Ben de 1.70 im 80 kiloyum. 20 kilo fazla da bende var. :( Bugün başladım bakalım ben. Bak hayatı boyunca dikkat etmiş bir insan olarak sana taktikleri veriyorum :))
İstikrarlı olabilmen için sürsürülebilir bir beslenme planı yapman lazım. Yani kendini çok zorlamayacaksın. Zorlanırsan bırakırsın. Başta az yemek yerine sağlıklı yemeye odaklanacaksın. Böyle bile kilo vermeye başlarsın. Sonrasında porsiyon küçükltmeye gideceksin. Ama zaten çoktan miden küçülmüş olacağı için sorun olmayacak :)) pekiiii nasıl sağlıklı beslenebilirsin. Protein ağırlıklı besleneceksin. Karbonhidrat olarak da sağlıklı karbonhidratları seçeceksin. Tam buğday ekmek, tam buğday makarna, bulgur gibi... Her öğününde mutlaka 2/3 oranında protein 1/3 oranında karbonhidrat olsun. Ya da sebze-et olarak devam et. Atıyorum öğlen sebze yiyorsan akşam at. Yada öğlen et yiyorsan akşam sebze. Ama ben akşam eti tavsiye ederim yoksa çok acıkırsın. Uyku düzeni inanılmaz önemli. Erken yatıp güne erken başlaman lazım. 11 de kahvaltı edeceksen bi anlamı yok yani :D