek başınıza? Hayatın gerçekleri var maalesef ve bu gerçekleri yaşamayınca insan başına gelmez sanıyor..
Manevi açıdan, yeni bir bebek geldiğinde mutlaka diğerlerinde ihmâl olacaktır. Siz kadın olarak yıpranırsınız. Üst segment bir hayatınız yok ise doğru bir karar olmaz diye düşünüyorum.
Aslında devir tek çocuk devri. Ancak ileride bir kardeş bağı olsun istenirse diye en fazla 2 çocuk diyorum. O da hakkıyla bakılacak ise..