Eğer eşinizin size olan sevgisinden eminseniz onu böyle kabul edin. Kendinizle konuşun '' benim eşim böyle bir insan lütfen ondan bu konuda beklentiye girme ''
Eşinizi böyle kabul ettikten sonra da sürekli küsün ve eşim böyle diye siz barışın demiyorum tabi ki.
Benim de arada uyguladığım bir şeydir bu. Eşimin böyle olduğunu kabul ediyorum ve bir tartışma hissettiğim zaman saniyeler içinde beynimde olacaklar film şeridi gibi geçiyor. Şimdi Konuşacağız, anlaşamayacağız bana bağıracak ben ona bağıracağım o Bi yere ben Bi yere gideceğim artık kim gelirse... İşte bu senaryoyu anlayınca hemen geri vites yapın.
Ya yaptığı ve sizin tavır yapacağınız şeyi görmezden gelin yada onun kızacağı şeyi söylememeye çalışın. Bunu kendiniz için yapın.Tabi ki kişilik haklarımızın gasp edilmesine de müsaade etmeyin. Ama gündelik, ailenizi derinden sarsmayacak konularda bunu alışkanlık edinin.
Benim sinirden mideme ağrılar girmeye başlamıştı. Ruhsal olduğu gibi fiziksel olarakta zarar görüyoruz.
Bu tavrı destur edindikten sonra bir de bakmışsınız kuş gibisiniz. Ve kavgalar yarıya inmiş.