+2 oy
994 göst.
Güzellik-Bakım kategorisinde (673 puan) tarafından
Ya ben açık saçık giyinmeyi seven biri değilim sadece eşarpli olmak çok ağır geliyor şeytan mı dürtüyor bilmiyorum mesela dışarı çıkacam elbisemi giyiyorum ve illa şalımında uyması gerekiyor bazen şal düzgün gelmiyor çok sinir oluyorum iki çocuklada dışarı çıkmak çok zor ve her zaman bu aklıma geliyor açık olsam çok rahat olurdum kıyafetleri uydurmak zorunda olmazdım direk elbiseyi giy çık yani güzel olmak için değil sadece sıkıldım kapalı olmaktan ne yapayım ya asla açılmak istemiyorum ama sürekli bu açılma hissi geliyor nasıl yok edebilirim bunu ne olur linç etmeyin bunun yerine yardımcı olun bana 

34 Cevaplar

0 oy
(531 puan) tarafından
İsteyerek kapanmadiysan birinin isteğiyle kapandıysan belki ondan dolayıdır bu isteğin aklın kalmış olabilir. 
-Reklam-
0 oy
(1,003 puan) tarafından
Öylesinden dışarda çok var. Bir de açık olmak da dert bence. Saçı yapmak düzleştirmek. Yani öylesine basit bir şekilde açılacaksan ne anlamı var. 
0 oy
tarafından
Açılmak yerine daha rahat edici bir şey yapabilir sin çarşaf giyebilir sin ☺️ neden yanlış yolu seçiyor sun 
0 oy
tarafından
Yani dini konusundan açıklama yapmiycam görsel olarak söylüyorum.

Bir kere kapalı olmak bence kesinlikle büyük kolaylık. Bakımına önem veremln biriysen her dışarı çıktığında saçını fonlenmek kıvırmak zorundasın. Ama kapalıyken tak bir şal çik.

Eşarp yerine şal daha kolay. Saçımı açip yoluk yoluk geziceme kapalı olmak daha kolay. 

Saçlarımda cılız. 

Saçların muhtesem güzellikteyse bilemem tabi☺️ şalimin illa uyması gerekiyor diye olayı sen bence dramtize ediyorsun. Siyah gri krem renkteki şallar herşeye uyuyor. Çok absürt bişi giymedikten sonra nasıl uyduramiyorsun şali anlamadım. Hemde çok basit yapması. Doğru salı tercih edemiyorsun dur. 
0 oy
(2,865 puan) tarafından
Bu duygularla mücadele edememiş ve bir anlık gaflet ile açılmış biri olarak söylüyorum ki ASLA AMA ASLA ACILMA. Yani o kadar pişmanım ki sana anlatamam. Çünkü ne kadar istersem isteyeyim ne kadar pişman olursam olayım tekrar kapanmak çok zor geliyor çok korkuyorum. Ama acıkmasaydım eminim o zorlu süreci bir şekilde yenebilirdim ya da bu duyguları kabil edip bu da benim imtihanım diyebilirdim. Von psikolojim bozulmuştu kapalıyken ve anı bir kararla temelsiz bir şekilde kapanmistim falan. Ben kapanmak hem açılmak çok anı şekilde oldu ama.sobu hep büyük pişmanlık.

