Çorbasını yap. Eğer çiçek bamya ise çorba yap ama. etlerini kavur güzelce sonra sıvı yağ ekle biraz daha kavur sonra soranların koy ölsün baya ama bol soğanlı olsun. Sonra sallasın koy bolca biraz kokusu çıkınca bamyaları at suyunu koy eser miktarda ama limon sıkmadan sakın kaşık değdirme bamyaları koyduktan sonra. Bamyaları önceden haşlama gerekiyor bu arada. Tencerede yapacaksan 35-40 dakika düdüklüde yapacaksan 15-20 dakika yeterli. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kıs ki kaynayan kaynayan yağı salçası uçmasın. Kopyanın meşhur bamya çorbasıdır. Bol limonlu az da pul biberli yiyin afiyet olsun. Bunu yedikten sonra her çorbayı da beğenmezsen diyim ben sana:)