+1 oy
315 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Fazlalık hiçbir şey sevmiyorum taşlı tuşlu Gold gümüş vs kraliyet dairesi gibi duzulmus hiçbir ev beni cezbetmiyor sade bir ev sade bir giyim benim yaşam bicimim. Ama her şey abartı yani niye bu kadar abartiyi seviyoruz ülke olarak acaba.

Kimin ne sevdiği tabi ki umrumda değil ama talep ne yondeyse maalesef üretimde o yönde olduğu için diyorum. ( Mesela Mobilya almak için girdiğim yerlerde satıcılara da sorduğumda genelde gösterişli şeyler sevilip begenildigi için bu modeller üretiliyor dediler) 

Sadelik deyince de ucuz ya da basit kalitesiz olarak algılanıyor ve bulduğum en sade şeyler de hep kalitesiz oluyor genelde. 

Sadelik sevip de alışveriş yaptığı marka ya da site önerebilecek  var mı 

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Ben sadeciyim bellona dan sapsade bi mobilya aldim evlenirken benim icime sindi evim kitap gibi tertemiz duzgun sade duruyor ama her gelen hayal kirikligina ugradi millet alismis yeni gelin evlerinde taşli goldlu agir parlak fon perdeler yigin yigin mobilya esyalar gormeye :) ben kelebegin mobilyalarini cok seviyorum kelebek arasira bellona da da sade mobilyalar vardi evleneli bakmiyorum hic. İskandinav tarzi evler cok şık sade duruyor artik tabi onun da suyunu cikardilar instagramda filan. Ülkecek abartiyi neden seviyoruz demissin ya gösteriş kültürel zayıflığı yansıtma halidir bana göre.

tarafından
Öncelikle teşekkür ederim yorumun için sevindim böyle düşünen biri olduğuna. ben de hiç klasik yeni gelinler gibi olmadim kina gecesi nikah felan da o kadar sade oldu ki herkes şaşırdı böyle de mi oluyormus diye. Hiç sunum delisi de olmadım en iyi gelin modeli gibisinden kendimi kanıtlama peşinde de kosmadim. Olması gereken bu aslında ama dediğin gibi millet alışmış şatafata. Bana çok boş iş gibi geliyor.
tarafından
Rica ederim ben de boyle dusunen birilerini gorunce cok mutlu oluyorum. ❤️
"Az her zaman çoktur estetikte." ;)
(415 puan) tarafından
Aa bu ben :)
-Reklam-
0 oy
(135,546 puan) tarafından
dolaplarda ikea hemnes modeli hem sade hem çok şık ama mobilya hali baska bisi bende bulamiyom
tarafından
Teşekkür ederim :)
0 oy
tarafından
Bende sadeliği çok seviyorum ahşap sade krem beyaz hasır böyle şeyler tek güneşlik üzerine tül 

Seviyorum bembeyaz ordada bir halii koltuk takımı sehba hepsi bu resimler panolar sevmiyorum bir lambeder seviyorum ortama hoş gösteriyor 

Evim çok sade herşey ahşap ben beğeniyorum her gelende beğeniyor şimdi hiç modası geçmiyor mutfağım bembeyaz mesela öyle sarı falan Gold hiç bişey yok
0 oy
(8,870 puan) tarafından

Bende sade severim ben bayrama bunları aldım

image

image

image

image

0 oy
(1,136 puan) tarafından
Ben Doğtaş mobilyayı seviyorum hem sade hem tarz hem de her bütçeye uygun ürün var canım oraya  bi bak istersen :) 
0 oy
(4,881 puan) tarafından
Buluyorum ben evim çok sade eşyam çok az misafir için ayrı oturma grubum falan yok hangi şehirdesin bilmiyorum ama Ankara'da siteler de istediğin gibi yaptırabiliyorsunuz ikea Enza benim zevkime hitap ediyor kıyafette Trendyoldan alırım 
0 oy
(309 puan) tarafından
Bende biseyleri takım almayi hic sevmiyorum kendim göz zevkime göre dizdim evimi yeri geldi çok pahalı şeylerde aldım yeri geldi en ucuz şeylerde  asla avangart sevmiyorum spor benim evim az eşya çok huzur 
0 oy
(1,760 puan) tarafından
Ben kıyafette  sim pul işleme gösteriş seviyorum sadelik asla sevmem taşlı tuşlu şeyler tarzım  mobilyada da spor tarz seviyorum  golda bayılırim 
tarafından
Üzgünüm o zaman bizimle diğilsiniz :)))
 (Şaka yapiyorum ) :)
tarafından
Gösterişi sevenlerin ben ruhunda  biseyler eksik olduğunu düşünüyorum. O boşluğu gösterişli şeylerle doldurmak istiyorlar. Altında değersizlik duygusu, özgüven eksikliği yatıyor sanki huzur ve mutluluğu maddede aramak bu.
(4,900 puan) tarafından
Neden öyle düşünüyorsunuz göz zevkine hitap ediyor olabilir. Sadelikte gözüne boş gibi görünebilir. Nasıl ki size gereksiz geliyor onun gibi. Ruhtaki boşlukta eşyayla süsle dolmaz bunu sizden duyuyorum :))
tarafından
Ben ne diyorum zaten, okuduğunuzu anladığınızı sanmıyorum
0 oy
(4,443 puan) tarafından

