Bu tarife ve bu kadına bayılıyorum. Bunu dene bence canım
Orijinal Pastane poğaçası MALZEMELER 1 kg un (9 sb silme) 70 gr toz şeker (3yk tepeleme) 30 gr tuz (1yk tepeleme) 60 gr yaşmaya (1.5 pk) 200 ml su (1sb) 500 gr margariz (2 pk) 3 ad yumurta YAPILISI Oda sıcaklığında dinlenmiş margarinleri derin bir kabın içine alarak üzerine maya tuz şeker ve yumurtayı ekleyip yoğurun suyu ekleyin yoğurma işlemine devam edin azar azar ununu ekleyerek hamuru güzelce yoğurun, yogurdugunuz hamuru 24 eşit parçaya bölerek beze yapın hamurları yuvarlayın yarım saat dinlendirin daha sonra hamurlara hafif bastırarak ortasnda çukur oluşturun ve poğaça iç malzemelerini ekleyin peynir zeytin vb. Hamurları güzelce kapattıktan sonra pişirme tepsilerine dizin yarım saat dinlendirin üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurlara çatal çekin susam çörek otu vb serpeleyin... 100 derece fırında 10 dk mayaya getirdikten sonra fanlı yada fansız alt üst ayar olmak üzer fırının derecesini 170 dereceye cekip 12-13 dk pişirin... pişirme süresi fırınına göre farklılık gösterebilir. <!-- /data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_230520_202225_135.sdocx -->
410,138 soru
12,332,038 cevap
39,249 kullanıcı