0 oy
1,558 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Hanımlar diyelim kız kardeşinşz var 22 yaşında, biri var hayatında oda 25 yasında biz türküz İstanbulda buyuduk o kisi doğulu ve orda büyümus(kültür sorunu için diyorum) 2 yıldır falan burda olsa evlenince geri doğuya tasınıp tarım ile uğrasacak olsa ailesiyle aynı yerde yasamak ıstese kardesinizin calısması yasak olsa o kisi okumamıs etmemis kardesınız okumus olsa ve o kisi ailenin tek erkek çocuğu olsa bi sürü görümce olsa  o kisinin küfrünü duysanız falan onaylar mıydınız aklım almıyor kardesim nasıl gerçekleri göremez bizi bırakıp doğuya tasınmaya bile okey askın gözü bu kadar mı kör :angry:

71 Cevaplar

0 oy
(788 puan) tarafından
Ben laz eşim Kürt m başlarda çok anlaşamadığı mi konular oldu . Yemek olsun falan ama alıştım 5 yıllık evliyim çok zordur örf adetler farklı olduğu için sevdiğimden evlendim . 
tarafından
Ama mesela sen başarılı olmussun ama o olamaz çünkü kardeşim daha çocuksu düşüncelerde aşk meşk gözleri kapalı suanda gerçeği görse anlayacak oda yapamayacağını
(788 puan) tarafından
Aynisiydim inan o kadar kordum ki benim tek avantajim iki aileden de uzak yerde yaşıyorum en büyük avantaj bu
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gerckler le yüzleşmesi lazım olacak iş değil 
0 oy
(7,732 puan) tarafından
Kardeşin başına bela arıyor 
tarafından
Hahahah kardeşim olmasa bırakın ne hali varsa görsün derdim
(7,732 puan) tarafından
Kardeşine özgürlüğün ne kadar önemli bişey olduğunu anlat örnekler var çalışıp para kazanmanın değerini, kendi arabasını almanın değerini gezmenin eğlenmenin değerini anlat. Asla müsade erme gözünü açmaya çalış. Doğulu olması önemli değil ama kısıtlayan bir erkekle asla mutlu olunmaz. Eğitimli bir kadının eğitimsiz geri kafalı bir erkekle birlikte olmak istemesi olgun olmadığı anlamına geliyor. Ona burada yazılan yorumları okut. 22 yaşında bende aşk derdim ama şimdi kesinlikle mantık çok şükür ki hata yapmadimr ve mantık evliliği yaptım ve çok mutluyum maddi manevi.
tarafından
Bunları anlasın diye okuttuk hatta tekrar 2.yi bile okumayı istiyor bende destekliyorum annemde ama düşünmüyor oraya giderse izin verecek mi kocası izin almak bile hana göre ters sahibimiz mi eşimiz bizim hayat arkadaşımız mı
(7,732 puan) tarafından
Aynen öyle bizde de izin almak vermek yoktur haber verilir
0 oy
(19,528 puan) tarafından
Doğu moğu batı falan değil de adamın zihniyeti iyi değil. Kardeşinin gözü açılır inşallah. Ben onaylamazdim. Bence sen de olabildiğince geciktirmeye çalış. Belki kendiliklerinden koparlar
tarafından
Çcouklar ikiside bakalım nolacak
0 oy
(3,849 puan) tarafından
Ah gençlik herşey aşk sevgi değil ailede çok önemli bu devirde  ama üstüne gidersen ters tepki alırsın şimdiki gençler evde bı yemek yapması bilmez evlenmek için karar verirler 
tarafından
Yaaa alnı olsa da öpsem bu yazının ne yemek yapmışlığı var ne sofra toplamıştır orda görecek hizmeti yine üzülen biz olacaz
(3,849 puan) tarafından
Allah akıl fikir versin valla ilerisi goremiyolar ..
0 oy
(7,375 puan) tarafından
Şimdi bende doğulu biriyle evliyim kültürler farklı ama öyle yok okuması yasak yok bilmem bir şeyler yasak yani bunlar yanlış benim eşim oku üniversiteyi de oku diye destekcim yasaklar ağır yani 
(7,375 puan) tarafından
Alışıyor insan canım ama kaynanamla birlik olması sıkıntı
tarafından
Hemde bu devirde düşün yani o tarz yaşıyan ailede senin ne işin var dimi ama
(7,375 puan) tarafından
Valla canım ben 8 ay dayanabildim evimi falan bıraktım başka şehire taşındım
tarafından
Valla helal olsun bu taşınmaz bu adam asla
(7,375 puan) tarafından
Valla canım bir arada olmuyor eşimde farkındaydı zaten
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Asla izin vermezdim türk olmakla Kürt olmakla alakası yok bence ama o yasak bu yasak hiç olacak iş deil malesef kardesin evlenince akli başına gelicek ama herşey için çok gec olacak
tarafından
Haklısın ama işte biz onu düşünüyoruz o kendini düşünmüyor
0 oy
(40 puan) tarafından
Böyle çitirlari maalesef hanzolar yiyo
tarafından
Kız o nsıl yorum hahaj
0 oy
tarafından
Ben kürt eşim türk hiç bir sorun yaşamadım kültür konusunda da çok da güzel anlaşıyoruz 
tarafından
Nerelisiniz
tarafından
Siirtliyim eşim kastamonu
tarafından
Maşallah size gerçekten iyi oturtmuşsunuz
tarafından
Bu arada devamını yeni okudum bu özellikler sadece kürtler de yok ben kastamonuda yaşıyorum esimin bir köylüsü var onlar da hayvancılıkla uğraşıyorlar gerçektende her konuşmasında ağzında küfür var ve köye gelin arıyorlar çocuk 27 yaşına geldi hala kimse kabul etmiyor bu çocuğu lütfen ve onlarda lise terk
0 oy
tarafından
Kültür farkı bir şekilde halledilir ama eğitim ve sosyoekonomik farklılık ciddi anlamda evlilikte sorun oluşturur daha doğrusu sağlı temeli sağlam bir evlilik olmaz. Bu yaşlarda enine boyuna düşünmesi beklenmez zaten duygularının peşine kapılır ama sonuçlarının başına neler açacağını bilemez. Aile olarak siz engel olacaksınız. Bu gün size kızar ama ilerde dua eder. 
tarafından
Bugün bizi düşman görüyor engel olmayın diyor ilerde pişman olunca nasıl yüzümüze bakacak ki pişman olacağı bi milyon kesin
tarafından
Boş ver görsün. Sonuna kadar engel olun. Hayatının belirli bir dönemi düşman olarak görür ama dediğim gibi ilerde dua eder.
0 oy
tarafından
Bacın yandı vallahi :( ben doğuluyum türk biri burda yapamaz kaynanaların yüzde 90 ı gelinden hizmetçilik bekler bu yorumalrın hepsini okut
tarafından
Biliyorduö öyle olduğunu Bursa bile neler okuduk deneyecem de ters tepki verir diye korkuyom :)
0 oy
(7,638 puan) tarafından
Kültür olarak eskıye göre doğu batı ayrımı çok kalmadı  ben da çok  kardeşin açısından dıyım yapamaz    çokta pişman olur  okumuş sonuçta tarla bilmez aş bılmez  ****** bilmez  çok zordur çiftçilik bilmeyen için 
tarafından
Ya işte marketten almaya benzemez o farkında değil ama
0 oy
tarafından
Bir doğulu olarak söylüyorum. O kız köye gidecek kaynana görümce hizmeti yapacak. Bı sosyal hayatı gezmesi olmicak. Köy işleri bitmez ayak uyduramaz . Diyarbakırliyim ama köye tarımla uğraşan adamla evlenmem diyordum asla . Yani teyzelerim köyde hayatları bkk gibi
tarafından
Bazen diyorum gitsin görsün ebesini ama işte dönecek yine biz üzülcez
tarafından
Ay yok inan geri dönüşü zor bı durum izin verme lütfen
0 oy
(8,010 puan) tarafından
Teyzem de doğulu biriyle evli dedemler istememiş ama seviyorum diye evlenmiş velhasıl kelam eniştem dünya iyisi bir insandır ama kültürlerimiz uymadığı için teyzem çok zorlandı ve şu an strese bağlı bir sürü hastalığı var
