Kaç aylık şuan. Bence 2 ay daha beklesen yaz sıcağında çok daha kolay ve rahat halledersin.
İlla şimdi başlayacaksan eğer ilk günler her 15 20 dk da bir goturmelisin tuvalete. Çok az ve sık yapiyorlar ilk zamanlar. Çişini altına kaçırdığı zaman mümkün mertebe kızma. AA kaçtı mı olsun Yavrucum bı dahakine tuvalete yaparız . Gelince söyle bana de. Tuvalete tutturunca kendi de sevinecek. Öyle.oyle öğrenecek. Yarım saat içinde 5 kez altına kaçırdığını bilirim ben. 1 bardak su içtiği zaman 4 kez tuvalete gitmeyle ancak atıyor o suyu vücudundan. Bunları hep hesaba kat.
Ben ilk zaman gece altını bezlemeye devam ettim. Ama o uyuduktan sonra farkettirmeden bezledim. O altında bezi olduğunu bilmedi. Sabah da çaktırmadan almaya çalıştım. Ne zaman ki gündüz cisini haber vermeye başladı. O zaman gece de çıkardım bezini.
Yataginin en altına alez, onun üzerine 2 tane yan yana alt değiştirme örtüsünü, onun üzerine çarşaf serdim. Çift katlı. Alezi hiç islanmadi şimdiye kadar. En fazla alt değiştirme örtüsünü ve carsafini değiştirdim.
Gece uyuduktan 1 1.5 saat sonra en geç tuvalete götürmek gerekiyor. Bir de sabaha karşı 5 6 gibi. Ben daha çok götürüyordum ama . En az 3 kez giderdik gece tuvalete. Çok şükür 3 4 haftadır gece yatağını ıslatmalari da bitti. Şükür. Kendi de çok seviniyor. Ve tuvaletini söylediği zaman ödül ver. Ödül gaza getiriyor.
Kolay gelsin. Bazı çocuk çok çabuk ogreniyor. Bazı çocuk aylarca ogrenemiyor. Sabır işi. Yeter ki tuvalete otururken ağlamasın. O zaman iş çok Zor. O durumda zorlamamak lazım bence