Makinan az su mu alıyor? Benim makinam 9 kiloluk. Ama tam doldurursam aldığı su tüm çamaşırları ıslatmıyor bile. Bende deterjan bölümünden su ekliyorum sürahi ile. Ne zaman kapakta yarıya kadar su görüyorum bırakıyprum. Senin makinanın şu alan hortum umum içinde süzgeç gibi bişey olmalı. O kireçlenmiştir. Makinanı en yüksek sıcak derece hangisiyse o derecede boş çalıştır. İçine makina temizleyici ilaçlar var onlardan köy, yüksek ısıda o ilaçla boş çalışsın. Sonra eltinin kullandığı deterjanın aynısından al. Perdeyi, deterjanı koy, perde programı varsa onda yıka, yoksa azıcık sıkması lazım, sıkma ayarını ayarlayabiliyorsan 800 devire ayarla perdeleri 40°de yıkıyor. Böyle bir program varsa seç. Baktın kapakta hiç şu görünmüyor, deterjan gözünü aç, eline bir sürahi al, yavaşça içine bir sürahi kadar su ekle. Bakalım belki böyle güzel yıkar. Birde düzenli olarak alttaki yuvarlak kapağı aç, orda çok madeni para, ufak eşyalar birikiyor, orayı haftada bir temizle. Şimdilik bu kadar önerebilirim canım. Bendede aynı sorun vardı, önce makinanın rezidansı bozulmuş, bildiğin soğuk çeşme suyuyla yıkıyormuş meğer, hiç ısıtmıyormuş suyu, toz deterjanda çözülmüyor suda soğuk olduğu için, hep lekeli lekeli çıkarıyordu. Usta çağırdık rezidansı değiştirdik, kazanı falsn söktü içini hep Tem izlettim, şu alan kısımda ufak süzgeç var onu değiştirttim. Neyse sonra yine istediğim randımanı alamayınca çamaşır deterjanımı ve yumuşatıcımı değiştirdim. Şimdi bingöl mutlu yuvam kullamıyorum ikisindedede