0 oy
172 göst.
Diğer kategorisinde (211 puan) tarafından
Kac saat mayalarsak daha güzel olur 

10 Cevaplar

0 oy
(111 puan) tarafından
Akşam çalıyorum sqbha kadar örtü ile kapatıyorum mutfakta bekliyor sabah ağzını açıp dolaba koyuyorum bı de maya olduktan sonra yani yoğurt olduktan sonra suyunu çekecek bez koyun taş gibi olur kasıktan düşmez 
-Reklam-
0 oy
(983 puan) tarafından
Akşam üstü mayaladıysam 5-6 gibi. Gece 11-12 gibi dolaba atıyorum güzel de tutuyor
0 oy
(447 puan) tarafından
Ben 3 4 saat kadar bekletiyorum sonra açıyorum bi saat dısarda kapağı kapatmadan bekletiyorum sonra da dolapta bi gece yine kapak kapatmadan bekletiyorum taş gibi oluyor
(211 puan) tarafından
Kapağı kapatmadan derken kavanoz kapakları açık mi mayaliyorsunuz
(447 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Mayalarken üstünü örtüyorum 4 saat bekliyor sonra açıyorum. Bi saat dısarda kapagı açık sekilde beklettikten sonra yine kapağı kapatmadan dolaba koyuyorum. Bi gün dolapta bu sekilde bekletiyorum. Sonra kapaklarını kapatıyorum. Bu sekilde yapınca yoğurt çok sulanmıyor hemde kıvamı güzel oluyor mutlaka deneyin bende instagramda bi kadından görüp denemistim
0 oy
(12,323 puan) tarafından
Gece 12 gibi mayalıyorum, sabah eşim kaldırıyor dolaba koyuyor. Hava ısındığı için bu süreyi yavaş yavaş azaltırım büyük ihtimal. Kavanoza koyuyorum kapaklarını kapatmıyorum, tülbent örtüp öyle kapatıyorum 
(211 puan) tarafından
Ben kapakları kapatarak mayaliyorum ama kapatmayinca tas gibi mi oluyor özelliği nedir
(12,323 puan) tarafından
Taş gibi yapmayı henüz beceremedim :) ama kapaklar kapalıyken çok sulu oluyor. Mayalamadan önce mayalık yoğurdu da dışarı çıkartıyorum. Oda sıcaklığına gelsin diye. Sütün sıcaklığını parmakla anlayamıyorum ben. Bana iyi geliyor ama derecesi yüksek çıkıyor. Yemek termometresi aldım. 41 derece gibi az yoğurtla sütü karıştırıyorum sonra bu mayayı bölüyorum kavanozlara. Örtü de içine girmesin diye tülbentle kapatıyorum. Hiç ters tutmadım dökülür diye korktum ama daha katı yapmayı başardım bu şekilde
0 oy
(11,136 puan) tarafından
Kız sakin internete burdakilere uyup 4 5 saat de dolaba kaldırma bana o aklı verdiler aylarca doğru düzgün yoğurdum tutmadı meğer maya tam aktiflesiyomus tutmadan dolaba koyuyomusum öylece yarıda kalıyormuş hep şu gibi kalırdı tadı kötü olurdu sürekli fırında kaynar suda tekrar mayalardim perişanlık akşamdan mayala sar örtüye sabah kalkınca dolaba koy ertesi gün kulanmaya başla 
(211 puan) tarafından
Ben hep 5 saat mayaliyorum gayet tas gibi oluyor bir yerde bir yanlışlık yapıyor olmayasın ?
(11,136 puan) tarafından
Yok valla güzel mayaliyorum tam sıcaklığı doğru maya miktarı doğru battaniyeye yarım peteğin önüne koyuyodum 4 5 en fazla 6 saat sonra kalkıp dolaba koyuyodum nasıl koyduysam oye geri çıkıyordu ben sabaha kadar bekletiyorum valla mis gibi oluyo gayet de taş gibi oluyo
0 oy
(21 puan) tarafından

Akşamdan mayalayip sabaha kadar anca olur diye biliyodum. Ve kaynanamlarla beraber duruyorum güzelce ayetel Kürsi okuyarak mayaladim sardım yoğurdu. Bı saat sonra baktım kaynanam açmış üstünü oldu diye :getlost: yarı suyu olduğu gibi duruyo sanarsiniz ayran gibi :pouty:

0 oy
(125,572 puan) tarafından
mayalamayi yap tencereye strec yap kapagi kapat koy firina firinu 80 derecede isit ici sicam olsub 2 saat surmez tutar
0 oy
(1,271 puan) tarafından
Sicakligi parmagimi koyuyorum 5 6 saniye tutabilecek dreceye gelince mayaliyorum3 bucuk 4 saat sonra tutuyo dolaba kaldiriyorum tas gibi tutuyor disarda  cok birakinca eksi oluyo
(211 puan) tarafından
Anladım havalarda sıcak simdi akşam 8de mayalamistim şimdi mayalanmistir herhalde dimi
(1,271 puan) tarafından
Evet mayalanmistir kontrol et tutmussa dolaba kaldir
0 oy
(19,292 puan) tarafından
5 saat yaklasik
0 oy
tarafından
4 buçuk 5 saat canım hep tutuyor oyle

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
0 oy
6 cevap 228 göst.
12 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 94 göst.
1 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sekerparemm (642 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 74 göst.

407,454 soru

12,230,329 cevap

36,866 kullanıcı

...