0 oy
362 göst.
Diğer kategorisinde (6,009 puan) tarafından

Bnm kızım Eylül'de 3 yaşına basacak bugün pikniğe gttik peşinden koşmaktan belim ağrıyor sesim duştu resmen göl var sürekli oraya doğru koşuyor zaten alçak çok aşırı derin bir göl arkadsim dedim orda dört yaşında bir çocuk ölmüş bide kızım başını alıyor gidyor koşuyor sürekli koşuyor elimizi tutmaz ona dokunmamiza izin vermez blmiyorum yaa sinirden durdum piknik ortasında ağladım millet hep bana baktı kızıyoruz yine aynı güzel dille konusyoruz yine aynı ondan küçük cocuklar hiç öyle yapmıyor millet salıyor hiç sknti yapmıyor güzel güzel oynuyorlar güzel güzel annelrrin babalrin elini tutuyorlar benm kızım yol.cadde Allah ne verdiyse önüne atlıyor bir saniye yalnız bırakamiyorum yani her konuda öyle yeğenim bile dyor teyze bu çocuk farklı bir çocuk her konuda dyer çocuklar hiç öyle yapmıyor tehlikeli şeyler yapmazsa salacam koşuyor bir saniyelik gözden kaybilyor her bakal market görüyor atlyor kosyor yetisemiyoruz çok üzülüyorum yemin ederim nye byle yapyro:'( bir saniye yerinde oturmaz hep ayakta misafrlkte zaten oda oda dolasiyro dolapları açıyor tek tek kurcaliyor dinlemiyor kesinlkle sizin cocuklarda böylemi ben cervremde bakyorim herkes salıyor ben yapamiyorim onu işte Allah'ım yardım ne olur:(

15 Cevaplar

0 oy
(5,576 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Benim bebegimde 20 aylik ayni sizin dediginiz gibi. Buyur duzelir diyodum suan umutlarim yikildi. 

Gecen piknige gittik pesinde dolandim. Ne durdan anliyone oturdan. Hayirdan anlamiyo anca kendisi bize hayir diyo istemedigi bisey yapilinca. Nerede zararli tehlikeli bisey var orada. Amacsizca saga sola kosuyo dusuyo falan. Baska cocuklar var onlar annelerinin dibinde elinde bisey oynuyolar. 

Yok yani bazi cocuklar boyle bunun yasiyla cinsiyetiyle falan ilgisi oldugunu dusunmuyorum. 

Mumkun oldugunca bi yere gitmiyorum ,yemege ,misafirlige gitmiyorum. Gittigim yerde bi bardak cay icemiyorum. Surekli evi kurccalama derdinde ,dikkat etmesem kendine de zarar verecek. 

Evin yakininda ki parka gidiyoruz hep ayni kisiler gelir. Benim bebegimden kucugu de var buyugude var. Ama herkes der ki sizin ki cok hareketli. Mahalleli bile farkinda yani. Parkta da dogru duzgun oynamaz saga sola kacar yerden biseyler yeme derdinde. Evden cikalim insan gorelim enerjisini atsim gece guzel uyusun diye cikariyorum :( 

