0 oy
108 göst.
Aile kategorisinde (18 puan) tarafından
Merhaba kızlar  dünden beri içim içimi yiyor desem yeridir. Kızlar eşimin amcası yakın zamanda vefat etti. Eşim de çocuğumuza onun adını verelim mi diye teklifte bulundu. Ben de yanında başka bir isimle beraber olmasını istedim. Neyse istediğimiz ismi ailemizle paylaştık. Yanına eklediğimiz ismi farklı sebeplerden dolayı uygun görmediler. Bu konuda hak verdim ve o ismi değiştirdim. Başka bir isim seçtik. Haydar Berk. Netlestirdik.  Eşimin halası çocuğun adına karar verip vermediğimizi sormuş görümceme, o da Haydar Berk demiş. Halası sürat asmış, iki isim diye. Ben de biz öyle istiyoruz dedim. Görümcem de kimsenin lafına bakma boşver siz ne istiyorsanız o olsun dedi. Dün de kayinpederim kayınvalidem ve görümcemle kahvaltı yapıyorduk. Bebeğin adı geçti sofrada. Kayinpederim de ya Haydardır, ya Berktir. İki isim nedir dedi. Ben ve görümcem aynı anda Haydar Berk dedik. Neyse kayinpederim surat astı kalktı sofradan, gün boyu ne benle, ne görümcemle konuşmadı. Akşam eşim geldi. İşte normale döndük o geldiğinde. Neyse birkaç saat sonra eve geçtik. Eşimle konuşuyoruz. Halanin canı sıkılmış falan dedim. Eşim de onların ne düşündüğü önemli değil falan dedi. Sonrasında ama belki koymam o ismi dedi. Sebep ne dedim. Babam ha Haydar olsun ya Berk olsun iki isim olmasın diyormuş dedi. Ben de biz karar verdik sonuçta dedim. Niye iki isim olmuyormuş dedim. Eşim de bilmiyorum, ben de ne haydar koyarım ne Berk koyarım o zaman dedim dedi . Benim şarteller attı tabi. Ama neyse şu an bir şey demek İstemiyorum dedim çıktım odadan. Eşime karşı soğuk davranmadim.Gece eşim neyin var falan dedi birşeyim yok dedim. Birşey var dedi. Varsa da şu an konuşmak İstemiyorum bu konuyu dedimm. Çünkü o sinirle tartışma büyüyecekti. ve biz çocuğumuzun ismini 3 hafta önce netlestirdik. Annem isim netleşti diye isimli emzik askısı falan yaptırdı, ve bugün de gidip kapı süsü işin harfleri alacaktık. Sinirlenmemek elde değil. Kalplerini kırmak istemiyorum ama bu kadar müdahale etmelerini de istemiyorum. 

1 cevap

0 oy
(160 puan) tarafından
Ayy ne sacma ya haydar koymak zorundamisinz neden olulerin ismini cocuklara takip onlara en buyuk haksizligi yapiyolar ya eminim ki cocuk haydar ismini hicbirzaman kullanmak istemecektir buyuduğunde bende drek berk tek koy kimsenin ismini takmak zorunda degilsin 
(18 puan) tarafından
Kalplerini kırmak İstemiyorum ama bu kadar müdahale edemezler. Gerçekten ya  inat edip kendi belirledigimiz Haydar Berk kalacak diyeceğim, ya da tanen farklı bir isim bulup, ne onların dediği olacak ne benim. Kararsızım.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 236 göst.
23 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Papatya02 (868 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 548 göst.
0 oy
9 cevap 260 göst.
20 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynep63 (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 750 göst.
2 Temmuz 2020 Aile kategorisinde Aysedem (535 puan) tarafından soruldu

379,617 soru

11,364,026 cevap

34,841 kullanıcı

...