+2 oy
1,099 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (679 puan) tarafından
Ya ben açık saçık giyinmeyi seven biri değilim sadece eşarpli olmak çok ağır geliyor şeytan mı dürtüyor bilmiyorum mesela dışarı çıkacam elbisemi giyiyorum ve illa şalımında uyması gerekiyor bazen şal düzgün gelmiyor çok sinir oluyorum iki çocuklada dışarı çıkmak çok zor ve her zaman bu aklıma geliyor açık olsam çok rahat olurdum kıyafetleri uydurmak zorunda olmazdım direk elbiseyi giy çık yani güzel olmak için değil sadece sıkıldım kapalı olmaktan ne yapayım ya asla açılmak istemiyorum ama sürekli bu açılma hissi geliyor nasıl yok edebilirim bunu ne olur linç etmeyin bunun yerine yardımcı olun bana 

34 Cevaplar

+8 oy
tarafından
Linçlenecek bir şey yok.

Sen bunun yanlış olduğunun farkında olduğun için şeytan in dürttügünü  bile biliyorsun en azından.

İnsanız nefis ve şeytan la her zaman mücadele içindeyiz.

Dünya hayatı eğlence ve oyundan ibaret..

Asıl hayat ahiret hayatı.  Burda ki o salını yapamaman da ki onu yapmaya çalışman da çektiğin eziyetin bile mükâfatının verilecek cennet yurdunu düşün canım.

Burda ki hayat bir gün son bulacak. Belki de bugün son günümüz bilemeyiz. Ona göre yaşamalıyız ona göre Allah'ın emirlerine uymaliyiz. Allah bizi değerli görmüş örtünmemizi, guzelliklerimizi saklamanızı istemiş. Bizler de onun emrine uyarak ancak cenneti elde ederiz. O da kolay değil. Hep mücadele halinde olacağız 
(679 puan) tarafından
Allah senden ve diğer tüm arkadaşlardan razı olsun bu yazın içimi çok çok ferahlatti keşke en baştan buraya yazsaydım
tarafından
Amin inşallah canım senden de Allah razı olsun.
Ne zaman istersen özelden yazabilirsin ❣️❣️
(3,952 puan) tarafından
Ağzına sağlık arkadasim ne güzel açıklamassin baska yorum yapmaya gerek yok.. :)
tarafından
Eyvallah hafızım❣️
-Reklam-
+1 oy
(12,901 puan) tarafından
Ne yap biliyor musun bol ferace al bide siyah uzun  örtü böylelikle hem uydurmana gerek kalmaz hem allahın emrettiği şekilde tam kapalı olursun

Bence açılmak yerine böyle kapanmayı düşünebilirsin canım 
0 oy
(6,827 puan) tarafından
Bnde tam tersi biliomusun. Kapalinolanlar disari cok rahat hazirlanip cikiyor diye duaunuyorum.
(679 puan) tarafından
Yok rahat değil ben şal güzel takıyorum ve bazen düzgün olmuyor acelemde oluyor ne bileyim ya tam Allah'ın emrettiği şekildede kapanmayinca zoruma gidiyor
(6,827 puan) tarafından
Mesela diyelim dusari cikcam en basitinden ccklari parka goturcem evde sacim bagli at kuyrugu yada tepede daginik topuz. Haliyle toka izi oluyor yada baglinoldugu icin sac sönük ve yapisik duruyor. Acsam bi garip kirliymis gibi sonuk duruo havali durmuo. Sirf yarim saat  parka gdecez yada on dk matket dolanip gelcez eve diye sacimi yeniden yikayip havalandiramam. Yikayip kurutmadan sekle girmEz sonukluguu gitmez. Onlere fön makinasi tutarim bazen yapisan sonuk duran kisim havalansin diye. Bagla cik yapsam paspal hissediyorum kendimi:))

Hep derim kapali olsam sali bagla cik bakimli gozukuyor mis gibi ben sacimi yapmadan paspal gozukuyorum o sekilde cikiyorum
(52,688 puan) tarafından
ayni ben anne topuzu ve saçlarım pirasa ☺️ genelde kuyruk yapiyorum bende salmaya yeni basladim
0 oy
(52,688 puan) tarafından
seytan seni zayif yerinden vuruyo. 

ben açığım kapali degilim inşallah Allah icime sicaklik.verir kapanirim 

acikliktan fayda yok ama.iste nefsim agir basiyor 

kolay yapilan hazir olan örtüler var onlardan al 
(679 puan) tarafından
Evet ya şeytan yapiyor ama Allah'ın izniyle ona yenilmiyecem
(52,688 puan) tarafından
yenilme canim
0 oy
(2,719 puan) tarafından

Sırf uyumun olmuyor diye mi? Bunlar sanki bahane bence insanın niyeti önemli içinde o niyet yoksa bence takmak zaten saçma :)

