0 oy
2,257 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kimsenin hayatı kolay degil ama benim ki cogundan zor evde camasır makinası bile yok elimde yıkıyorum cok zor sartlarda yasıyorum maddi ve manevi çalışma sansım olsa bile yine aynı zor sartlarda yasıcem daha zor olacak hemde ailemden dolayı evlenirsem ailem bana karısmaz azıcık rahat etmek zevk almak mutluh olmak istiyorum siz zennediyorsunuız ki tek derdi evlenmek ben oglumu güzel sartlar altında büyütmek istiyorum hadi yine linçleyin bekliyorum beni anlayan 1 kişi bile yok pskolojık baskı görmek hizmetçilik yapmak istemiyorum evlenincede iş yapacam temizlik yemek vs ama bu kadar zor olmicek Bi düzenim evim olacak derdimi dinleyen beni önemseyen Bi eşim olacak belki 

42 Cevaplar

0 oy
tarafından
Seni linçlemiyorum kısmen haklısın annelik sonra tek başına geçim çok zor 
-Reklam-
0 oy
(1,158 puan) tarafından
Rabbim güzel insallar çıkarsın karşına. 
0 oy
(3,323 puan) tarafından
Şimdiki aklım olsa trilyonlar verseler evlenmezdım kocamı seviyorum iyidir anlayışlıdır ama evlilik hayatı bambaşka büyük sorumluluk 
0 oy
(1,743 puan) tarafından

Bazı aileler evlenip ayrılınca nefes aldırmıyor ve köle olarak kullanıyor kızlarını bende şahit oldum kaç kez :ermm:fakat bunun karşılığında evlilik birer kurtuluş değil ya daha kötü birine denk gelirsen ne olacak hiç düşündün mü:angel:yagmurdan kaçarken doluya tutulacaksin. Bence çalış kendine yeni bir hayat kur ayaklarinin üzerinde dur tabiki ilerde karşına iyi biri çıkar evlenirsin mutlu olursun ama bu evliliği ailenden kurtulmak için değilde mutlu olduğun sevdiğin sevildigin için yap ❤️ Rabbim yardımcın olsun inşallah ❤️

0 oy
tarafından
İlk evliliğinde görücü usulü mü evlendin? Neden ayrıldın ?
tarafından
Kaçarak evlendim evlenince kötü alışkanlıklarını ogrendim alkol madde kullanıyordu bana da sahip çıkmadı bende boşandım
tarafından
Ondan önce görüşmüşsündür ama
0 oy
(1,252 puan) tarafından
Gene seni linclemisler anlıyorum seni ama kurtuluşu bir erkekte araman ne kadar doğru sence ayrıca evlenicegin adam evladına nasıl davranır bunu bilemezsin başta iyi olur sonra kötü olur döver soverse istemesse sende zorunda olduğun başka çocukların da olursa onlar  için de buna katlanmaya devam edersen ne olucak baya geniş çaplı dusunmelisin belli olmaz belkide çok iyi biriyle karsilasirsin ama ya tam tersi olursa
0 oy
tarafından
Evet linçliyorum 

Çünkü evlilik bir kaçış bir kurtuluş değil bu şekilde düşünüp evlenirsen 2 sene sonra o adamdan da bir çocuk yapıp tekrar geri dönersin 