Ben evlenirkende ayni mantiktaydim, evimi de ona gore duzdum ama butcem uygundu iyi bir markanin tasarim koltuklarini kombinleyip aldim, markasi saloni. Yatak odami da kendi zevkime gore cizdirip yaptirdim. Hepsi sapasaglam 7. Sene olacak. Aksesuarlari veya duvar rengini degistirerek kullaniyorum hep.

Ilk evlendigimde herkes avangard tip almami soylemisti, salonumda musait diye ama hic hic hic tarzim degil ki benden once esim karsi cikti.
0 oy
tarafından
Ben de sade severim. Ne modası geçer ne de birşeyleri ona uydurmak zorunda kalmam. Herşeye uyumlu o yüzden sadelik iyi minimalistlik iyi. Ben eşya alıcaksam eskidji’den alıyorum. Hem uygun fiyatlı hem de istediğim modeli kolay bulabiliyorum 
0 oy
(2,895 puan) tarafından
Tamamen sadeciyim. Ama artık sade modeller de moda oldu bulmak artık çok çok daha kolay. Koltuğumu Normod tan almıştım yatak odam Ndesing markasının bir modeliydi model adını hatırlamıyorum. Mutfak.masam iskandinav tarzda internetten parca parca sipariş ettim. Yemek masası da masif ahşap sade bir model ahşap kütük masa mıydı öyle bir instagram.sitesiydi. yatak odası dışındaki hicbir mobilyamı mağazadan almadım hepsi internetten parca parca. Mimarım o yüzden kombin oluşturmak kolaydı benim için herkes cesaret edemiyor bu ise maalesef.
tarafından
Normod a bende baktım memnun kaldınız mı kumaşından sağlamlik ve kalitesinden
Dediğiniz gibi intrnetten pek cesaret edemiyorum yerine gidip bakmak da her zaman kolay olmuyor
(2,895 puan) tarafından
Mükemmel bir koltuk bence. 1.5 senedir kullanıyorum kadife krem renk kumaş seçtim. Oldukça sağlam vence ve süngerleri çok rahat yatılı gelen misafirlerim bu koltukta yatmak istiyorlar. Kadife olduğu için temizliği kolay evde kedi varsa çok ideal vs. Rengi zorlar dediler onu da zamanla göreceğiz göze aldım bu durumu. Minderleri ve sırt yastıklarının yüzleri çıkıp yıkanabiliyor vs. Daha ne olsun diye düşünüyorum. Halimi da Normod aldım halıdan da memnunum
0 oy
tarafından
Bende sadeliği seviyorum yani on yıl önce krem rengi yüksek bacaklı koltuk takımı  aldım ama nasıl çok aradım inan günlerce aradım o takımı bu normod koltuklara benziyor koltuk takımın krem rengi ahşap bacaklı  ve düz krem desensiz halı  aldım ve ahşap  yemek odası takımı neyse  o zaman pembe mavi modaydı koltuklar çiçekli berjerler çiçekli berjere uygun cicekli fon perdeler ve beyaz yemek odası takımları dedim sevmiyorum özellikle çiçekli berjerleri hiç sevmiyordum gözümü tırmaliyordu resmen biraz spor bir tarzım var çünkü , kendi gönlüme göre düz sade aldım sen nasıl gelinsin bunların hiç gösterisi yok  Vs diye akrabalar hep söylendi bunlar çok düz diye söylendi akrabalar dinlemedim  ve şimdi hala mobilyalarimin modası geçmedi gören yeni sanıyor , sade olduğu için benimle gelin olanların çoğu değiştirdi şuan hiçbirinin evinde o çiçekli berjerlerden kalmadı göz yorucu diye , benimkiler hala sade ve şık yani bende sadelikten yanayım modası geçmiyor sade ve kaliteli şeyler al bencede şuan moda diye o satavatli şeyleri alanlar inan 10 yıl sonra evlerinden atacak yer arayacak , ama sen kaliteli sade bir mobilya alırsan modası hiç geçmez 
tarafından
Kesinlikle katılıyorum sadelik her zaman asaletini koruyor

İlgili sorular

0 oy
32 cevap 1,159 göst.
0 oy
12 cevap 459 göst.
0 oy
12 cevap 910 göst.
0 oy
19 cevap 513 göst.
16 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu