0 oy
463 göst.
Diğer kategorisinde (983 puan) tarafından
Milletin komşu derdini dinliyordum bugün başıma geldi. O kadar asabım bozuldu ki. Allah aşkına ne kime ne demem gerekiyor?

Sitede oturmuyıruz normal apartman. Haliyle temizlikçi biri gelmiyor. Üst katta Bi kadın var demin Zile bastı. Çocuğu da yeni uyutmuştum aşırı huysuzdu bugün. Neyse işte açtım kapıyı elinde bir hortum. Bağıra bağıra ya hortumu tak ya şu merdiveni yıka geç. Bağırma abla çocuk uyuyor dedim. Hortumu takarım dedim taktım evdeki çeşmeye. O ara kızım bir ağladı var ya asla susturamadım. Aşırı korkmuştu o sese. Neyse kapının önüne geldim çocukla. Sağ ol yeni uyumuştu uyandı dedim. Siz de temizlik adabı yok mu bu ne pis misiniz diye saydırmaya başladı. Kendi evimin temizliğini çocukla zor yapıyorum bırak da kapı önüm tozlu olsun dedim ki zaten öyle toz yok normal bina önü yani. Gören de çöp döktüm sanacak. İlal ben mi temzilicem iki kızsınız(karşı komşu için diyor) Bi kez temizlemediniz dedi. Daha da uzatmadım ama sinir tepeme çıktı. Karşı komşumda inat eder gibi gel Bi çay içelim dedi de sustu kadın gidicem birazdan karşıya. Valla deli oluyorum böyle insanlara ya 

18 Cevaplar

+2 oy
(2,786 puan) tarafından
En kalbi duygularımla Hortumu alır boynuna dolardim samimi söylüyorum 
(983 puan) tarafından
İçimden geçmedi değil..
(2,786 puan) tarafından
Sen hiç bir şey dememissin ki öyle bir hakkı yok ne demek kapımı kesecek bağıracak biri haydut
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Malesef apartman hayatından nefret etmişimdir. Beakardim evlendim müstakil geçtim

