0 oy
67 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3 puan) tarafından
Herkese Merhabalar. Elanur bebeğime hamileliğim ile aranıza katılmıştım 7 sene öncesinde. Sonrasında Tuğra bebeğim ile devam ettik şu an 4 yaşında. Allah hepimizin yavrularını bağışlasın. Hiç beklemediğim bir anda her şey bana göre normal giderken kansızlık sebebiyle kadın hastalıklarina yonlendirildim ve PKOS olduğumu öğrendim. Adet düzenim normal. Sadece son zamanlarda kilo aldım ve sivilcelendim. 27 yaşındayım. Smear testi verdim. Günümü bekliyorum hormon testi vermek için. Henüz net bir bilgiye sahip değilim. Sorum " Pkos erken menopoza sebep olur mu?

 Sinir yapar mı? 

Çocuğa engel mi?" 

Artık çocuk düşünmüyorum ama yine de merak ediyorum. Çok teşekkür ederim şimdiden

1 cevap

0 oy
(2,761 puan) tarafından
Pkos sonradan değil doğuştan olan bir durum.bir rahim yapısı bu zamana kadar sorun yasamadiginiz icin ogrenmemissiniz sadece. Aynı yasaminiz devam eder :)
(3 puan) tarafından
Daha önceki kontrollerimde doktorların hiç bir şey dememesi çok şaşırttı beni. Hatta oğlumdan önce ikinci bir bebek istiyoruz diyerek kontrole gittiğimde her şey gayet normal diyip folbiol yazarak gönderdi doktorum beni Medipol üniversitesinden. Bunlardan dolayı çok şaşkınım. :)
(2,761 puan) tarafından
Senin şikayetin olmadigi için onlarda bu konu üstünde durmamislardir. Bu bir hastalık değil sonuçta :)
(3 puan) tarafından
Peki teşekkür ederim. Yanlız hastalık değil ama tedavi edilmezse ilerde rahim kanserine sebep olan bir durummuş.  Tabi ki tedavi edildiğinde sorun yokmuş araştırmalarıma göre. Dediğim gibi çokta net bilmiyorum :)
(2,761 puan) tarafından
Tedavisi yok ki. sağlıklı beslenip kilo almayacaksin. Bu herkesin görevi :D yani yazdım ki öyle dediler diye korkma. Bu o kadar normal bişey ki hayatımızı zerre kadar etkilemiyor. Pkos olmayıp da kansere yakalanan çok insan var. Onlarda sağlıksız bir hayat gecridikleri için yakalaniyorlar. Yani bunun üstüne çok düşünme. Elinde sonunda öleceğiz zaten. Temiz ve güzel beslendigimiz zaman hicbir hastalık bize uğramaz :)
(3 puan) tarafından
Teşekkür ederim :)) gerçekten pozitifliğiniz ruh rahatlatıyor
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 78 göst.
9 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Deniz. 01 (2,244 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 86 göst.
0 oy
3 cevap 129 göst.
0 oy
8 cevap 112 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

383,209 soru

11,469,388 cevap

35,072 kullanıcı

...