0 oy
862 göst.
Diğer kategorisinde (2,404 puan) tarafından
Çocuk yapmayıda bakmayı da seven bir insan değilim oğluma da hamileyken bazı travmalar geçirdim zor atlattım o dönemi kısaca hayatımın en acı ve en güzel gününü aynı gün yaşadım babamı kaybettiğim gün oğlumu da kucağıma aldım ben üstelik tam babamın acısını yaşayamadan kaynana zıkkımı sürekli evde eşimle aramızı bozardı evde onu istemezdim lohusa depresyonunu ağır atlattım hatta intiharı bile düşündüm elimde minicik bir can vardı yenı bır ortam yeni insanlar daha tam alışamadan hamile kaldım falan yani ikinci bir çocukta aynı şeyleri ya yaşarsam dıe korkuyorum ve istemiyorum kaynana ile alt üst oturuyorum oğlum öyle akıllı bir çocuk da değil sürekli onun yüzünden muhattap olmak zorundayım falan öyle olunca ikinci çocuk cidden istemiyorum ama çevremdeki insanlar bana sanki oğluma haksızlık ediyormuşum gibi davranıyorlar yok işte kardeş iyidir şudur tek kalmaz arkadş gibi olurlar tamam da bakacak olan benım hasta oldu mu uykusuz kalacak olan da benım akıl vermeye geldi mi hepsi bilmiş hepsi 10 çocuk bakmış gibi davranıyorlar nefret ediyorum bu insanlardan yanı tek çocuklu anneler veya düşünen arkadaşlar haksız mıyım? 

Not: Oğlum 3 yaşında 

29 Cevaplar

0 oy
(3,097 puan) tarafından
Doğuracak olan benim bakacak olan benim. Bende ikinci çocuk istemiyorum. Üstelik en çok karşı çıktığım konu çocuk için çocuk doğurmak. Dünya ya gelecek ikinci evladımı asla ilk çocuğuma oyuncak yapar gibi yapmayı düşünmüyorum. Kocam istese bile kendimi hazır hissetmezsem yapmam.  Kocama da hiç öyle haksızlık değil. Kocam g.tunü dönüp yatarken ben çocuk bakıyorsam kimse kusura bakmasın doğuracağım çocuğa bırak çevremi kocam bile karışamaz. 
-Reklam-
0 oy
(635 puan) tarafından
benimde oglum aynibyasta sizle.biz de tek cocuk istiyoruz.daha dun bi suru laf duydum oglum buyuyunce beni suclarmis, 2. yap kizin olsun -sanki garanti kiz olcak-...bi suru laf bigun birine agir patlayacagim bakalim.evlendim hemen cocuk yapmadim kısır muamelesi gordum.oglum oldu 2. yapmiyorum diye anne gozuyle bakilmiyor.Ne yani 3 4 cocuk olunca mi anne olcam emek vermis olacagim.Bunu yapanlarda kadinlar yani o yuzden bu durumdan bıktim.
0 oy
(146 puan) tarafından
Canım insanların ağzı torba değil ki büzesin seni çok iyi anlıyorum düşünceme saygi duyulmasını istiyorsun ama cahillerden bekleme bunu.Benik.19 aylık ikizlerim hiç yardimi olmayan kaynanam kayinbabam diyor ilerde bindaha yaorsiniz 5 6 tane çocuğunuz olsun yani birde ikzi çok zor Allah'ım canlarını sağ etsin he diyip geçiyorum 
0 oy
(883 puan) tarafından
Suç olur mu ya. Ben gurbet geliniyim bebeğimi isteyerek yaptım 26 yaşında çalışmıyordum evliliğimizin senesinde hanile kaldım hamile kalmadan önce tek cocukla olmaz 2. Olsun kardeşsiz büyümesin dedim. Ama hamile kaldığımda okadar zorlandım ki kafam kalkmıyor yemek yiyemiyor herşeyden nefret eden biri oldum hatta kocamdan bile. Doğumum çok zor oldu psikolojik olaraktaok etkilendim şuan 41 günlüğüz loğusalık dönemimde çok ağladım eşimin ailesi ilgisiz kaldı ben naz yapacağıma kaynanam naz yaptı. Yani 2. Cocuğu gözüm yemez rabbim olana ömür versin. Cocuk sayısına 2. Kişi ortak karar verir biri istemiyorsa olmaz karnında taşıyan sensin doğaran bakan sensin 
0 oy
tarafından