Konuşmaların hep ailenden baskı gördüğün yokluk olduğu için evlenmek üzerine 

Seviyoruz birbirimizi DİE cümleler kurmuyorsun 
0 oy
tarafından
Okul okuyup mesleğini eline alma şansın yok mu? Yaşın çok küçük. Ve bir evladın var. Ortalık pisli.k dolu. Şimdi sen kendini geliştirip eline mesleğini almadan gidip biriyle evlenirsen sen de çocuğun da helak olacak. İnsanlar bunu anlatmak istiyor bence. Sen de bunu istemiyorsun. Haberlerde neler görüyoruz. Hadi evlendin onunla da anlaşamadın kötü birisi çıktı. O zaman ne yapacaksın? Geri ailene döneceksin çok daha kötü günler gecireceksin. Belki de donemiceksin çocuğu olan rezil rüsva olacak. Yani okuyup da eline mesleğini alıp güçlü birisi olarak evlenmek varken. Kendini ve çocuğunu garantiye almadan evlenmeyi düşünmen saçma geliyor insanlara doğal olarak. Normal bir insan 1 düşünüyorsa senin 1000 düşünmen lazım çocuğun için. Elbette ki ilk önüne çıkan kişiyle evlenecek değilsin ama önceki evliliğinden pay biç. Kötü olduğunu bilerek mi evlendin? Hayır. Nereden bileceksin evlendiğin insanın iyi biri olduğunu? Alnında mı yazıyor? Kimseyle aynı eve girmeden içini bilemezsin. 
0 oy
(3,000 puan) tarafından
Yazdığın cümlenin sonuna katılıyorum 'belki' :D şimdiki aklım.olsa evlenmezdim şahsen çalış ayaklarının üzerinde dur neden bir erkeğe muhtaç olalım ki ? Hem ne demişler yastık değişir kader degismez sen bilirsin 
0 oy
tarafından
Diğer postlarını bilmiyorum ama buraya yazmak iyi gelmiyorsa sana ve insanların fikirleri ters geliyorsa neden hala ısrarla post açıp hadi yine linçleyin diyor sun ki? Yaşadığın hayatı sen biliyor sun aklı başında biri isen çocuğun ve kendin için en iyi kararı verirsin zaten burayı çokta takma kafana 
0 oy
tarafından
Önce kendine Bir düzen kur sonra o kurulu düzene bir eş al çünkü ne malum seni birakmaycagi ne malum seni mağdur etmeyecegi şimdi şikayet etiğin duruma tekrar dönmek zorunda kalacaksın ama kendin bir düzen kürdan sen çocuğun öldüğü o zaman adam seni mağdur etse bile en kötüsü hayal kırıklığına ugrarsin
0 oy
tarafından
Vala acele etme evet aile baskısı oluyor çocuğunu kıreşe ver acele etme benmimde iki ablam eşinde. Ayrı yiillardir ayrı dusunmuyorlar
0 oy
(5,113 puan) tarafından
Allah gonlune gore versin umarim seni seven onemseyen biri çıkar karsina ama evlilik kaçış icin olursa ikinci hatayi yaparsin. Gercekten guvendigin sevdigin biri olursa evlen bence
0 oy
(1,204 puan) tarafından
Güzel şartlarda çocuk yetiştirmek isteyen elin adamı senin cocugun bakmak zorunda mı. Resmen erkekleri yemek için isteklerini yerine getirmek için kullanıyorsun. Yazık karşına çıkacak adama. Elin ayağın tutuyorsa çalışıp aslan gibi çocuğuna bakacaksin
0 oy
(992 puan) tarafından
Neden ve ne zman ayrildiniz çocuğunuz kaç yasinda
tarafından
Ailesini secti bizi istemedi oglum 27 aylık sene bitecek temmuzda boşanalı
(992 puan) tarafından
Daha yeni yani diğer yorumumuda oku daha yaşın çok genç doğru zamanı bekle illa birileri bak bu iyi o bilmem ne diyor diye tanışmak kimseyle kendinle kal biraz evet hayatın çok zor ama yaşayacağın hayatı bilmiyorsun
0 oy
(10,286 puan) tarafından
Kizim sen iyimisin bi kere evlenmissin olmamos cocik yapmissin olmamis coxuga yazik olmus daha evlenevem die ugrasiyon simdi bi. Dur daha yasin kucuk kucuk die harcarlar seni heleki 1 tane bebeyle
0 oy
(31,328 puan) tarafından
Linçlenmenin sebebi evlenmek istemen değil evliliği sorunlarının çözümü veya kaçış noktası olarak görmen. Bir evlilikle oluşmuş halihazırdaki sorunlarını yeni bir evlilik yaparak çözemezsin 
0 oy
(992 puan) tarafından
Yapmissn bir cahillik kacmissin çocuğun olmuş bosanmissn ve daha 21 yaşına yeni girmişsin kanın deli aktığı zamanlardasn her önüne çıkana iki güler yüze tatlı söze kanma bugün seni cocugunla da kabul ederim herşey güllük gülistanlık olur derler yalan söylerler inanma ola ki evlendin pişman oldun kucaginda başka bir çocukla daha çıkıp gelme bunların hepsni duusn yaşın 30 a yakın olsa kafan tamamen oturmuştur derdim ama 21 küçük canım senin için diyorum kendine zaman ver hayat zor hayatın zor ama gideceğin yerin iyi olacağınn garantisi yok
0 oy
tarafından
Ne desem eksik olur yanlış olr Allah korusun başıma gelir ben beş düşünür bir konuşurum 

Hakkında hayırlısı ne ise o olsun imtihan dünyası der susarım 
0 oy
(6,675 puan) tarafından
 Ben seni anlıyorum cnm sen ailenin evindeki baskidan kurtulmak istiyor sun haklısın da fakat karsina nasıl birinin cikicagini bilmiyor sun beklemekte fayda var evlenip geri bosansan daha da soylenecekler çünkü 

İlgili sorular

+3 oy
30 cevap 1,165 göst.
6 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
53 cevap 3,221 göst.
2 Ekim 2022 Diğer kategorisinde -anne- (15,831 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 961 göst.
15 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Berivankarakus (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 363 göst.
13 Temmuz 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,721 soru

24,659,807 cevap

366,686 kullanıcı

...