0 oy
216 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından
Kizlar aralikta dogum yaptim bebegim 1750 dogdu kuvezde yatti kilosundan dolayi 2kg bana verdiler 23 gun yatti ve suan kizim tam 4 kg ve kilosu az geliyor bana hareketleri cok guzel neyse hanimlar sözün sadeti bebegimin kilosu sizce iyimi yorgurt mayalayip veriyorum pure yapip veriyorum yiyor mama da veriyorum ama kızım kiloyu cok az aliyo 500 grm aliyo bazen 400 grm  suan 5 ay 5 gunluk kan sonuclari hersey guzel cok sukur birseyi yok tahilli mama yada yeni basladim onere bileceginiz tahilli mamalar varmi kilo aldiran gorenler cocugun kaç günlük diyor yuzu falan küçük ve bende cok etkileniyorum pramuture annnesi olaraktam sizce bebegimin kilosu normalmi yoksa benmi cok buyutuyorum cokmu az kilo aliyor 

10 Cevaplar

+2 oy
(3,886 puan) tarafından
Prematüre bebeğini öteki bebeklerle kıyaslarsan eğer o bebeği ziyan edersin. 

Hayatları boyunca zaten yemek yiyecekler, ne bu ek gıda telaşı?
-Reklam-
0 oy
(983 puan) tarafından

Bak canım şöyle söyleyeyim. Gerçekten her bebek bir değil ve senin kuzun üstelik prematüre bir bebek. Ondan hemen kilo almasını bekleme. Çünkü anne karnında geçireceği zamanın birazını dışarıda geçirdi. Senden alacağı besinleri (karnındayken) dışarda başka türlü aldı. Eğer doktorlar kilosuna bir şey demiyorsa sorun etme. Yavaş yavaş her şey düzene girer. Sen onu 5 aylık olarak hesaplıyosun ama doğum zamanı erken tam oluşmadan doğmuş. O yüzden hemen kilo alsın diye bakma. Ben aptamil kullanıyorum. Kızıma çok kilo aldırıyor ben de bundan muzdaripim. İnan hiçbir şeyin fazlasının yararı yok. Zamanı gelince alacağı kiloyu alıyorlar zaten.. <3

(3 puan) tarafından
Evet canim doğru söylüyorsun ama takiyorum yani bir anne olarak
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Ek gida icin erken degil mi
(3 puan) tarafından
Erken
0 oy
(2,973 puan) tarafından
Benimde 1730 doğdu aynı şeyleri yaşamışız resmen şuan 11 aylık ama görsen 4 -5 dersin mamada kilo aldırmadı bu aralarda sürekli hasta almıyorsa kilo almıyor ayına göre kilosu ideal sonuçta bunlar normal bebek değil ki şuan hâlâ emeklemiyor ama endişelenmiyorum çünkü herşey zamanında olur bunlarda böyle yapacak bişey yok
(3 puan) tarafından
Peki bebeginiz donuyomu hareketleri nasil siz ne zaman ek.gidya gectiniz yorumunuz benim icin onmli. Cok takiyorum artik sizce kilo alimi cokmu yavas yoksa benmi cok abartiyorum 1750.dogup 5 aylik olan bebek 7 kilo ama bebegim suan 5 ay 5 gunluk 4 kg anneyiz takiyoruz
(2,973 puan) tarafından
Zaten Prematüre bebeklerin ek gıdaya geçişi genelde  8 ay olarak biliniyor Ben 6'yı bitirdi 7'ye geçince yavaş yavaş tattırmaya başladım Sonra  verdim ama ben mamaya çok geç başladım yani İlk aylardan beri Vermedim ama 7 aydan sonra mama vermeye başladım Şu an püre falan yapıp veriyorum  11 aylık olmasına rağmen yeni dönüyor yani bir iki haftadır dönüyor diyebilirim yani ya da en fazla 1 ay olsun öncesine dönme asla yoktu şu an bile sadece oturuyor Bazen düşüyor  da Bir de ben böyle düşünüyordum Mesela senin bebeğin 5 aylık 4 kilo Ama sen onu kaç ay erken doğduysa ona göre 5 aydan çıkarıp hesaplayabilirsin mesela Bizimki 10 aylıkken Ben 8 aya göre hesaplıyordum onun kilosu Neyse yine onlara rağmen Tabii ki küçüktü Çünkü gelişme anne karnında tamamlanmadığı için dış evrende gelişimi tamamlaması ve adapte olması biraz zor oluyor yani o yüzden Korkulacak bir şey yok tabii ki anneyiz endişe ediyoruz ama yani elimizden gelen başka hiçbir şey yok ki erken doğduklarını bildiğimiz için mecbur sabrediyoruz O yüzden çok takmaya gerek yok
tarafından
Belki moral olur
Benim yeğenim normal doğmasına rağmen 11 aylık döndü 13 aylık emekledi 18 aylık yürüdü bu durumlar normal doğan bebekte bile olabiliyor bir anne olarak endişelirinizi anlıyorum fakat sağlıklı ise bebeğiniz çokta kendinizi yıpratmayın<3
(3 puan) tarafından
Soyle soyliyim ben bilmiuorum ogretmis olursunuz 31 haftalik dogdu 1750 olrak aralik 20 sinde suan mayistayiz ne kadar oluyo yani ben pek anlamam cunku cok karisik gerçekten  ne kadarlik oluyo 3 aylikmi 2 aylikmi suan kilosu tam 4 kg 5 sinci aydayiz
(2,973 puan) tarafından
Bebeğin 5 aylık ama erken doğmasaydı 3 aylık olacaktı yeni

