+1 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde (350 puan) tarafından
Merhaba hanımlar ilk defa doğum kontrl hapi kullanicam doktorum yazdı ilaç adı Yasmin düzgün kullandığında yüzde 99 etkili diğer yöntemlerden de daha güvenli diyerekten başladık bana 21 gün ara vermeden kullanılır 7 gün ara verilir sonra tekrar başlanır diyor ya ben burasıni bir türlü anlamıyorum o bıraktığım süreç adetli olduğum dönem de mi birkacam yoksa adet olmasam da 7 gün ara vermem mi gerekiyor bu konu bir türlü kafama girmiyor :D karışık bir durum üç tane bebem olduğu için artık dörduncuye tahammulum yok rabbim isteyen hak eden kullarına versin birde ara ara kahverengi lekelenme yaptı bende bu durum normal mi şimdiden yanitlayip yardımcı olanlara teşekkür ediyorum...

9 Cevaplar

0 oy
(7,649 puan) tarafından
Onun içinde 21 yada 22 tane var onu bitirince 7 gün ara verip yeniden alacaksın 7 gün sonra ebe bana böyle dedi 
(350 puan) tarafından
O 7 günlük süreçte ister adetli olalım ister olmayalım bir sıkıntı olmuyor mu aceba kutuyu bitirip 7 gün ara verip ikinciye başlanması mi gerekiyor
(7,649 puan) tarafından
Evet cnm nezaman biterse 7 gün ara verilen ister adetli ister adetsiz nezamana denk gelirse
-Reklam-
0 oy
(1,467 puan) tarafından
İlk kullanmaya başladığında adetkiyken başlıyorsun birinci ikinci günü falan sonra 21 tane hapı 21 gün boyunca içiyorsun bitince bir hafta ara koy zaten adet olursun ara verince ister adetin bitmiş olsun ister bitmemiş olsun sen o 7 güne dikkat et 7gün sonra başka pakete geçiyorsun onu da 21 gün boyunca kullanıyorsun tekrar 7 gün ara veriyorsun böyle devam ediyorsun cnm
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Saati saatine dakikası dakikasına al mutlaka canım başka bilgim yok
0 oy
tarafından
Bence yasmin değil yazz kullan yazz da hiç ara vermiyosn sürwkli içiuosun
0 oy
(2,147 puan) tarafından
Yasmin kullandım beni mahvetti çok ağır geldi. Ginera yazdı bana da. Adet olmayı bekliyorum. Zaten o yedi günlük arada adet görüyorsun. Kaç gün sürerse sürsün sadece yedi gün bekliyorsun. Sonra tekrar hapa başlıyorsun. 
0 oy
(2,561 puan) tarafından
Bak canım 21 gün içiyorsun hapın mesela salı günü bitti diyelim haftaya Çarşamba günü yani tam 8.gunde tekrar başlamak zorundasın ara verdiğin de adet mutlaka olursun zaten hatta günü bile şaşmaz benim ilacım biter 5. gün adet olurum bu şekilde dikkat eder saatini bile kaçırmadan içersen koruma oranı çok yüksek 
0 oy
(486 puan) tarafından
Adet olsanda olmasanda 21 fun icip ara verecen.

Zeten bıraktığın zamam adet olursun.

Ama 8. Gun mutlaka al. 

Yasmin beni mahvetti bir ay dayandim cok sinor syr2s depresyon yaptı.  Baska hap aldım ve benimki bırakmalı değildi araliksiz iciyorsun oyle ilaclarda var danışıp kullananilirsin. 

Ve hep ayni saate al. 

Akşamları al
0 oy
(6,732 puan) tarafından
Yasmini bilmiyorum ben cerazette kullanıyorum ara vermek yok bu hafta adetin 1. Ya da 2. Günü başla dedi kafa karıştıran bı durum bende onu alayım diyodum boşver almayım 
0 oy
(639 puan) tarafından
1 yıldır kullanıyorum çok memnunum. İlk bana da bir hafta ara vereceğimi söylemedi kimse. Surekli kullandım adet olmuyordum korktum test yaptım bi şey yok. Ben de buraya sordum. Birda kullananlar kutu bitince 1 hafta ara ver dedi. Ara verir vermez adet oldum.  Adetim duzensizdi düzene girdi. Kutuya başlıyorsun bitince bırakıyorsun 1 hafta. Bırakınca 2 ya da 2 gün içinde adet oluyorsun. Adetin bitse de bitmese de 8. Gün yeni kutuya başlamalısın. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 155 göst.
3 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 83 göst.
7 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Sevvalinannesii (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 114 göst.
4 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ecrin-Busra (2,390 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 71 göst.