0 oy
159 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (490 puan) tarafından
Kendi yaptığım sarmada aradığım lezzeti bulamıyorum ya bişey mi eksik koyuyorum anlamadım benim sarmam güzel olur diyen hanımlar bana iç tarifi verir misiniz 

6 Cevaplar

0 oy
(16,914 puan) tarafından
Ben çiğden yaparım içini. Etli yaparım. Varsa kıyma yoksa et çıkarırım doğrarim küçük küçük. Soğan domates maydanoz sarımsak doğrarim limon sıkarım. Etime göre etim yağlı ise fazla yağ katman yağsız ise bayağı bir yağ katarim. Bana göre sarmayı lezzetini veren yağıdır ve salcadir. Bazen görüyorum bazıları salcasiz yaparım suyunu eklerler az bişey salça koyup eklerler öyle değil salçasını harciylq beraber karistiririm rengi biraz koyu olacak. Baharatlarını eklerim en son sararim. 
(490 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım etli deneyeyim hiç denemedim
(16,914 puan) tarafından
Ben genelde hep etli yaparım etim kemikli ise de kemikli kısmı tencerenin altına dizerim lezzetini daha çok veriyoe
-Reklam-
0 oy
(1,279 puan) tarafından
Canım içine dereotu maydonoz çok güzel yakışıyor bide pişiriken yağı az koyma 
(490 puan) tarafından
Dereotu maydanoz bende koyarım seviyorum ama belki yagı az koyuyor olabilirim
(1,279 puan) tarafından
Nar ekşisi de güzel oluyor canım
0 oy
(2,390 puan) tarafından

Ben şimdi vericem mükemmel olacak biri dicek ki onu koyma çok zararlı :D 

Bol zeytinyagi
Bol sogan 
Pirinç (zaten allahin emri)
Bol kuş üzümü 
Tuz karabiber 
1 çay kaşığı yenibahar
Yarim çay kaşığı tarçın
Küp şeker (ne kadar yapacaksın mesela bi tencere yapacaksan 5 6 tane at)
En son içi pişince nane 
Bide et tablet koy ( bunu koyma sağlıksız diyecekler ama koy sonra tadına bak bebek gibi)

Salça ve bulgur koyanlar var ben koymuyorum koyana da mani olmiyim hiç sevmiyorum:D

Naneyi çok Bol koy
(490 puan) tarafından
Deneyeyim canım çok sağol
0 oy
(925 puan) tarafından
Valla benim kaynana yapar. Ic kadar soğan doğrar soğanı ne kadar bolsa o kadar lezzetli olur der. Bol yağ koyar maydanoz  Isot pulbiber ve kaya tuzu kullanır birazda salça ekler başka birşey koymaz ama çok lezzetli olur. Ama pişerken sadece şu ile pişirir içi yağlı olduğu için sarmanin yağı tuzu  dengede kalir
(490 puan) tarafından
Deneyeyim canım çok sağol
0 oy
tarafından
Ben doğu usulü yaparım bol salca soğan *** baharat sunmakta koyarım çok güzel olur
(490 puan) tarafından
Sumak koymadım hiç deneyeyim canım çok sağol
0 oy
(1,556 puan) tarafından
Zeytinyağlı yapacaksan ben çok tarif denedim en güzeli bu oldu ölçüyü az vericek sen kendinize göre ayarla

1 su bardağı pirinç 

3 büyük soğan 

1 su bardağı zeytinyağı 

2 yemek kaşığı nane 

1 yemek kaşığı salça 

Tuz 

Sumak 

Pişerirken tencereye dik yerleştir sarmalarin üstüne kadar salçalı su dök üstüne limonların kabuğunu soyup limon dilimleri yerleştir limon kabuğu acılık veriyor. En son üstüne tekrar zeytinyağı gezdirip 40-45 dakika kadar pisir
(490 puan) tarafından
Deneyeyim canım çok sağol

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 147 göst.
14 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Bizimkz12 (2,936 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 261 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde & efulimmmm & (6,880 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 372 göst.
10 Temmuz 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eliffffff (226 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 98 göst.
1 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde ozgecangursoybursa (11,509 puan) tarafından soruldu

404,555 soru

12,119,132 cevap

36,467 kullanıcı

...