Ama şimdi bazı nedenlerden dolayı mecbur apartmanda kiraladık. Bakalım nasıl olacak 3 çocukla biri dicek zıplıyor biri dicek atlıyor. Allah yardimcim olsun . En güzeli bahçeli kendine ait ufak ta olsa müstakil bayılıyorum valla. Köye ev yaptırana kadar mecbur kirada oturmaz.
(983 puan) tarafından
Valla yaa öyle bir yer de yok yaşadığım yerde
Olan merkeze uzak. Ama em iyisi de o valla
0 oy
(14,909 puan) tarafından
Ağzına terlikle bir tane vrsaydin keşke 
(983 puan) tarafından
Eşimin teyzesinin adını dedi neyi oluyorsun diye. Sırf o yüzden sustum 1 e bin katıp kötüler diye.
0 oy
tarafından
Rabbım hayırlı komşu versin bu aralarda komşu sorunu çıkmaya başladi
(983 puan) tarafından
Yani yaa. Üst kattakiler. Çok ses yapar gece bile süpürge açar ben Bi şey demem millet azdı iyice
tarafından
Ben şimdi en üst katsayım alt katimda amca ve eşi var fazla yaşlı değiller bebeğim var  hep dikkat ederim kimseyi rahatsız etmemek için hatta geçen gördüm direk dedim kusura bakmayın çok ses yapıyor hemen dedi ne kusuru var Allah razı olsun çok anlayışlı herseye dikkat ederim rahatsız etmemek için geçen sene oturduğumuz kirada her Allahın günü olay olurdu polis kapıya gelirdi karşı komsuyla alt komşu bir birini yerdi hatta karşı komşu gelip bizide dahil ederdi şükür kurtulduk ordan
0 oy
(14,142 puan) tarafından
Birincisi zaten seninle o sekilde konusamaz direk cvbini veririm oyle insana herkes haddini bilsin
(983 puan) tarafından
Eşimin teyzesinin adını dedi neyi oluyorsun diye. Sırf o yüzden sustum 1 e bin katıp kötüler diye. Yoksa böyle durumda susmazdım
0 oy
(928 puan) tarafından
Hortumu alıp iki cevireydin kadını 
0 oy
(5,329 puan) tarafından
Emşn ol yapacagım ilk iş o hortumu çıakrtıdım kendi kapının önünü temizle ben pisliği seviyorum der kapıyı kapatırfım heleki çocuk zor uyumuşsa 
(983 puan) tarafından
Çocuk uyandı o ayrı evim batıyor gelmiş apartman temizliği diyor deli oldum ya
0 oy
(196 puan) tarafından
Size hortumu takip merdivenimi yıka dedi vala bacım insanlar kudurmuş bizim temizlikçi vardı alt komşum temizliyodu kaynanasi da para toplamaya gelmişti parasını verdim sonra baktım gelinine emir verir gibi ayakkabıları düzelt dedi kızda küçüktü işte baktım kötü oldu bende kötü oldum onu öyle görünce kız tam egilicekken dedim saçmalama ben düzeltirim o kadar da değil Allah'razı olsun zaten pırıl pırıl olmuş buralar baktım kaynanasinin hoşuna gitti gülümsedi karşı komşumda o sıra ordaydi oda bendne gördü düzeltti ama benim hoşuma gitmedi o tavrı zaten komşular bir acayip kimisi sabahın köründe kalkıp kapıya Alicakli vurur gibi ses yapar Kimisi 12 den sonra TV sesini çok açıp rahatsiz eder e haliyle bebeğimiz olduğu için bizde sinirleniyoruz onlar sesten ya korkuyolar yada uyuyamıyolar huzursuz oluyorlar biz yıpranıyoruz uyutana kadar gelde bunu komşulara anlat vardır her apartmanda bı kırık ama sende kendini ezdirme bacım yapıştır lafını ters ters konuş bak bakim bı daha o üsluple konuşuyomu sana 
0 oy
tarafından
Bizde apartmanda oturuyoruz site değil bütün komşular anlaştık ilk baş temizlikçi gelir para verirdik her ay daha sonra çok gelmeye başladı herkes 15 te bir silsin denildi çocuğu olanlar bende dahil katılmadık şimdi apartmandan 2 kişi siliyor bizde paralarını veriyoruz apartmana bir düzen kurmanız lazım yoksa daha çok bu ve bunun gibi komşularla uğraşırsınız canım 
(983 puan) tarafından
Hiçbiri düzen kuracak insan değiller valla yaa. Apartmanda en küçük benim hepsi orta yaşlı veya yaşı büyük. Gelip de bana sormazlar yani
0 oy
(4,225 puan) tarafından
Daha önce bu konu konuşulmadı mı canım mesela sıra yok mu şu gün biri yapsın şu gün biri yada aidat toplayın birini çağırın neden siz uğraşıyosunuz
(983 puan) tarafından
Hiç öyle konu olmadı. Zaten burda 2 senedir varım o kadını ilk kez görüyorum. Değişkti yani ben de neye uğradığımı şaşırdım
0 oy
(6,110 puan) tarafından
Kendimi bileli binada oturdum suanda 5 senedir aynı apartmandayim hic badima gelmedi yönetici sistemi yokmu binaya gelen bayan var yapar gider kimse hortumla taktiramaz sildiremezde  sizin binada acilen yönetici olmasi lazim gideri neyse verirsiniz 
(983 puan) tarafından
Yani yaa keşke olsa. Bi kez de Bi kadın kapıyı alacaklı gibi çalıp su istemişti kovayla. Bari bunu yapın dedi. Aynı kadın mı bilmiyorum taa önceden Di. 2 senedir burdayım zaten. Bi karşı komşumu iyi tanıyorum
(6,110 puan) tarafından