Yani içinden gelmeyerek kapanan aile zoru ile kapalı duran içinden açık giyinmek güzel görünmek gelen sürekli açıklara imrenen dini olarak hassasiyetini kaybetmiş inancı zedelenmiş biri isen bu dediklerim bir şey ifade etmeyebilir. Ben sadece kapalı olmak çok zor geliyordu hakkıyla yapamıyorum diye düşünüyordum başka psikolojik sorunlar üst üste geldi acildim giyimim neredeyse hiç değişmedi ama açılmış oldum. Çok pişmanım o zamana donsem bırak açılmayı nefsimi terbiye etmek için çarşaf bile giyerdim.
0 oy
tarafından
Canım biliyon mu ne yapcan en iyisi ferace ve şal yada eşarp takcan ferace giyince şunu şuna uydurayim derdi de olmuyor artı zaten ferace giymemiz gerekiyor 
0 oy
(1,192 puan) tarafından
Demek ki buna hazir degilsiniz hazie olsaniz manevi kismina odaklanirdiniz.Takmayin o zaman cemalnur sargut var ilahiyatci cok tatli bir kadin cok dindar kapalida giyiniyor sadece saçı acik,keza simdi degisti ama sarkici zara da oyleydi hep kapali giyinirdi açıkti.Siz de oyle yapabilirsiniz daha iyi hissedecekseniz.
0 oy
(2,951 puan) tarafından
Neden linçleyelim ki kuzum hangimiz ayna karşısında eşarbıyla şalıyla kavga etmedi ki güzel olamdı diye ***** oldu diye emin ol kapalı olmaktan daha çabuk hazırlanıp çıkıyorlar saçına fön çektir düzlestir sürekli boyat kırıkları aldır şeytanın dürtmesi ki bunj sende söyledin cnm ama şeytanı dinlemiyoruz Allahın emirini dinliyoruz cnm ***** yumul oldu diyede hiç sinirlenmiyorum valla artık basıl olduysa hayat kısa aman 
0 oy
(2,219 puan) tarafından
Asıl açık olunca başlıyor o dertler o zamanda sac bas yapma derdi oluyor bence kapalı olmak daha kolay giy ferace pardesü ya da trenckotunu tak siyah eşarbını çik
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Kapalilik daha kolay değil miydi ya böyle saçımızı yaglaniyor hergun yıkamak zorundayız her gün olmasada 2 günde bir, bunun saç boyası var kurutmasi var fonu var masası var ohoo bi ton kuaför olayı bunları hatırla o istek geçer zaten :D
0 oy
(748 puan) tarafından

Herkes kndine göre söylüyor demek ki :) bnde açıgım her seferinde kapalı olsam bi şal takardım tamam diyorum. Saçım evde toplu mesela park için uğraşmak istemiyorum. Salınık bıraksam hoş durmuyor illa düzleştirme vs bişey istiyor. Yani açıklıkta öyle kolay degil şeytana uyma sen :)

(673 puan) tarafından
Ya ben zaten eskiden  acıktım rahattım yani benim saçlarım düzleştirme istemiyor zaten düz ama çok fazla din İslam takip ediyordum herşeye dikkat ederdim ama evlendim çok saldım çok nasıl toparliyacam bilmiyorum
0 oy
(1,244 puan) tarafından
Bende demedim değl ama erken kapandım ack kıyafet giyme alışkanlığım yok utanrm ama zor oluyor bazen kac kere esarp denerim 
(673 puan) tarafından
Bende açık kıyafet sevmiyorum sadece eşarp ağır geliyor yani nefsim bunu yapıyor biliyorum yenilmeyelim bence
0 oy
(1,737 puan) tarafından
Öncelikle açık olanların öyle kolayca hazırlanıp dışarı cikamadiklarini bilmeni isterim ben çocukları hazırlamadan çok önce saçıma başıma fön maşa vs. Şekil vermek zorundayım . Hep önden bir hazirlik. Aslında senin durumun daha büyük kolaylık fakat bunun dini boyutunu düşünerek karar almanı tavsiye ederim. Çevrende ozendigin insanlar var mı ? Açık olan giyimine kuşamina ozendigin. Bu kişiler sebebiyle aklın karışmış olabilir mi tamamen varsayım tabiki . Eğer böyle ise nefsine hakim olmanı tavsiye ederim. Ben vaktiyle kapaliydim. Ve nefsime hakim olamadım son 5-6 yıldır. Açık vaziyetteyim. Ama benim durumum biraz farklı evlenirken kendi istegimle kapandım fakat eşim kapalı halimi hiç sevemedi sordum açık halim mi kapali halim mi oda açık halime aşık olduğunu söyledi. Ve açıldım . Allah katında. Doğru birşey yaptığımı düşünmüyorum. Nefsini etkileyen şeylere kolaylıklar bulmani tavsiye ederim. Kolay takılan hazır esarplardan alabilirsin mesela
(673 puan) tarafından
Ya benim saçlarım çok kolay yani bir kaç gün banyo yapmasam bile yaglanmaz at kuyruğu yapıp ciksamda çok düzenli görünüyor yani zaten bende bir zamanlar açıktım bana kolay geliyordu ama nefsim açılmami istiyor açık daha güzelsin diyor bana

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 546 göst.
0 oy
9 cevap 256 göst.
0 oy
16 cevap 726 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,370 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,105 puan) tarafından soruldu

410,438 soru

12,344,958 cevap

39,982 kullanıcı

Kategoriler

...