Size tavsiyem yarim gun krese verin.
(6,009 puan) tarafından
Ne güzel hiç hiç ekran ile alistrmamisin vala kızım hep alırdı evi taşıdık yine alirdi daha vermiyroum kendisi eline alır böveğ der alistrdum bu tekefin pis dye bakmiuor ama TV aşırı izelrr boya falaan yapar balon oynar LEGO ile oynar sklır firtrlatir dağıtır bide blmiyorum nekdr doğru herkes dyor tek çocuk ikinci bı kardeşi olsa bu byle yapmaz herkes bunu dyor daha bir seneden sonra anaokulua vercem bende kardeşi olsun beraber oynarlar büyürler dyorum ama korkuyorum çok yaramaz bir çocuk üç kişi onu zapt edemiyoruz hamile kalsam bu kızın peşinden gidene kadar karnımda çocuk ölur Allah korusun doğsa bile yine elimi tutmaz dyer cocgumla bununla zorlanirim ayy Allah'ım kafayı yiyecem blmiyorum yemin ederim aşırı hareketli zayıfladı da baya bi
(5,576 puan) tarafından
Ben 2.cocugu dusunmuyorum. Hamileyken dusunuyodum dogurunca vazgectim :) Allah isteyene olmayana versin. Cok yorgunum aylarca uyku surunumuz oldu 18 aylikken duzeldi. 2 aydir uykumuz iyi ama simdide bizi ayakta dikiyo pesinde.
Ekran 2 yasina kadar dusunmuyorum. 2 yasinda da gunde en fazla 30 dk olacak sekilde. Benim belirledigim cizggifilmleri izleyecek. Zaten evde tv de acilmaz. Oyuncak oynuyoruz bizde oynar atar sıkılır. Disari cikariz park ,kapi onu,bahce. Bi sekilde buyuyecekler.
Ben de 2 yasinda ise donecegim iznim bitiyo. Bebegimide krese verecegim.
(6,009 puan) tarafından
Ayy ne güzel calsiyorsun zaten ikinci düşünmezsin bide şuan küçük seninki bnmki üçe basacak işte bende calsicaktim vede kzimi kirese vercektim fabrikanın kireşi var da ücretsiz kurum karşılıyor ama üç vardiya gece calisamam bizimkilerde calisyor kmse gidip getirip götüremez saatler uymadu ücretli olarak düşündük beş altı bin bide ben rahatsızım kansizlk var hemen yoruluyorum bacaklarım agryor eşimde bayilirsun sen calişanlarla bunyen aynı değil otur evinde dedi vazgeçtik kızım sabah onda falan uyaniyro elalemin işi sabahı. Köründe kızımı da kendmle kaldrmam lazım çok huzursuz olur yorulur bide tek başına yemek doğru düzgün yemiyor aç kalır ağlar geçen sene yegenlerim griptiler bulastirdilar yoğun bakımında bir hfta kaldı ciğerlerine kdr inmiş ti ölümden döndü kires çocukları arası hep hastalık oliyor ben korkuyroum valah düşündüm Vazgeçtim sen ne iş ypyon mesleğin mi var
(5,576 puan) tarafından
Evet calisiyorum canim ogretmenim.
Vardiyali is zor olur cocukla. Ama baska is bakabilirsin belki. Bende de kansizlik var takviye vs kullaniyorum. Okulda surekli ayaktayim ama oluyo bi sekilde.
Devletin kreslerine sor 36 ayliktan itibaren alanlar olabiliyo hem fiyatida cok uygun.
Ben de seneye verecegim 7 bin demislerdi artmadiysa fiyati.
(6,009 puan) tarafından
Yaa ne güzel ogretmensin bende takviye edici ilaçlar kullanyorim hep uykum geliyor ayaklarım agryor gücüm kalmıyor burda milli eğitime bağlı kiresleri var 36 aylık dan sonra alıyoruz dedi onlarda senin drdigin gbi 6 7 bin benm çalışmam lazım eyer kireşe veririsem eşim tek maaşı yetmez rahat iş yok fabrika da daha önce calsitim okdr zorki valah
-Reklam-
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Malesef o yaş çocuklar öyle hep hareketli enerjileri bitmiyor 