Benimkide 31 +6 da doğdu
(2,973 puan) tarafından
Hopdedik10 haklısın canım onun için çok takmıyorum dediğin gibi her çocuk gelişimi aynı değil
0 oy
(1,221 puan) tarafından
Kilosunu premature ile kiyaslamak lazim onu bilemem de bebeginiz tahmini 5 aylik ek gida icin erken degil mi daha anne sutunu aratmayan mamalar ile beslediniz mi oncesinde ?akuvoz sureci oldugu icin sutunuz gelmemis olabilir cunku yani hep normal 6 ay sonrasi bebek gibi mj beslediniz.
(3 puan) tarafından
Bebegim kuvezde 23 yattigi icin ve kilo geriligi oldugu icin dogal olarak bende uzuluyorum her anne bebegime verdiğim mayali yogurdu gayet severek yiyor elimden geldigince pureyi tatdiryorum doktorlar bir sikinti gormuyor kilosunda ama cok yavas kilo aliyor ve her bebek bir degil ama insan kiloyu takiyor canm bende bir anneyim takmasam da olmuyor yapamıyorum yorumun icin teşekkürler
0 oy
(634 puan) tarafından
Şimdi sana şöyle söyleyeyim canım normal vaktinde doğan bir bebekten ilk 6 ay içersinde doğum kilosunun 2 katına çıkması beklenir. Şimdi senin bebeğin 1750 doğmuş henüz 5 aylık ve doğum kilosunun 2 katına çıkmış. Yani.gayet normal kilo almış. Premature bebeklerin kilo alışı biraz daha nazli oluyor diger.bebeklere göre. Kiloda doğum kilosu önemli doktorlar da onu baz alıyor. Çok hızlı ve ani kilo artışı da sağlıkli birşey değil bu sefer şeker vs var mı diye şüpheye düşersin. Yani 2 katına çıkmış işte kendini de bebeğini de.gereksiz strese.sokup ek gidaya zorlama. Erkenden herşeyi vermeye çalışırsın 2 ay sonra bide sindirim sistemi bozuklukları yaşarsın bu sefer de ona üzülürsün. Akışına bırak önemli olan sağlıklı olması. 
(3 puan) tarafından
Teşekkürler guzel yorumun için canm
0 oy
(704 puan) tarafından