Başıma şalımı takıyorum çıkıyorum bakmıyorum uymuş uymamış bazen aynaya bile bakmam at çık  hep siyah takıyorum dizde kap giriyorum içimde de nolursa :), şeytanın vesvesesine gelme 
(679 puan) tarafından
Evet işte bu şeyler bahane ama bi yandan açık olmak istiyorum bu yandan asla istemiyorum yani insanlar ne der diye değil ha ben çok çok içimden gelerek kapandım hatta ailem kapanma dedi yıllar önce ben kendim kapandım ama galiba eşimin akrabalarınin açık olmasida etkiliyor off dua et bana içimden gitsin o his biliyorum şeytan yapiyor bunu
(7,912 puan) tarafından
Niyeti olmasa da takması güzel bir şey . Mücadeleye devam ...
(679 puan) tarafından
İnsanlardan utandigim için değil Allah'tan korktuğum için açılmak istemiyorum daha fazla dikkat etmeye çalışıyorum esarbima elbiselerimin genişliğine falan ama işte bazen vesvese geliyor Allah'ın izniyle yenecem bunu
(2,719 puan) tarafından
Bizim sülale açık içlerinden sadece 3 kişi toplasan kapalı 13 yaşinda kapandım halam geldi şalımı çekiştirip bune yakışıyormu dedi oda mini etek gitmişti bende ona bu sana yakışıyormu dedim yani çok üstüme geldiler çok şükür 12 yıldır kapalıyım kimseye bakma içine bak kendin ol bana göre Allahını farzlarını yerine getiriyorsak namaz olsun kapanma olsun farzı herşeyi sıra sıra yapmamız gerek inşallah sende doğruyu bulursun kimse seninle sırattan geçmez kimseyle öbür dünyaya da gitmiyeceğiz kendin için çabala insanlar boş eşarp üst baş herşeye boş,
0 oy
(983 puan) tarafından

Beni asla yanlış anlama seni yadırgamak için demiyorum. Ama sebebin çok saçma geldi. Ama önceden ben de öyleydim. Bi türlü güzel yapamazdım o yüzden dışarı bile çıkmak istemiyordum. Ne zamanki hamile kaldım o zamandan beri tke renk takılıyorum. Canım siyahım shshsh her şeye oluyor her şekilde giyiliyor. Kimisi laf ediyor ama onlara ne ben seviyorum. O yüzden tavsiyemdir. Öyle çok fazla takma. İlla uyacak yakışacak diye Bi kaide yok. Sal gitsin anam djsjd eskiden açılcam diyordum şimdi de şey diyorum en iyisi çarşaf giy çok :D

0 oy
(1,933 puan) tarafından
Dua ediceksin bana bu tarz düşünce günah olan bir şeyi istemek gelince mezarlığa yada sekratta olan birinin yanına giderim vereceğim hesabı düşünürüm özellikle mezarlıkta bu toprağın altında vereceğim hesapları düşünürüm ve vazgeçerim 
(679 puan) tarafından
Evet bende diyorum ya birgün ömrüm kalmışsa yani kisacak hayat için niye açılayim ama işte vesvese geliyor
0 oy
(7,912 puan) tarafından
Kız daha iyisi var tek tip siyah çarşaf giy ne saç yapma derdi var ne de kıyafet uydurma :) ucunda da Allah'ın rızası var oh mis çiçek gibi (⁠◕⁠ᴗ⁠◕⁠✿⁠)

Bol bol Tevbe istiğfar çek bacım şeytan uğraşıyor tabi ki ona fırsat verme . Cennetini cehenneme cevirme  ...
(679 puan) tarafından
Keşke o çarşaftan giyebilsem ama yapamam diye düşünüyorum
0 oy
tarafından
Bunda linç edilcek birşey yok bu tarz düşünceler gelebilir şeytanın yolu düz o yolunu hep güzel ve rahat göstercek açıklarında başka derdi var.Bu dünyadaki rahatlık derdinden ahiret yurdunu yakma derim
(679 puan) tarafından
Çok sağol canım tüm yorumlar benim için çok değerli ve içim rahat etti
0 oy
tarafından
Bende iki ay önce kapanmama ramen 5dk sürmüyor hazırlanmam şeytana uyma namazada başla canım
0 oy
(682 puan) tarafından
Dinini bir kenara atıp rahatlığı istiyorsun demek bu linç değil görünen 
0 oy
tarafından
Zaten kapalılık süs püs icin değil Allah icin bunu bil nefsine yenik düşme
0 oy
(34 puan) tarafından
Kız saçmalama açık olsan saçını yapmak zorunda kalacaksın daha meşakkatli. Ayrıca tesettür rahatlığa göre tercih edilecek birşey değil önce onun kıymetini anlaman lazım 
0 oy
(1,026 puan) tarafından
O vesvese herkese gelir işte saçların ne güzel açsana işte kendine daha çok bakarsın sana daha çok yakışır onlar hep vesvese valla ben gerekirse normal türban ile çıkıyorum dışarı hiç de pişman olmuyorum çoğu babaanne gibi oluyorsun dedi kimi başka bişi dedi ama hiç birini dinlemedim nasıl rahat ediyorsam
0 oy
(727 puan) tarafından
Şal takmak zorunda değilsin kullanmak daha zor yok kaydı yok topuzu vs. Onun yerine twill  ipekler var bur iki tane tek renk alıp tüm kombinelerine uydurabilirsin. Kapanmak sırf onu öyle gördüm adettendir diye değil yalnızca allahın emrine itaat ettiğin için kapanmalisin, yoksa daha iyi eşarp uyduran şalını en güzel model yapam allah katında daha makbul değil-dir. Sırf daha "rahat" dışarı çıkabilmek için tesettürün den vazgeçme o senin himayen. >>Allah sabr edenlerle beraberdir.<< ♡
0 oy
tarafından

