0 oy
242 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (654 puan) tarafından
Nohutu bir gece önceden Karbonatlı suda ıslatıyorum sonraki gün  toplam 1 buçuk saat pişiriyorum yine sert kalıyor ne yapmam gerek yumuşaması için

19 Cevaplar

+1 oy
(402 puan) tarafından
Canim ben hiç bir gece önceden falan islatmakla uğraşmıyorum nohutu suya koyuyorum ocakta kaynadıktan sonra 5 dk kaynatıyorum 5 dakika sonunda ocağın altını kapatıp  içine 1 yada 2 bardak ( nohutun miktarına bağlı )soğuk su döküyorum nohutlar tencerenin dibine çöküyor  kapağını kapatıp 2 saat bekletiyorum sonra düdukluye atıyorum 35 dk da pişiyor böyle denemeni tavsiye ederim yine sert olursa nohutun cinsindendir başka nohutla denemelisin
(2,613 puan) tarafından
Bu ben :) fasulyeyi de böyle yapıyorum.  Kahvaltıdan sonra kaynatıp bırakıyorum valla
(402 puan) tarafından
Aynen bende çok iyi oluyor canim :)
-Reklam-
0 oy
(11,644 puan) tarafından
Nohutun cinsinden olabilir mi
0 oy
(6,926 puan) tarafından
Ben pıserken karbonat eklıyom yumuşak oluyor
(10 puan) tarafından
Kabuğu soyulmuyormu ya ben korkuyorum atmaya
(48,996 puan) tarafından
limon kabugu konulursa cikmiyormus kabugu haslarken
(6,926 puan) tarafından
Hayır  yumuşak oluyor
0 oy
(15,843 puan) tarafından
Pisirirken azcik karbonat at icinee
0 oy
(1,135 puan) tarafından
Canım nohutun türünden olabilir ben A101den alıyorum 1 saatte gayet güzel yumusuyor
0 oy
tarafından
Ben düdüklüde pişiriyorm çok gzl pişiyo canm
0 oy
tarafından
Yayla al bakliyatları vs pirinçi özellikle tane tane oluyor 
0 oy
(2,285 puan) tarafından
Bazen ne yapsan da çare olmaz o nohutun cinsindendir. 1.5saat tencerede pişiyorsa o da pişirmiyor olabilir duduklude pişer belki
0 oy
tarafından
piserken cay kasiginin ucu kadr karbonat at
0 oy
(42 puan) tarafından
1 gün önceden islat yarim saatte pişer 
0 oy
(2,387 puan) tarafından
Ben düdüklü kullanmaya korktuğum için bir paket nohudu haşlıyorum ikiye bölüp buzluğa atıyorum. Pişireceğim zaman çıkarıp soğanı falan ayarlayıp öylece pişiriyorum. Bir saate pişiyor ve güzel de oluyo 
0 oy
(4,395 puan) tarafından
Bir gece onceden islat. Daha sonra da su da 3-5 dk hasla. Hem kolay piser hem de daha lezzetli olur.
0 oy
(1,248 puan) tarafından
İlik suda beklet kuzumm 
0 oy
(1,151 puan) tarafından
Eğer bitlenmşse pişmez canm. Benimki bitliydi fark etmedim. Akşama kadar pişmedi. İçinden siyah böcekler çıktı. Bugün yine dünden ısladm koydm tenceye. Pişti. Yumuşack oldu
0 oy
tarafından
Düdüklü de mi 1,5 saat pişiyor? 
0 oy
(48,996 puan) tarafından
nohutundandir attım hir paket nohutu biminkiydi. simdi a101 beyaz nohutunu islatip hasladim yarin pisircem bakalim arkadasim cok met etti 
0 oy
(829 puan) tarafından
Canım ben her zaman aynı tarif ile yaparım çok lezzetli olur . Önceden haslarim 2 saat kadar sonra suzerim. Daha sonra soğan salçayı kavurup nohutları eklerim biraz da 15 veya 20 dakikada öyle kaynar lokum gibi olur az önce yapmıştım yedik 
0 oy
(10,838 puan) tarafından
Cinsi iyi olmayabilir. 3 saat kaynar su ile ıslansa düdüklü ile 40 dk da hamur oluyor bimin koçbaşı 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 1,470 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Damla... (736 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 131 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (799 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 144 göst.
8 Ekim 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 92 göst.
16 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (192 puan) tarafından soruldu

385,757 soru

11,533,459 cevap

35,207 kullanıcı

...