Hay ağzın bal yesin canım benim aynı şeyi bana da söylüyorlar bıktım yeminle ay bu komşulardan :angry:

Ben de tek çocukta kalmaktan yanayım benim oğlum da Eylül'de 3 yaşını dolduracak. Ben onunla özel olarak her şeyi ile ilgilenmek istiyorum. Hem biraz büyüsün çalışmayı da düşünüyorum. 

Zaten daha halen doğum kilolarımı verebilmiş değilim bir de bu ağzı büzülesice komşular beni gördü mü hemen hamile misin diyorlar kaldı göbek gitmiyor napıyım bi de bu psikolojimi etkiliyor herkese ayrı laf anlatmak zorunda kalıyorum :(

Ben kimse hakkında yüzüne birşey söylemezken millet çatır çatır lafını esirgemiyor ya en nefret ettiğim şey

0 oy
(51,741 puan) tarafından
kizim 4.5 yasinda sürpriz yasamazsak tek çocuk dusunuyoruz maddi manevi bir tane yetiyo bizim kiz uslu masallah ona rağmen tek yetiyo. ikinci icin banada baski yapıyorlar kaynanam daha kizim bir yasindayken basladi 
0 oy
(34 puan) tarafından
Bu işler siparişle yada sizin isteğinizle olmuyor, siz mi bakacaksınız diyeceksin,terbiyesiz insanlar ya insanın mahremine kadar karışma hakkını nerden buluyorlar anlamıyorum gerçekten,düşünsenize çok afedersiniz ama resmen yatak odanıza karışıyorlar , kime ne ya kime ne istersem hiç yapmam istersem 10 tane yaparım ne yaşadığımı bilen var mı tek bildikleri ezbere olan cümleleri sıralamak ,hemen doğur, beraber büyürler, kardeş gibi var mı cart curt , 

Boş ver canım hayat senin nasıl mutlu olacaksan öyle yaşa :)) 
0 oy
(2,105 puan) tarafından
Yok bende düşünmüyorum sırf hem ilk yavrum benim anneligi tattırdı ona binlerce şükürler olsun hem bakamama yetememe duygusu hemde bu dünyaya bir tane yeter bana gore değil boşa çoğalmak cogalanlara şaşıyorum hep neyin kafasindalar diye.....hep merak etmisimdir....Allah olmayanlara versin benim düşüncem böyle dünya iyiye gitmiyor haksizlk yapmak istemiyorum yavruma yok kardeş yok bilmem bunlar bence çok egoistce bir davranis kendim doguracam diye neden sevgisini boleyim kardeş çokda önemli değil zira kardeş kardeşe düşman 
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Tek çocukla psikolojisi bozulanlar lutfen o tek çocuğa da psikolojik tedavi olmadan bakmasınlar hani istemiyorum demek ayrı psikolojim bozuk demek ayrı 

Ben de düşünmüyorum sağlık problemlerim var psikolojikmen bir cocuga bakamayanin zaten ikinciyi yapması zulümdür 

İlgili sorular

+1 oy
37 cevap 1,130 göst.
12 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Nurhanimmm (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 683 göst.
11 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde BebegimiBeklerken07 (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 906 göst.
18 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Habibeo6 (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 246 göst.
18 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Rumeysanurr (176 puan) tarafından soruldu

410,553 soru

12,350,890 cevap

40,502 kullanıcı

Kategoriler

...