0 oy
190 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar hamileyim son ayımdayım gurbetteyim o yüzden yardım edenim yok bi kaç bişey yapıp buzluga atmak istiyorum elmalı kurabiye ğibi buzluk böreği filan daha önce hiç atmadım börek ve elmalı kurabile yapıp atsam oluyormu ve pişirip mi atmam lazım yoksa pişirmedenmi yardımcı olursanız çdk sevinirim

7 Cevaplar

0 oy
(4,387 puan) tarafından
gorumcem pişirmeden buzluğa atıyor, sonra çıkarıp fırına hazır şekilde atıyor.  Yani konulur buzluğa 
tarafından
Elmalı kurabiye de yapmışmı acaba pişirmeden atmışmı şimdi hamur şeklinde nasıl olur bilemedim çözülünce hamuru dağılırmı
(4,387 puan) tarafından
elmalı kurabiye için dedim zaten canim
-Reklam-
0 oy
(1,832 puan) tarafından
Baska kurabiyeler at cnm. Elmali olmasi sart mi? Elmasi buz tutar diye bilemedim. Baska yapsan olur da
tarafından
Dogru başkada yapabilirim tabi seviyorum diye dedim :) başka kurabiye de bakarım tabi
(4,387 puan) tarafından
elmalar zaten tavada pişiyor bir şey cik olmaz=)
0 oy
(52,882 puan) tarafından
atiyorum gusel oluyo pudra sekeri dokmeden koy
tarafından
Pişirip ilk soğuğu çıkınca pudra dökmeden mi canım koyayım buzluğa
(52,882 puan) tarafından
aynen pudra sekeri dokunce cikardiginda.o.guzel.olmuyo.kurabiye iyi oluyo
0 oy
(4,426 puan) tarafından
Canım börek mutlaka yap patatesli peynirli sar küçük küçük pişirmeden poşetle at buzluğa çıkarınca Bi tabağa bir soda ile zeytinyağı sıvı yağ karıştır buzlu börekleri onun içine at bir iki dakika beklet çıkar koy tepsiye pişir çıtır çıtır harika oluyor kurabiye de elmalıyı denemedim ama minik minik tuzlu çörekotlu ve minik minik şekerli kurabiyeler yaptım onları pişirip buzluk saklama kabına koyup attım misafirim gelecekse sabahtan laızm olan kadarını çıkarıyordum yeni gibi oluyordu bide Starbucks kurabiyesi var youtubede tarifleri var onu da yap at buzluğa çıkarınca dilim dilim kesip pişiriyorsun bunlar olabilir canım 
tarafından
Çok teşükkar ederim böreğide dediğin ğibi yapacağım
(4,426 puan) tarafından
Ayrıca yemek için de buzluğa taze fasulye barbunya tarzı bir şeyler koyabilirsin canım nohut haşla koy et haşla koy bunlar kolaylık olur soğanları ve biberleri de doğrayıp buzluğa atabilirsin misal tencereyi çıkar buzluktan hazır doğranmış soğanı direk at kavur salça ile sonra haşlanmış et ve nohutu da koy yarım saate yemeğin hazır olur hemen bunları söylüyorum aman ne var beş dakikalık iş ne gerek var buzluğa atmaya diye düşünüyor insan ama bebek ağlayınca elin ayağına dolanıyor o soğanı doğramak bile zor geliyo canım çoğu günü aç veya dışardan geçirdiğim oluyordu benimde şimdi bi daha hamilelik olsa her şeyi kendim için kolay hale getiririm önceden sana da tavsiye vermek istedim ☺️❤️
tarafından
Ayyy gercekten hiç düşünmemiştim buzlukta etten kıymadan başka bişey yok gerçekten çok mantıkılı yeni evli sayılırım evlenmeden önce çalışıyordum e hali ile girmezdim mutfağa gurbate gidencede ailem pek yardım edemedi çok teşekkür ederim canımn aldıkca yaparım İnşallah Allah senden razı olsun gerçekten düşünçene bayıldım ❤️
(4,426 puan) tarafından
Rica ederim canım benim böyle şeyler zamanla öğreniliyor ne istersen sorabilirsin birbirimizden tecrübe ede ede öğreniriz ☺️❤️
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin insallah ❤️
0 oy
(202 puan) tarafından
Yapıyorum ben canım pişirip soğuduktan sonra saklama kabini koy kapağını kapat pudra şekeri dökme ama,çıkarmak istediğin zaman bir kaç saat önceden çıkar pudra şekeri serp
tarafından
Çok teşükkür ederim elmalı kurabiyeyi ayrı seviyorum bu fikir çok hoşuma gitti
0 oy
(6,306 puan) tarafından
Evet atılıyor Canım ben bir kere o hataya düşüp attım ama çıkarınca böyle nemli gibi oluyor öyle güzel kurabiye gibi olmuyor elması buz tutuyor ya sonra açılınca hamuruna yansıyor ve çok sanki Kuytu köşede nemli bir yerde kalmış gibi tadı oluyor hiç güzel olmuyor ama istersen çiğden yapıp atabilirsin sonra çıkarıp pişirirsin dene istersen birkaç tane
tarafından
Hmmm pişirip atınca çıkartınca ilk günkü tazelip olmuyor o zaman canım
(6,306 puan) tarafından
Evet canım olmuyor Ne yazık ki ben denedim Çünkü ve o ilk pişince böyle tıkır oluyor ya dağılıyor böyle az öyle olmuyor böyle yumuşacık oluyor sanki üzerine su serpmişsin gibi ama diğer kurabiyeler güzel oluyor Sadece elmalı kurabiye güzel olmuyor elması buz tutuyor çözülürken hamuruna nemlik veriyor ki
tarafından
Hmmm çok teşükkür ederim canım öyle kıtır kıtır olmayınca da keyfi olmuyor ya en iyisi ben başka kurabiye atıyım :) tekrardan teşekkür ederim yorumun için hayal kırıklığına uğramam hiç değilse
0 oy
(833 puan) tarafından
Pudra şekeri serpmeden atabilirsin 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 326 göst.
13 Mart 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,857 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
29 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esrat (9,235 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 176 göst.
14 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Papatya__ (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 198 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde berkin (907 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,738 soru

23,697,311 cevap

311,452 kullanıcı

...