Açıkçası alma derim. Enflasyona karşı kiraya veriyorsun, devlet ekmeğe 100%100 zam yapıyor, kira en fazla yüzde 25 yapabiliyorsun. Çık desen kiracıya, yok on yıl oturma hakkı varmış, mahkemeye versen 2 yıl mahkeme sürermiş o kadarda yine eski liradan oturabilirmiş falan filan. Kendi oturduğum evi kiraya verdim, bizde eşim başka şehirde iş yeri açtı diye oraya kiraya girdik. 2 yıl kirada oturduk, iş yerimiz tutmadı kapattık. Eşim burda maaşlı işe girdi, neyse deprem oldu, kaldığımız ev baya hasar aldı. Evin bu kadar eski bir ev olduğunu bilmiyorduk açıkçası, dış cephesi yapılmıştı ama ilk depremde çoğu yerde yarık oluştu. Turistik bir bölge deyiz şuan, kiralayacak ev bulamıyoruz yemin ederim. 12.000 tl kira istiyorlar en az. Neyse dedikki kiracıya haber verelim önceden. Kontratı doluncaya kadar otursun, sonra biz kendi evimize gircez diyelim dedik. 3. yılının kontratı aralık ayında doluyor. Biz taa kışın şubat ayında söyledik, oturduğumuz ev yıkıldı yıkılacak, adam gibi evde yok kıral atabileceğimizi. Kendi evimize dönmeye karar verdik, 10 ay var daha şimdiden haber edelim dedik diye söyledik. Neyse başta birşey demediler. Şimdide çıkmış diyorlarki biz çıkmıyoruz ne yaparsanız yapın. Kendileri 4.500 tl kira veriyorlar, ben ordan aldığımın üstüne 2 bin tl koyup 6.500 tl kira veriyorum şu anki oturduğum eve. Dedim ki bu ne saçmalık, biz bir ev aldık yıllarca çalıştık didindik. Sizede nerdeyse bir yıl önceden haber veriyoruz. Çıkmam ne demek, bizde zor durumdayız dedik. Devlet kiracıların yanında, git iki yıl mahkemede sürün bizi ilgilendirmez dediler. Yani diyeceğim o ki, aklı olan varsa evini kiraya vermesin. Sonra acil birşey olsa, ortada kalan fazla fazla kira veren yine sen oluyorsun. Kiracı çıkmam diyor ayak diretiyor. Sen her sene yediğin ekmeğe yüzde yüz zam gelirken, kiradan yarardan daha çok zarar sağlıyorsun benden söylemesi