Arkadaslar once sakin olun ve cemkirerek cok biliyomus havanizdan bi cikin.
Bu olayda dolari tl ye cevirip 24bin olarak dusunmiceksiniz. Eger dolar ustunden anlastilarsa 1000 dolar evet benim dedigim gibi 1000 birim para eder yani bizdeki 1000 tl gibi. Onlar icinde cok para olmaz. Hatta genis anlatiyim. Adam 10bin birim para kazaniyorsa (cinsi farketmeksizin) 1000 birimini bakiciya verecek. Bu tl de olsa 10bin tlsinden bin tl vermektir. Dolarda olsa 10bin dolar ustunden bin dolar vermektir. Bu sekilde kiyaslarsaniz karsi tarafa normal hatta ucuzdur muhtemelen. Bizim para birimimiz degersiz oldugu icin size 1000 dolar cok buyuk para gelebilir ancak onlara degil. Tl uzerinden anlasacaklarsa onun icin fiyati tl uzerinden konusurlar.
Cahil diyenler once kendi bilgilerine bakarsa sevinirim, zira ben iktisat bilgimle tokat delisi ederim kendilerini.
Ayrica butun gun bakicak kadin, sabahtan aksama kadar. Siz kadinin egitiminin ne oldugunu nerden biliyosunuz da yabancilarla kiyasliyosunuz? Yabanci dediginizin artisi tarzanca gibi bir ingilizce bilmesi. Sanki sanirsin bana yabanci bakici gramer ingilizce egitimi veriyor.