Benm oglumda bir ay yatti hastanede 1900 du kilosu ama biz ayri mama aliyoduk erken dogan mamasi ve takviye bir mama daha vardi ve 4 ay olana kadar o mamayi kullandi

Size gelince bbeginiz ne kadar erken dogdu bir aymi iki aymi kilosunu ona gore hesaplamaniz lazim mesala 7 aylik dodu diyelim oglumuz suan daha 3 aylik olarak hesap edliyor dr gore. Ona gore beslemeniz lazim ek hida bana gore erken
0 oy
(1,859 puan) tarafından
Kesinlikle kafaya takma ikizlerim 2250 gr doğdular suan 3 yaşındalar hatta daha girmedi biri 19 diğeri 17 kilo zamanla kilo alıcaktır bende çok kafaya takıyordum başlarda şimdi biraz fazlaları var diye üzülüyorum kilo iyi bir şey değil
(1,859 puan) tarafından
Kaç haftalık doğdu canım
0 oy
(1,056 puan) tarafından
Sakın acele etme canım benim kızımda 7aylık doğdu dokuz aylık doğan bebeklerle hesap yapma saglıklıymış maşallah ne bu acelen sindirimi daha çok kücük kabızlıga sebeb olursun mideleri cok küçük doktor bana her ay derdiki şuan mide genişliği ceviz büyüklüğünde şuakadar dışında bir şey vernicen derdi bak canım kücük dogan bebeklerin herseyi yavaş ilerler kilosu yürümesi emeklemesi ve cok normal acele etme doktor nederse oyle hareket et 
tarafından
Benim kızım da 33 haftalık doğdu mesela kızım gazlıydı diye sürekli yüz üstü koyardım bu da boyun kaslarının gelişmesine yaradı 40 haftalık doğan oğlumla aynı anda 7 inci ayında emekledi 8 aylıkken oturdu 11 aylıkken yürüdü biraz da biz üstüne düşersek herşeyi erken olur canım komşum çocuk normal zamanında doğduğu halde 10 aylık daha yeni oturuyor her çocuk farklıdır ama  bu biraz bize de bağlı
(1,056 puan) tarafından
Orası öyle tabi benim kızımda erken emekledi oturdu yürümesi 18 ayına girmişti yürüdü konuşmasına birsey diyemiyorum cırcır böceği erken konuştu ama ben acele etmem hicbirsey İcin zamanı vakti oluyor elbet ben gıda konusunda dedim acele etmesin diye
tarafından
Aynen ek gıda için acele etmiş ben onu 7 aylıkken doktor tavsiyesiyle verdim
(1,056 puan) tarafından
Bende öyle cünkü 2 ay geri sayıldıkları için bebekler acele etmedim güzel ilerledik cok şükür
0 oy
tarafından
Benim kızım şuan 16 aylık 9 kilo bile değil o da prematüre doğdu 33 haftalık 1900 gram doğdu 1700 e düştü 33 gün küvezde 2 kilo olunca taburcu oldu kızımda her zaman az kilo aldı çünkü yemeyen bi bebek biz ek gıdaya 7 inci ayda başladık siz çok erken başlamışsınız ek gıda verme sadece mamasını ver çünkü bebeğiniz 5 aylık  bu doğum tarihi , düzeltilmiş olarak hesaplansa şuan 3 aylık çok küçük yani siz düzenli bi şekilde mamasını verin içen bi bebek ise kilo alır zaten benim kız şuan bile 4 ölçekten fazla içmez ek gıda ise yediği 2 kaşık sağlıklı olsunlar da kilo da alır büyürler de elbet☺️

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 429 göst.
0 oy
1 cevap 117 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 104 göst.
9 Haziran 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Yenianne_tugce (1,749 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 117 göst.
27 Aralık 2023 Diğer kategorisinde KAHVESEVERANNNEE (2,234 puan) tarafından soruldu

412,088 soru

12,405,609 cevap

44,595 kullanıcı

Kategoriler

...