tarafından
Asla ben aileme karşı gelmezdim
(8,010 puan) tarafından
Teyzem de kaçmadan evlendi yani dedemleri ikna ederek ama işte kültürler çok ters onlar bir toplanıyor evde 40 45 kişi hepsine ayrı hizmet filan öyle öyle ömrü çürüdü
0 oy
(869 puan) tarafından
Hayır  kabul etmezdim  helekı kaynanayla bır dedktn sonra hayır yani Bn de en basta oyle kabul etmıstm naaneyı yedıktn sonra ayırmaya calstm zorda olsa ayrıldım bın sukur
tarafından
Nasıl ayrıldın helal olsun içeri giren çıkamaz normalde
(869 puan) tarafından
Hergun kavga dovus kavga dovus oda bıktı bende bıktm ama Kendımı asla asla ezdrmedm kolelık yapamadı para bırıktrdk altınlarımıda al dedm esıme yuzume kadr bana ev al dedm cok sukur olsn ki evımı aldm kardesıne tavsiye vereyım canm hatta okut bu yazıyı cok ama cok pısman olck beli bastan annecı bir cocuk o yuzdn cok ceker annecı olmasaydı derdi anneme barı yakın bir evde oturalım ama ev ustune gtyr bır muddet sonra kaynanaya grmk ısteöck
0 oy
(2,655 puan) tarafından
Cahil her ırktan cahil canım inşallah yol yakınken kardeşin farkeder uygun olmadığını
tarafından
Umarım
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Bir sure nisanli kalsin o zaman daha netlesir belki ama benim dusuncem birakin sevdigi ile evlensin olmazsada dunyanin sonu degilya
tarafından
Annem asla onaylamıyı kaçmazsa iyi
0 oy
(11,848 puan) tarafından
Asla ölürüm gene engel olurum kardesimin başını yaktirmam
tarafından
Ya seni dinlemez se
(11,848 puan) tarafından
Gerekirse eve kapatın izin vermeyin.goz göre göre ateşe koşuyor
tarafından
Valla haklısın işte napcaz bakalım
0 oy
(571 puan) tarafından
Bende bir dogulu ile evlendim unide tanıştık.Ama inan kaç yıl ölçtüm biçtim ne kadar sevsemde.Ortak yanlarimiz var ama farklı taraflarda var .Eşimle çok iyiyiz şükür Ama inanislarda,yaşamda inan çok farklılıklar var .Kötülemek istemem ama erkekler aldatıyor,dövüyor,kadınlar öyle izin almadan bir yere gidemez hatta hiç gitmeyen var,evlenen en son erkek çocuğu illa kayinvalidegille yaşamalı onlara bakacak diğeri evlenene kadar ayrılamaz, diyelim başka şehirdeyım tasindin kayınvalidem köyde onları arayıp izin almadan bir yere gidemezsin.O kadar saçma şeyler var ki .Kayinvalidemle öyle değil şükür ama yinede catistigimiz şeyler olmuyor değil ama iki tarafta yumusagiz. yani inan çok çok farklı oluyor tek ben değil başka şehirde yaşayan doğu ve batılı evli olan insanlarda da farklılık var.Onemli olan bunu sen ve aile olarak iki tarafın kabullenip o yola baskoyman.Eşininde seni desteklemesi
tarafından
Anlattıklarını oda anlasa keske valla çok uzuluyorum bu devirde hala böyle insanlar vat
(571 puan) tarafından
Ne yazık ki..Bizde böyle bizde boyle diyorlar sadece işte
0 oy
(5,333 puan) tarafından
Ben de guneydoguda yasiyorum ama gercekten okuyan okumasini saglayan cok kiai gordum dogu bati diye ayirmamak lazim sadece geri kafaliymis gercekten cok zorlanir dedigin gibiyse ilerde mutlu olamaz

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 23 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Annelikhisiyati (235 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 382 göst.
29 Mart 2022 Diğer kategorisinde Tuna-Tugra (343 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 689 göst.
13 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 172 göst.