Ee binanin eletirigini kim ödüyor para toplanmiyomu binanin giderini toplayan yokmu söyleyin temizlik ickn bayan tutulsun ayda 4 defa siliyo haftada 1 kere siliyo karsi komsunu taniman birsey degistirmiyo binada birlik beraberliğiniz yok bence once yönetim sistemini belirleyin
(983 puan) tarafından
Öyle bir şey yok bizim binada. Nasıl yürüyor iş onu da anlamıyorum. Herkes kendi kafasına göre. Kimse iyi niyetli değil. Herkes üstten üstten konuşuyır Bi yol bulma çabasına giren kimse yok
0 oy
(13,621 puan) tarafından
Hep başkaları yapıyorsa kadın haklı sakın yanlış anlamayın ama karşı komşu ile çay içmek yerine biriniz çocuklara bakıp biriniz hemen temizliği yapardı sonuçta ortak kullanım yeri merdivenler
(983 puan) tarafından
İlk kez çay içtik djdhdj öyle fazla samimi değilim kimseyle. Tamam güzel dille söylese elbette yaparım sonuçta kapı önü. Ama yani kapımın önünde bağırmaya ne hakkı var üstelik daha yeni uyutmuştum çocuğu ki hâlâ uyanık. En fazla 10 dk olmuştu uyutalı
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Temizlikçi tutun ya şirket yada paralı merdiven temizleyen birilerini
0 oy
(769 puan) tarafından
Çok sakin davranmışsin.
(983 puan) tarafından
Öyle çirkef Bi insan değilim ama bu sefer laf dicektim eşimin teyzesinin adını dedi neyi oluyorsun diye o yüzden sustum. Bire bin katıp beni kötüler diye
0 oy
(936 puan) tarafından
İlk evlendiğimde 1 sene boyunca Kaynanamla yaşadık orda temizlikçi vardı sadece parasını veriyorlardı ayrı eve taşındık o sıra hamileydim normalde o binada oturan kişiler yeni taşınana tek başına sildirirmiş bütün merdivenleri ztn 4 katliydi bina bende en üst kata taşınmıştım hâliyle benim silmem mecburiydi komşular sağolsun hamile birini bütün merdiven sildirmeyiz sadece her hafta iki kişi merdiven silecekti karşılıklı çokta rahat ediyorduk çocuğum olduğunda bile komşunun kızı gelirdi bakardı biz merdiveni silene kadar gelirlerdi banyo yaptırirdik otururduk eşim geç gelirdi bazen gelene kadar tek bırakmazlardi hepsinden Allah razı olsun ama depremde binamız yıkıldı hepimiz ayrı yerlerdeyiz hâlâ arar sorarlar kızım diş çıkartmıştı kimse düşünmedi ama komşumun biri orda olsaydık diş buğdayı yapardık dediler çok iyilerdi eski günlerimi özlüyorum (⁠´⁠;⁠︵⁠;⁠`⁠)
(983 puan) tarafından
Yaa Allah sabır versin canım yaa. Ben de derdim var sanıyorum...
(936 puan) tarafından
Çok zormuş gerçekten kiracıydim ama kendi düzenim kendi evim gibi benimsemiştim deprem oldu bütün hayaller yok oldu başka şehirlerde oluyor bize olmazmış gibi yaşıyorduk bir gece uykunun arasında başladı halada ara ara devam ediyor hiç durmayacakmiş gibi :(
0 oy
(997 puan) tarafından
Bizim apartman temizleneceği zaman arar beni ev sahibim, ablacım müsaitsen apartmanı temizleyelim der çıkar beraber temizleriz onun harici hortumla kapıma dayanmazlar zaten arka bahçe ve ön bahçede çeşme ile hortum var benim su tesisatına bağlı , kullanın helali hoş olsun derim. Hamileliğim ilerlediginden beri hiç çağırmaz bazen o yapmadan ben yaparım.  Tabi senin çocukların var o ayrı . Düşünmesi gerekiyor birazda . Allah herkese düşünceli komşu versin inşallah 
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Bir iş yapacak insanın burnundan getiriyor yapsaydı o zmaan ona mı kalmış kimin temiz kimin olmadığı insan müsait olamıyor oldu birde ona mı soracan söyleseydin lafını teyze o kadar sikayetciysen yapma diye 
(983 puan) tarafından
Dedim arkasından duydu duymadı bilmiyorum. Sanki zorla yap dedik dedim
(7,375 puan) tarafından
İyi etmişsin madem laf söyleyecek yapmasın yani
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Kapıma gelip elime hortum tutusturcak yika diye çemkircek kapının dibine.gomerim onu. 
(983 puan) tarafından
Hem çocuk çok ağladı hem de eşimin teyzesinin adını dedi neyi oluyorsun diye o yüzden sustum 1 e bin katıp kötüler diye. Yoksa...

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 592 göst.
11 Mart 2024 Diğer kategorisinde ikiiprensesinannesi (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 93 göst.
16 Mayıs 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hayat devam ediyor (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 340 göst.
11 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde EsleminAnnesi (3,102 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 361 göst.
29 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,224 soru

12,409,383 cevap

44,770 kullanıcı

Kategoriler

...