0 oy
281 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (120 puan) tarafından
Hayırlı akşamlar hanımlar. Aslında yazmayacaktim ama çok doldum sizlerden Biraz abla kardeş tavsiyesi istiyorum Ben gurbetteyim burada konuşup dertlesebilecegim kimse yok o yüzden fikirlerinizi bekliyorum... Arkadaşlar eşimle birbirmizi severek evlendik benim ailem en basinda eşim doğulu diye istemedi işte bu Kürt Türk ayrımı yaptılar neyse biz kaçarak evlendik şimdide oğlumuz var mutlu bir aileyiz hamd olsun. Kendi ailemle konuşmak gelmiyor içimden Annem Babam Abim olsun. Çünkü hep bir küçümseme var. Babam ettiği lafın nereye gideceğini düşünmüyor saçma sapan konuşuyor kalbimi kırıyor telefonu acmayinca çok defa ısrarla arıyor belki meşgulüm işim var sonra bana söyleniyor açmıyorum diye laf ediyor Annemi aradığım zaman sanki beni insan yerine koymuyor gibi telefonu koyuyor yanına karşıdan karşıya komşularla konuşuyor. Ben annemi hal hatır için arıyorum  bana bir ayıracak vakti bile yok karşıya laf yetiştiriyor abim desen zaten annemi babamı benim hakkımda dolduruyor. Bir kaç kez telefonu kapattıklarinı sandılar. Ben herşeyi duydum hakkımda konustuklari iki gün ağladım insan evladı hakkında nasıl böyle şeyler konuşur. Ağıza alınmayacak laflar duydum o günden sonra elim varmıyor telefon açmaya. Ben acmayinca hemen eşimi arıyorlar eşimde konustuktan sonra moreli bozuluyor onlarla ona karşıda tavırları konuşmaları hep dalga geçiyor gibi... Ama Allah katında Anne Baba hakkı ödenmez diyorlar.. yani bilmiyorum ne yapabilirim?

7 Cevaplar

0 oy
(2,146 puan) tarafından
Anne babanın evladı üzerinde hakkı varsa evladın da anne baba üzerinde hakkı var. Tek taraflı değil yani. Kaçmanı istememişler elbet ama olmuş şuan mutluyuz diyorsun. Onların da mutlu olmaları lazım. Yıl olmuş bilmem kaç hala nasıl Türk-Kürr ayrımı yaparlar aklım almıyor.  Hele abin o ne diye dolduruyor Allah aşkına?
(120 puan) tarafından
Sürekli bu kaçtı bosverin şunu o zaten ***** nasıl midesi var bula bula bunu buldu da kaçtı diyor
(2,146 puan) tarafından
Inanmıyorum ya gerçekten. Eşin ne kadar üzülüyordur.
(120 puan) tarafından
Bunu arkamızdan diyorlar. Eşimin yuzunede hicbirsey olmamıs gibi arayıp konuşuyor. Yani ikimizde konuşmak istemiyoruz aslinda herşeyin farkındayız ama onlara bir kelime söylenmiyor birşey desen hepsi ayağa kalkıyor beddualar küfürler vb.. siz olsanız ne yapardınız?
(2,146 puan) tarafından
Çok zor be bacım. Rabbim kolaylık versin. Bir taraf kocan bir taraf ailen. Ama ailen çok yanlış yapıyor. Gerekirse tepkini koy. Konuş açık açık.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Yapacak birşey yok iki haftada bir ara hal hatır kısacık kapat çok muhattap olma eşini hele hiç etme öyle ayrım yapılmaz herkes insan işte ne varmış sanki 
(120 puan) tarafından
Ben aramıyorum artık. O taraf aradımi elim varmıyor açmaya. Bu kezde  hemen eşimi arıyorlar niye açılmıyor telefon diye bu durumdan muzdaripim
tarafından
Sen aç yemek vardı çocuk bilmem ne oldu kapat geri eşine ayrımcılık yapılmış kesinlikle muhattap etme eşini arayincada de hayırdır istemediğiniz damat oldu göz bebeği hemen ariyorsunuz diye hiç sakınma lafını
0 oy
(516 puan) tarafından

Bende şuan özellikle ailemle konuşmamak için uçak moduna aliyorm telefonumu dur sana yazılı resim atayim

image

canım çünkü o yazıdan sonra akillandim 
(120 puan) tarafından
Haklısın ama Ahirette Anne baba hakkından korkuyorum birşey söyledinmi babam hemen beddua ediyor
(516 puan) tarafından
Ahirette onlara da evlat hakkı sorulacak canım hele evlat ayrımı yapanlar tamam anne baba kardeş ama öyle diye diye ne hallere geldik bizlerde evlat büyütüp yetistircez mutlu olmalıyız ki mutlu bireyler yetiştirelim kimse kusura bakmasın bize iyi gelmeyen ne varsa hayatımızdan çıkmalı
0 oy
(5,330 puan) tarafından
bizde de ben aleviyim onlar sunni iki tarafta bizi istemedi evlendik esimin ailesiyle suanda konusmuyorum ama denilenler 4yil boyunca yuttum ama kizima laf etti onun icin konusmuyorum annem de esimin surekli sunniliginlen laf ediyor en sonunda sert ciktim konusmuyordu taaaki kardesim alevi biriyle nisanlanana kadar onlarda dedelerden geliyor yine laf soyledi teli kapattim ben kocamla anlasiyorum takmiyorum o yuzden ssalla gtsin umursama 
(120 puan) tarafından
Ben öyle yapamıyorum işte. Tam diyorum unuttum sallıyorum, takmıyorum sürekli kendilerini hatırlatıyorlar arayıp sen kaçtın kuzenin okudu hemşire oldu atandı sen evden cikmiyon hep evde duruyon kuzenlerin memur oldular heryeri geziyorlar vb... İşte can sıkıcı konuşmalar yapıyor. Ters bir tepsi verdiğimde hemen beddua kötü konusmalara giriyor babam.. ne yapmalıyım?
(5,330 puan) tarafından
bizimki de ayni lise cikisli hemsireyim bende çalışmıyorum bastan dedim evlenmeden ben Allah düşürmesin calismak istemiyorum diye o sekilde anlastik evlendik annemlerde dedi koca parasi iyi oluyor dedim sonra biz okuttuk vs dediler az maasimi yemediniz dedim konusu acilmadi esime laf edildi daha arama sorma dedim bi kac hafta aramadim acmadim esimi aradilar oglum kizin telimi bozuldu ulasamiyoruz diye biraz kac onlardan
0 oy
(51,328 puan) tarafından
anne babaysada herkes durması gerektigi yeri bilecek arama sende 
0 oy
(2,818 puan) tarafından
Kac gune de 1 ariyosun
(120 puan) tarafından
Cumadan cumaya
0 oy
(1,030 puan) tarafından
Onlara söyle konuş bana bu şekilde davranıyorsunuz de telefonun ardından ben kendi ağzınızla neler duydum de insan çocuğuna kardeşine böyle davranabilir mi de tamam ben kaçtım ama buna beni siz ittiniz de izin vermediniz de yani söyle bunları böyle kavga ederek değilde kendini anlatarak 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 162 göst.
0 oy
3 cevap 351 göst.
1 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 303 göst.
16 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 1,370 göst.
22 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Melisasmom (85 puan) tarafından soruldu