Alan zararlıysa elbet peşinde koşturcaz ama zararsız sakin bir alansa koşsun dursun oynasın 
(6,009 puan) tarafından
Yaa bizim parkta zararlı şeyler yok kucuk kapalı sakin olduğu zaman uzaktan olsa izliyorum o oynuyor ama neblm bir piknik olsun misafrlik olsun çay bile icemiyorim zehir zıkkım oluyor bugün herkes çay içiyor yemek yiyro çocukları salmislar oyniyorlar kizim öyle değil başını aliyrp gdyor gözden kaybilyor
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Allah sabır versin akılı çocuk olacak büyüyünce annesi
(1,198 puan) tarafından
Sabrın sonu selamet çok sasircaksin büyüyünce kızına benim oğlum öyleydi aglamadigim gün yoktu çoğu insan nasıl dayanıyorsun Allah sabır versin derdi şimdi sekiz yaşında parmakla gösteriliyor çok şükür o günler geçti herkes şimdi diyor nasıl böyle efendi bı çocuk buyutun bende diyorum çok çektim çok eğitim sizde egitin
(6,009 puan) tarafından
Nasıl eğitim verdin bir kadın parkta vardı kızım sekiz yaşında falan dyordu çok çekmişim hiç memnun edemyordum smdi şükur dyordu
(1,198 puan) tarafından
Canım ne olursa olsun kimsenin dediğine bakma inanki öyle bı degisiyorlar şok olacaksın büyüyünce gerçekten bana derlerdi ben inanamazdjm büyüdü oylebi değişti ki anlatamam eğitim olarak ta üstünde durdum sürekli anlatım bu yanlış bu doğru böyle yemek yenilir mesela böyle oturulur sürekli sohbet etim oyun oynadım her gece elimden geldikce hikaye okudum ona çok yorgun olsamda konuştum onla pes etmedim
(6,009 puan) tarafından
Cnm keşke kızım konuşmayı öğrense evet anlıyor yapma bu boveg bu ciz pis dye ama sanki inat yapyor daha cümle uzun uzun kuramıyor okdr yorgun üzgünüm ki İnanki elimden geldikçe sohbet edyirum renk meve sebze hyvanbsayi herşeyi blyor öğrettim baya ama inat ypyor çok konuşmayı braz ogrensydi  belki yine byle yapmazdı konusmuyro işte:(
(1,198 puan) tarafından
Allah yardım ediyor bı şekilde cnm bu günlerde geçecek böyle düşün
0 oy
(1,070 puan) tarafından
Benim kızım da 16 aylık ama aşırı hareketli aynı elimizi tutmaz ordan oraya at gibi koşturur anca bende sürekli peşinde gezerim o nereye ben oraya ayrıca da çocuğunu rahat rahat bırakanlara da şaşırıyorum benim kızım uslu olsa da bırakamazdım herhalde :D
(6,009 puan) tarafından
Senin kızın şuan kucik iki yasina falan gelince belki braz dinler sizi blmiyorum bendemi sorun var otur dyoruz kalkar koşma dyoruz koşar ya sabit yurumuyor arkasına bakiyro bekliyor merdivende iniyor iki saat
(1,070 puan) tarafından
Adı üstünde çocuk yetişkin değil ki seni anlasın bazı şeylerin ona zarar vereceğini bilsin böyle böyle büyüyecekler bizde peşlerinden hiç ayrılmayacağız
(6,009 puan) tarafından
Ama bazı çocuklar karabalik yerde bile rahat rahat oynuyorlar benm kızım sanki çok farklı yaa ağladım resmen burnumdan geliyro
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Senin kıza gelince her çocuk aynı değil bazıları öyle benimki küçük daha öyle olacak diye korkuyorum çünki şimdiden belli ediyor kendini her çocuğun farklı mizacı var 9 mizaç tipinden en zoruna denk geldik sanırım
(6,009 puan) tarafından
Ayy hiç sorma neblm çocuklar hepsi byle bnm kziim gbi hareketlimi acaba dyorim benm çocuk tekmi farkli
0 oy
(7,243 puan) tarafından
Öyle çocuğumu etrafa salıp oturup çay kahve içmiyorum:) benim oğlum da herşeye çok meraklı ve özgür ruhlu bir çocuk nerde ne kadar tehlikeli iş varsa onu yapmak istiyo o yüzden sürekli peşindeyiz dışarda ama belli bir mesafede dur, hayır,dokunma,yapma demeyiz çocuk keşfetmek istiyo çünkü yani şöyle soyliyim tehlike gelene kadar bişey yapmıyoruz geleceğini sezdigimiz an devreye giriyoruz artık bizim gözetimimizde yapmasina izin veriyoruz ama genel olarak dışarda çok kisitlamayiz sevmez oğlum da zaten:)
(6,009 puan) tarafından
Ayy ayni kzimi anlattin biz çok abartyoruz herkes dyor siz çok skyorsunuz aşiri üstüne gdyirusinuz korkiyroim bişey olacak nebilm smdi misafirlkte salonda otrsam gider ilaç içer eysalarina zarar verir çay döker camdan aşağı atlar ağır bişey üstüne devirir ben bunlardan korkuyroum oda ya bile gtse peşindeyim gel dyoruz gelmiyro
0 oy
(9,620 puan) tarafından
Kendine zarar veremeyeceği biyerse bırakıyorum rahat hareket ediyo kısıtlamıyorum ama araçların geçtiği yerde falan tabiki elini bırakmam bırakmak isterse de gösterdiğim tarafta yürümesini sağlarım arabaları geçmediği tarafta,parkta bahçede de eger etrafi yine yol falan değilse bırakırım yol geciyosa temkinli olurum 
(6,009 puan) tarafından
Cnm biz normal yürüyoruz gosteryorum yuru iki saat bekliyro taşlara bakıyor yerde duryor geri geri gdyor saga sola kaciyro blmiyorum çok enteresan bizim gttimiz yolda resmen gtmiyor başka yerlere gdyor asla bir saniye bile gözümün önünde ayrlmaz maf oliyorim artik
