Kendilerine alkol, sigara, uyuşturucu gibi maddelerle zarar verenlerle ilgili söylediklerinize katılıyorum ancak kıyafet konusunda katılmıyorum. Ahlak 《eşit değildir》kıyafete. Öyle olsa Afrika'daki kabileler toplu cehennemi hak ederdi, kadınlar göğüsleri çıplak yaşıyorlar. Yani tüm kapalılar cennete, tüm açıklar da cehenneme gitmeyecek, bunu siz de biliyorsunuz. Türbanlı olduğu halde zina yapan ya da sevgililik hayatı yaşayanlar hiç azımsanmayacak kadar çoklar, siz de biliyorsunuz bunu. Bir diğer konu da "yeni nesil çok bozuldu" konusu. Bana göre eski nesil daha bozuktu. Minicik çocuklar evlenmek için can atıyordu ve şuan kınadığımız 15 yaşındaki kız çocuğu o dönemde evde mi kalacağım stresine giriyordu. Eskiden, şuan kınadığınız ve öpüşmek için küçük bulduğunuz yaş aralığında ilişkiye giriliyordu. Evlilik yaşı: regl olma yaşıydı. Eğer şuan genç kızların daha böyle şeyler için küçük olduğunu düşünüyorsan bu toplumun ahlak seviyesinin yükselmesindendir. Eskiden gizli saklı, samanlıkta, yayladaki ağaç arkasında yapılan şeyler şuan daha ileriki yaşlarda ulu orta yaşanıyor. Bana göre her ikisi de aynı derece yanlış. Yani eskiden 12-13 yaşında kaçtıklarına göre 11 yaşında falan gönlünü vermiş olmaları gerekiyor, sevgililik yaşamış olmaları gerekiyor ki 13 yaşında kaçsın kocaya. Eskiden çok fazla baskı görüldüğü için daha çok merak edilen bir alan oluyordu çocuklar için. Daha da kötüsü, regl olmak evlenmek-ilişkiye girmek-anne olmak için uygun yaşın geldiğini düşündürtüyordu. Şuan 15 yaşındaki bir kızı eleştiriyoruz. Ahlak konusu gün geçtikçe iyileşiyor. Son olarak kıyafet konusunda daha açık giyinen toplumlarda taciz, tecavüz, sapıklık, şiddet daha az görülüyor (isterseniz istatistikleri inceleyebilirsiniz ancak bu böyle). Yani aslında çocuğuma izin vermem kafasına girerseniz, baskı yapmaya başlarsınız. Baskı=merak. Ve şuan yurtdışında yaşayan biri olarak, burada kimse birbirini yemiyor, Türkiye'de bu daha fazla. Bunu en basiti, ülkeye gelen bir turisti inceleyerek görebilirsiniz. Fazlasıyla saygılı, edepli, ahlaklı insanlar, inceleyin göreceksiniz. Yani yabancılarla ilgili söylenen kulaktan dolma şeylere de inanmayın. Kıyafeti de namus/ahlak/edeple bağdaştırmayın çünkü işin sırrı kıyafette değil kişilikte gizli!