Öncelikle sizi suçlamış gibi olmak istemem ama sizin sorumluluklarınıza çocuğunuzu ortak etmeniz doğru değil, küçük kardeşi varsa var. Diğer işlere de gelince sınav senesi bir anne olarak dişinizi sıkıp gerekirse ev işlerini aksatıp çocuğunuzun sınav stresine artı sorumluluklar eklemeyebilirdiniz. Ben bir öğretmen olarak ve liseye geçmeden önce annesi çalıştığı için evin sorumluluğunu taşıdığı için doğru düzgün ders çalışamayıp kötü bi liseye gitmek zorunda olan biri olarak söylüyorum. Çok parlak bir öğrenciydim ve sırf o sene annem çalıştığı için kardeşime baktım evin işleri kısmen bendeydi istemediğim kötü bir liseye gidebildim. Haliyle hedeflerim daha yüksekken o ortama rağmen öğretmenlik kazanabildim. Annemle hala konuştuğumuzda söyleriz keşke öyle olmasaydı diye. Şuanda sizin olan olmuş bundan sonrası için size çok iş düşüyor. Öncelikle bu sınav hayatın sonu değil, çocuğunuzdan daha önemli de değil onun yanında olmaya çalışın ve telkin edin. Lise okurken de çok dikkatli ve derslerini takipte olun baski yapmadan tabiki. İlerisi için de lütfen sınav senesi artı sorumluluk yüklememeniz gerektiğini unutmayın bu sizi de vicdani olarak rahatlatır. Lise evet önemli ama çocuk da önemli, ben meslek lisesi gibi bi ortamda kazanmam gerek bilinciyle elimden geleni yaptım siz de ona bu süreçte bu bilinci çaktırmadan aşılayabilirsiniz. Kendinize de çok yüklenmeyin. Hangimiz mükemmeliz ki? Ben de o ergen kafasıyla anneme tripler yapardım bunlar geçer. Ailecek canınızı boşa sıkmayın ileriye odaklanıp nasıl süreci iyi yönetiriz diye düşünün
1,492,399 soru
24,385,270 cevap
348,975 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın