+1 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde (17,289 puan) tarafından
Bu isim postunu ( isim katmak - isim koymak) görünce bir anımı anlatmak istedim. Ayakkabıcıda çalışıyordum mahalle arasında bir yerde. Bir ara bir müşteri geldi ayakkabı deniyorlar falan. Sonra bana bu ayağıma gelmedi başkası yok mu dedi. Ne ayağınıza gelmedi teyzecim dedim ayakkabı ayağıma gelmedi dedi nasıl gelmedi ayağında işte dedim ayağıma olmuyor ayağıma bı büyüğü yok mu dedi. Teyzecim öyle söylesene ayağıma gelmedi ne dedim. Ayakkabıcıda çalışırken öyle değişik şeyler o kadar duydum ki bir zaman sonra artık müşterilerin ne demek istediğini anlamaya başladım. Her yerin kendine özgü anlatım biçimi vardır. O yüzden bu isim katmak koymak lafına pek takılmayın kızlar kalp kırmaya değmez. 

8 Cevaplar

0 oy
(4,224 puan) tarafından
Aynen ya her yerin ayri bı konuşması var çokta şey etmemek lazim
(17,289 puan) tarafından
Aynen öyle
-Reklam-
0 oy
(12,648 puan) tarafından
Ayagima gelmedi lafini bende biliyorum hani uymadi falan anlaminda ama katmak kelimesini bende burda ogrendim :) tuhaf geliyor ama alistim. Biri yazmisti bugun atesi dusmezse bebege fitil katin diye :)
0 oy
(1,881 puan) tarafından
Bende ağız demem mesela ağaz derim dilim öyle alışmış bikeresin de mağazaya girdim ağaz bezi var mı diyorum kız o ne dio :) düzelttim gibi ama artık 
(17,289 puan) tarafından
Sen öyle diyince benim aklıma bişey daha geldi. Biz sutyene beden de deriz bir ara iç camasirciya gittim erkek çalışan vardı beden var mı dedim o ne abla dedi :D
0 oy
tarafından
Evet bende Bi r seferinde misafirliğe gitmiştim çayı vurdun mu demişlerdi meğer çayı koydun mu demekmiş ilk anlamamıştım :) anlamadıysam sorarım 
(17,289 puan) tarafından
Vurdun mu diyince kafaya dikmek anlamında sandım bak anlamı çay katmasmis :D
0 oy
tarafından

bende diyorum bu hikaye nereye baglanacak :D.. katmak yanlis olsa da anlayip yadirgamadim.. sonucta burda azeri baslik yazanda var

(17,289 puan) tarafından
İyi bağlamış mıyım :D
tarafından
aynn gayet iyi o soruyu soran da senmiydin.. ben soranlarin adina bakmam genelde :)
(17,289 puan) tarafından
Yok başka biri sordu o postu okuyunca aklıma bu geldi yazasim geldi
0 oy
tarafından

Bizdede koymak deriz :)

(17,289 puan) tarafından
Ben hiç dikkat etmem bazen koyduk deriz bazen kattık deriz o anki akışa bağlı işte
tarafından
Bişemi olduki canm anlamadm ben . Ne farkederki koyduk kattık verdik desek herşeyi farklı yönlere çekmeyi çok iyi biliyo bizim milletimizin aklı anca ona çalışıyo
(17,289 puan) tarafından
İşte bi post açıldı biri koymak ne ya katmak varken diye tepki gösterdi o yüzden bende bu postu açtım
tarafından
Sende keşke katmak ne yemekmi yapıyosn deseydin :)
0 oy
(2,780 puan) tarafından
Ben ne kaçırdım:)))

Elbet hepimizin yöresel farklılıkları var . Benim annem zamanında sosyal imkan , bilgiye erişim kisitliymis zaten makina yok birsey yok ev çamaşır bulaşık...Kadınlar ogrenmemis ben yadirgamiyorum ama şu devirde hele yeni nesil okumamış olsa bile elindeki niyetlerle sadece sağda solda boş yapmasın doğruyu öğrensin araştırsın isterim .

Yani hala şu yüzyılda eline bir kitap alıp bitirmemis insanlar var. Eskilerin el içine girmek diye bir lafı var en azından toplumda yada burdaki gibi kalabalık mecralarda dikkat etse.

Bazen bir post açılıyor yemin ederim çoğunu anlamıyorum insan söyle bir ne diyorum diye dönüp bakmaz mı?
0 oy
tarafından
Türkçe de başka yere çekiliyor sanırım koymak başka şey çağrıştırıyor ayıp geliyor o yüzden katmak deniyor. 
(17,289 puan) tarafından
Ohooo biz burda ne ayıplar gördük koymak kelimesi devede kulak

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 56 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Serpil Kubis (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 362 göst.
21 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Acelya_2733 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 187 göst.
0 oy