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Bi dahakine zararsın bir yere git gözünün önünde koşşun dursun canım ben yanıma kovalarını alıyorum oturuyor akşama kum oyuyor top oynuyoruz 2 yaşında benim k de
(6,009 puan) tarafından
Çabuk sklyor kumu braz oynar üstünü kafasinda kum olmamış yer yok bakiyorim braz salancak koşuyor hep
(1,108 puan) tarafından
Koşmayı çok seviyorlar benimki de öyle dışarı çıktımı dört dönüyo ordan oraya koşuyor
0 oy
(3,121 puan) tarafından
Diğer çocukları dediğin için yazıyorum canım benim 4 çocuğum var her karakterden var yani :)) ilk oğlum çok usluydu laf dinler uyarıları dinler asla elimizden bırakmazdı sakin bir yer olur bırakırdım elini bu sefer o bırakmazdı sürekli arkasına bize bakardı.. 2.kıxım oldu aynı senin kızın gibiydi ne tehlike bilir ne yol bilir ne elden tutardı ve sürekli inat eder ağlardı.. 3.kıxım oldu okadar sakin naif di ki yani koşmak asla onluk bişey değildi evin içinde bile koşup kendini yorduğunu görmedim daha.. anlıyacağın canım biraz çocuğun karakteriyle alakalı. Hareketli enerjik bir kızın var demek biraxda inadı var belliki onu böyle kabul etceksin artık istediğin kadar uğraş doğuştan geleni değiştiremiyorsun
(6,009 puan) tarafından
Ayy aşırı inatçı ila o şey olacak yani Allah yardım etsin
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Asla peşini bırakamam salamam güvenemem 24 aylık zaten patır patır kosuyor sürekli korkuyorum bnde parkta bakıyorum anneler oturmuş ohh diyorum içimden ne guzel ama büyük ihtimal ilk okula başlayana kadar parkta bile oturup uzaktan izleyim diyemem
(6,009 puan) tarafından
Çok haklısın vala ne olur ne olmaz ben rahat edemem
(2,390 puan) tarafından
Aynen benim ki bide elimi tut diyince tutan bi cocuk allahtan ama cocuk görünce parkta falan peşlerinden koşmak istiyor cocuklarda büyük olunca benim ki düşer falan koşarken diye korkuyorum düşmesinde sıkıntı yok da ne bilim ağzını burnunu vurup kanatıp korkmasindan korkuyorum sanirim
0 oy
(470 puan) tarafından
Benim eşimde oyleymis kırıp dokermis milletin camını falan. Kızımda çok hiperaktif 4 yaşına girecek ay sonu yürürken bile düşüyor bazen hiç önüne bakmaz dan dun çarpar heryere çok var daha çok ama bı yandan da güzel oyun kurup oynar yalnızken güzel oynar ama bı büyük gelsin eve özellikle babaannesi simarir çok kardeşini de bazen kucağıma alıyor düşürüyor çocuğu oda 14 aylık mesela oda hareketli ama yürürken olsun falan çok dikkatli yavaş yavaş yürür kontrolünü sağlar bence çocuğun normali bu böyle hareketli çocuklar bastirilmadigi sürece çok lider ruhlu ve akıllı oluyorlar bizede sabır gerek gerekirse kimseye gitmemek gerek ben genelde gitmiyorum gidersemde onunla ilgilenecek birileri varsa uslu durur oynar 
(6,009 puan) tarafından
Ay buda asla önüne bakmaz merdiven den iki saat mıy mıy yolda yürürken biz yürüyoruz o arkada bekliyor uyum sağlamıyor hiç taş alıyor toprak alıyor geri geri gdyor
0 oy
(314 puan) tarafından
Aynı benim kızımda 3 yaşında oda aynı şekilde aşırı hareketli yapmadığı şey kalmıyor bazen bende ağlıyorum oturup ama hiç bir yere gitmiyorum gitsem rahat edemiyorum bir götürdüğüm park ondada peşinde dolanıyorum onun dışında ne piknik ne gezme ne AVM hiç bir yere gitmem huyunu biliyorum çünkü kimsenin evine de gitmem laf ederler diye ama çok zor gerçekten 
(6,009 puan) tarafından
Gerçekten bende huyunu blyorum rahat vermiyor annemler ablamlar bizim mahalede ben tek gymiyorum eşim hep dyor hadi gidelim hadi gidleim e gtmesende olmuyor drek odalra koşuyor kızım iki daka annemin yanına oturamiyorum
0 oy
(2,857 puan) tarafından
Kendi çocukluğuma benzettim.. hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı olabilir bir doktora gösterin test yapılsın ona gore önlem alırsınız 
(6,009 puan) tarafından
Vala dün düşündüm acaba hangi doktora gtmeliyim
(2,857 puan) tarafından
Onu ben de bilmiyorum ama bi çocuk doktoru ile görüşüp bilgi alabilirsiniz bence ya da internette de yazıyordur herhalde.
Test yapılırken kafama kablolar bağladıklarını anımsıyorum bir makinede beyin çalışma şeklini falan inceliyorlardı herhalde ama teknoloji daha farklılaşmış olabilir sh an bilemiyorum
0 oy
(18,049 puan) tarafından
3.5 ayni durum bizde de var. Hep peşindeyim tehlikeli ne varsa onu yapıyor 
(6,009 puan) tarafından
Çok hareketli ler ya
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Evet saliyorum ama peşinden mecbur gidiliyor yani acik alan çocuk bu nere gideceği belli olmaz ki bacim yani genelde çıkmıyorum öyle yerlere çünkü haddinden fazla yoruluyorum 
(6,009 puan) tarafından
Ay bende ya dünden beridir sırtım agryro
(4,589 puan) tarafından
En güzeli çıkmamak

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 160 göst.
26 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 252 göst.
0 oy
11 cevap 214 göst.