Açıklayıcı olmuştur umarım. Bende 20 yaşında kapandım. Çok açılmak istedim fakat bu hadis aklıma geldi hep.

image

(2,896 puan) tarafından
Bu sahih mi çünkü müslüman olan herkes cehennemlik bile olsa günahlarının bedelini ödeyip cennete girecek bir zaman diye anlatıldı hep
(4,291 puan) tarafından
Öyle bir hadis rivayeti yok canım
Şöyle bir hadis var ;

giyindiği halde açık olan (teni gösteren ince elbise giyinen veya bedenlerinin bir tarafı tamamen açık olan), erkeklere olan meyillerini yansıtan veya omuzlarını sallayarak, çalımlı (kötü kadınların yürüyüşüyle) yürüyen, başları bir tarafa meyleden develerin hörgücü gibi olan kadınlar. Bu kadınlar cennete giremez ve -kokusu şu kadar / çok uzak mesafeden alınabilen- cennetin kokusunu dahi koklayamazlar.” (Müslim, Libas, 125)
0 oy
(2,941 puan) tarafından
Canim aciksan emin olki kapalidan daha çok zorlanırsın biliyormusun çünkü sürekli saçına fon çektirmek zorunda kalacaklaksin yada düzeltmek zorunda kalacaksın sürekli şekil vermek zorunda kalacaksın bide boyum dersin oda rengi akar bide yanar kestireyim dersin daha çok masraf iş yorgunluğu ama kapalı bağlı saçını topuzunu yap normal yazma dolandir başına yada hazır şal var yada bone tarzinda salar var bende bone tarsinda takiyom arkadan bağlıyorum makyajımı yapıyım bende fazla şal yapmam boguluyuyor bence önceden açıktim kapandım çok zor oldu kapanmak şimdiki īyiki kapanmisim diyorum bide günaha giriyorsun sabunun tek bir teli başka erkek görmemesi lazım ama açık bayanlar yanlış anlamayın yani sakın herkesin kendi özüdür ama burda dinde Kuran'da oyle yazılı herkesin kendi günahı işte sana ben tam tesettürlüyum desem yalan olur ben uzun tunik pantolan giyorum oda tam kanamak olmuyor Allah günahlarımızı afetsin ama benim bir akdasim vardı kapalıydı açıldı oda çok zor diyor sürekli bakım fon duzletrimek geretiryor diyor bişey yapmayınca insan dışarı çıkmak istemiyor dedi
(4,291 puan) tarafından
Canım yanlış anlama ama madem kapandın profilde niye açıksınki burda erkeklerde var
(2,941 puan) tarafından
Ya bu eskiden çekilmiş bir foto bide siyah beyaz beli olmayacak ama degitirim haklsin
(4,291 puan) tarafından
Sonuçta açık olduğu belliydi canım iyiliğin için dedim iyi yaptın değişmekle
(2,941 puan) tarafından
Sagul canim ❤️ teşekkürler
0 oy
tarafından
Canım kapalılık bir yük değildir aslında. Yük geliyorsa zaten onun idrakine varamamissindir. İlk önce neden ne için kapandığımizi bilmek lazım işte o zaman tüm bunlar sana daha güzel gelecek.
0 oy
(1,150 puan) tarafından
Aynen bende bir ara böyle bir psikolojiye girmiştim. İşkence gibi geliyordu. Özellikle yazları. Daha yaza girmedik ama bilemicem. Benm de çok elbisem yok şalım yok bi kaç tane eşarbım tek var. Elbiselerimle uyumsuz. Nasl yapıcam bilmiyorm. Bir gün bir markete gittim bulunduğum bölgede. Elbisem yoktu eşofman takımı giymiştim siyah. Ama arkası azck uzundu. Bbaşıma da yazmamı takmştm. Beni hırsız sanıp çantama bakmak istediklerini söylediler koskoca markette. Ben dw bu herhalde kapalı oldğm için Allah tarafından mükafat olarak yapıldı hakettim demiştim. Sen kalk kapan ama Allah böyle bişey çıkarsn karşına. Çok zoruma gitmişti. Hâla düşünürüm o günü. Ondan sonra bana işkenxe gibi gelmeye başladı bu durum. Hâla da bazen gelior işkence hissi ama o kadar çok dğl
0 oy
(10,568 puan) tarafından
Acikloginda zorluğu vardır bence yok fonu Yok boyası yok yaglanmiş saç yok topla  açık bırak falan filan. 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 603 göst.
0 oy
9 cevap 315 göst.
0 oy
16 cevap 757 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,482 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,231 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,529 soru

23,666,674 cevap

309,299 kullanıcı

...